Instructies
4 personen
35 g boter
1
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Snijd ze in blokjes.
50 g amandelpoeder, 50 g bloemsuiker, 20 g bloem, 1 ei, 1 dopje amandelextract
2
Meng in de keukenmachine de boter met het amandelpoeder, de bloemsuiker, de bloem, het ei en het amandelextract.
3
Laat het frangipanebeslag even rusten en een beetje opstijven in de koelkast.
2 appels
4
Schil de appels en snijd ze in kwarten. Verwijder het taaie klokhuis. Snijd de appels in schijfjes.
boter, 2 el bruine suiker
5
Smelt een klont boter in een pan. Bak de appels in de boter en strooi er een beetje bruine suiker over.
1 kopje koffie
6
Zet een klein kopje extra-extra-sterke koffie. Stop zoveel mogelijk aroma in zo weinig mogelijk koffie. Laat het kopje troost afkoelen.
3 eieren, 1 scheutje melk, nootmuskaat, kaneel
7
Breek de eieren in een mengschaal voor het eimengsel. Klop ze los met een scheutje melk. Kruid met een snuif nootmuskaat en kaneel.
8 sneetjes wit brood
8
Haal het frangipanebeslag uit de koelkast en smeer er de sneden brood mee in.
9
Schik op één boterham enkele gebakken appeltjes en leg er een tweede snee brood bovenop. Herhaal dit voor de rest van het brood.
10
Wentel de dubbele boterhammen in het eimengsel en bak ze in het croque-monsieurmachine.
3 bol vanille-ijs
11
Maak de café glacé. Vul een beker met heet water en plaats er de ijsschep in. Schep de bollen vanille-ijs in een mengschaal. Spoel de ijsschep regelmatig in het warme water.
12
Schenk er de koude, sterke koffie bij en plet het vanille-ijs.
speculaaskruiden
13