dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Verloren croque met appelen en café glacé (thumbnail)Verloren croque met appelen en café glacé

Verloren croque met appelen en café glacé

25m
15
-
2.9K
Recepten

Verloren croque met appelen en café glacé

Van een fantastisch ontbijtdessert gesproken. Voor deze wentelteefjes/croque stapt iedereen goedgezind uit bed. En als dat niet werkt, is er nog altijd een sterk glaasje café glacé om je op de been te krijgen.
Verloren croque met appelen en café glacé (thumbnail)Verloren croque met appelen en café glacé

Verloren croque met appelen en café glacé

25m
15
-
2.9K
Recepten

Verloren croque met appelen en café glacé

Van een fantastisch ontbijtdessert gesproken. Voor deze wentelteefjes/croque stapt iedereen goedgezind uit bed. En als dat niet werkt, is er nog altijd een sterk glaasje café glacé om je op de been te krijgen.
Type gerechtOntbijt
Totale tijd25m
Ingrediënten15
Beoordeling-
Aantal likes2.9K

Ingrediënten

4 personen
Boter
35 g
Boter
Amandelpoeder
50 g
Bloemsuiker
50 g
Bloem
20 g
Eieren
4
Amandelextract
1 dopje
Appels
2
Bruine suiker
2 el
Koffie
1 kopje
Melk
1 scheutje
Nootmuskaat
Kaneel
wit brood
8 sneetjes
Vanille-ijs
3 bol
Speculaaskruiden

Benodigdheden

Een keukenmachine met k vormig hulpstuk, een croque monsieurmachine, een ijsschep, waterkoker

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

35 g boter
1
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Snijd ze in blokjes.
50 g amandelpoeder, 50 g bloemsuiker, 20 g bloem, 1 ei, 1 dopje amandelextract
2
Meng in de keukenmachine de boter met het amandelpoeder, de bloemsuiker, de bloem, het ei en het amandelextract.
3
Laat het frangipanebeslag even rusten en een beetje opstijven in de koelkast.
2 appels
4
Schil de appels en snijd ze in kwarten. Verwijder het taaie klokhuis. Snijd de appels in schijfjes.
boter, 2 el bruine suiker
5
Smelt een klont boter in een pan. Bak de appels in de boter en strooi er een beetje bruine suiker over.
1 kopje koffie
6
Zet een klein kopje extra-extra-sterke koffie. Stop zoveel mogelijk aroma in zo weinig mogelijk koffie. Laat het kopje troost afkoelen.
3 eieren, 1 scheutje melk, nootmuskaat, kaneel
7
Breek de eieren in een mengschaal voor het eimengsel. Klop ze los met een scheutje melk. Kruid met een snuif nootmuskaat en kaneel.
8 sneetjes wit brood
8
Haal het frangipanebeslag uit de koelkast en smeer er de sneden brood mee in.
9
Schik op één boterham enkele gebakken appeltjes en leg er een tweede snee brood bovenop. Herhaal dit voor de rest van het brood.
10
Wentel de dubbele boterhammen in het eimengsel en bak ze in het croque-monsieurmachine.
3 bol vanille-ijs
11
Maak de café glacé. Vul een beker met heet water en plaats er de ijsschep in. Schep de bollen vanille-ijs in een mengschaal. Spoel de ijsschep regelmatig in het warme water.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
12
Schenk er de koude, sterke koffie bij en plet het vanille-ijs.
speculaaskruiden
13
Wek iedereen met een verloren croque met appeltjes. Serveer er een glaasje café glacé bij, afgewerkt met een snuif speculaaskruiden.
1
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Snijd ze in blokjes.
2
Meng in de keukenmachine de boter met het amandelpoeder, de bloemsuiker, de bloem, het ei en het amandelextract.

Instructies

35 g boter
1
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Snijd ze in blokjes.
50 g amandelpoeder, 50 g bloemsuiker, 20 g bloem, 1 ei, 1 dopje amandelextract
2
Meng in de keukenmachine de boter met het amandelpoeder, de bloemsuiker, de bloem, het ei en het amandelextract.
3
Laat het frangipanebeslag even rusten en een beetje opstijven in de koelkast.
2 appels
4
Schil de appels en snijd ze in kwarten. Verwijder het taaie klokhuis. Snijd de appels in schijfjes.
boter, 2 el bruine suiker
5
Smelt een klont boter in een pan. Bak de appels in de boter en strooi er een beetje bruine suiker over.
1 kopje koffie
6
Zet een klein kopje extra-extra-sterke koffie. Stop zoveel mogelijk aroma in zo weinig mogelijk koffie. Laat het kopje troost afkoelen.
3 eieren, 1 scheutje melk, nootmuskaat, kaneel
7
Breek de eieren in een mengschaal voor het eimengsel. Klop ze los met een scheutje melk. Kruid met een snuif nootmuskaat en kaneel.
8 sneetjes wit brood
8
Haal het frangipanebeslag uit de koelkast en smeer er de sneden brood mee in.
9
Schik op één boterham enkele gebakken appeltjes en leg er een tweede snee brood bovenop. Herhaal dit voor de rest van het brood.
10
Wentel de dubbele boterhammen in het eimengsel en bak ze in het croque-monsieurmachine.
3 bol vanille-ijs
11
Maak de café glacé. Vul een beker met heet water en plaats er de ijsschep in. Schep de bollen vanille-ijs in een mengschaal. Spoel de ijsschep regelmatig in het warme water.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
12
Schenk er de koude, sterke koffie bij en plet het vanille-ijs.
speculaaskruiden
13
Wek iedereen met een verloren croque met appeltjes. Serveer er een glaasje café glacé bij, afgewerkt met een snuif speculaaskruiden.
1
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Snijd ze in blokjes.
2
Meng in de keukenmachine de boter met het amandelpoeder, de bloemsuiker, de bloem, het ei en het amandelextract.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Verloren croque met appelen en café glacé (thumbnail)Verloren croque met appelen en café glacé
4 personen
25m
Ingrediënten
Boter
35 g
Boter
Amandelpoeder
50 g
Bloemsuiker
50 g
Bloem
20 g
Eieren
4
Amandelextract
1 dopje
Appels
2
Bruine suiker
2 el
Koffie
1 kopje
Melk
1 scheutje
Nootmuskaat
Kaneel
wit brood
8 sneetjes
Vanille-ijs
3 bol
Speculaaskruiden

Verloren croque met appelen en café glacé

Van een fantastisch ontbijtdessert gesproken. Voor deze wentelteefjes/croque stapt iedereen goedgezind uit bed. En als dat niet werkt, is er nog altijd een sterk glaasje café glacé om je op de been te krijgen.
Instructies
35 g boter
1
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Snijd ze in blokjes.
50 g amandelpoeder, 50 g bloemsuiker, 20 g bloem, 1 ei, 1 dopje amandelextract
2
Meng in de keukenmachine de boter met het amandelpoeder, de bloemsuiker, de bloem, het ei en het amandelextract.
3
Laat het frangipanebeslag even rusten en een beetje opstijven in de koelkast.
2 appels
4
Schil de appels en snijd ze in kwarten. Verwijder het taaie klokhuis. Snijd de appels in schijfjes.
boter, 2 el bruine suiker
5
Smelt een klont boter in een pan. Bak de appels in de boter en strooi er een beetje bruine suiker over.
1 kopje koffie
6
Zet een klein kopje extra-extra-sterke koffie. Stop zoveel mogelijk aroma in zo weinig mogelijk koffie. Laat het kopje troost afkoelen.
3 eieren, 1 scheutje melk, nootmuskaat, kaneel
7
Breek de eieren in een mengschaal voor het eimengsel. Klop ze los met een scheutje melk. Kruid met een snuif nootmuskaat en kaneel.
8 sneetjes wit brood
8
Haal het frangipanebeslag uit de koelkast en smeer er de sneden brood mee in.
9
Schik op één boterham enkele gebakken appeltjes en leg er een tweede snee brood bovenop. Herhaal dit voor de rest van het brood.
10
Wentel de dubbele boterhammen in het eimengsel en bak ze in het croque-monsieurmachine.
3 bol vanille-ijs
11
Maak de café glacé. Vul een beker met heet water en plaats er de ijsschep in. Schep de bollen vanille-ijs in een mengschaal. Spoel de ijsschep regelmatig in het warme water.
12
Schenk er de koude, sterke koffie bij en plet het vanille-ijs.
speculaaskruiden
13
Wek iedereen met een verloren croque met appeltjes. Serveer er een glaasje café glacé bij, afgewerkt met een snuif speculaaskruiden.