Chinese hot and sour soep
Chinese hot and sour soep
Chinese hot and sour soep
Chinese hot and sour soep
Ingrediënten
4 personen
Water
2 l
Shiitake
100 g
Arachideolie
1 scheutje
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Gember
40 g
Sambal
1 tl
Zoete chilisaus
3 el
Sojasaus
6 el
Ketjap manis
4 el
Rijstazijn
0,1 l
Eieren
4
Babymaïs
1 pakje
Sluimererwten
100 g
Sojascheuten
200 g
Tofu
1 pakje
Lente-uien
4 stengels
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
2 l Water, 100 g shiitake
1
Breng een pot water aan de kook en giet het water op de shiitakes. Laat de paddenstoelen weken en zo krijgen we de bouillon voor de soep.
1 scheutje arachideolie, 2 ajuinen, 2 teentjes Look, 40 g gember
2
Laat een scheutje arachideolie heet worden in een pot. Snijd de uien in slierten en stoof ze aan in de olie, plet de look en rasp de gember erbij.
1 tl sambal, 3 el zoete chilisaus, 6 el sojasaus, 4 el Ketjap Manis, 0,1 l rijstazijn
3
Voeg er vervolgens de sweet chili, de sambal, de sojasaus, de ketjap manis en de rijstazijn aan toe en breng de basis aan de kook.
4
Giet de bouillon van de geweekte paddenstoelen bij de soep en breng aan de kook.
4 eieren
5
Laat wat arachideolie heet worden in een pan. Breek de eieren in een kom en klop ze los. Breng het eimengsel op smaak met wat sojasaus en een toefje sambal.
6
Giet het eimengsel in de pan met olie en bak een dunne omelet.
1 pakje babymaïs, 100 g sluimererwten, 200 g Sojascheuten
7
Snijd de groentjes voor bij de soep: de sluimererwten en de geweekte shiitake’s in reepjes, de baby maïs in ringetjes. Schep de groenten samen met sojascheuten nadien in de soep.
1 pakje tofu
8
Snijd de tofu in blokjes en de omelet in reepjes. Breng alles nog eens kort aan de kook en serveer.
4 stengels lente-uien
9
Werk af met wat fijngesneden lente-ui, blokjes tofu en reepjes omelet.
2 l Water, 100 g shiitake
1
Breng een pot water aan de kook en giet het water op de shiitakes. Laat de paddenstoelen weken en zo krijgen we de bouillon voor de soep.
1 scheutje arachideolie, 2 ajuinen, 2 teentjes Look, 40 g gember
2
Laat een scheutje arachideolie heet worden in een pot. Snijd de uien in slierten en stoof ze aan in de olie, plet de look en rasp de gember erbij.
1 tl sambal, 3 el zoete chilisaus, 6 el sojasaus, 4 el Ketjap Manis, 0,1 l rijstazijn
3
Voeg er vervolgens de sweet chili, de sambal, de sojasaus, de ketjap manis en de rijstazijn aan toe en breng de basis aan de kook.
4
Giet de bouillon van de geweekte paddenstoelen bij de soep en breng aan de kook.
4 eieren
5
Laat wat arachideolie heet worden in een pan. Breek de eieren in een kom en klop ze los. Breng het eimengsel op smaak met wat sojasaus en een toefje sambal.
6
Giet het eimengsel in de pan met olie en bak een dunne omelet.
1 pakje babymaïs, 100 g sluimererwten, 200 g Sojascheuten
7
Snijd de groentjes voor bij de soep: de sluimererwten en de geweekte shiitake’s in reepjes, de baby maïs in ringetjes. Schep de groenten samen met sojascheuten nadien in de soep.
1 pakje tofu
8
Snijd de tofu in blokjes en de omelet in reepjes. Breng alles nog eens kort aan de kook en serveer.
4 stengels lente-uien
9
Werk af met wat fijngesneden lente-ui, blokjes tofu en reepjes omelet.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Water
2 l
Shiitake
100 g
Arachideolie
1 scheutje
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Gember
40 g
Sambal
1 tl
Zoete chilisaus
3 el
Sojasaus
6 el
Ketjap manis
4 el
Rijstazijn
0,1 l
Eieren
4
Babymaïs
1 pakje
Sluimererwten
100 g
Sojascheuten
200 g
Tofu
1 pakje
Lente-uien
4 stengels
Chinese hot and sour soep
Pittig, zoetzuur en tjokvol groenten. Dat is een goede omschrijving van deze bekende 'hot and sour' soep.Instructies
2 l Water, 100 g shiitake
1
Breng een pot water aan de kook en giet het water op de shiitakes. Laat de paddenstoelen weken en zo krijgen we de bouillon voor de soep.
1 scheutje arachideolie, 2 ajuinen, 2 teentjes Look, 40 g gember
2
Laat een scheutje arachideolie heet worden in een pot. Snijd de uien in slierten en stoof ze aan in de olie, plet de look en rasp de gember erbij.
1 tl sambal, 3 el zoete chilisaus, 6 el sojasaus, 4 el Ketjap Manis, 0,1 l rijstazijn
3
Voeg er vervolgens de sweet chili, de sambal, de sojasaus, de ketjap manis en de rijstazijn aan toe en breng de basis aan de kook.
4
Giet de bouillon van de geweekte paddenstoelen bij de soep en breng aan de kook.
4 eieren
5
Laat wat arachideolie heet worden in een pan. Breek de eieren in een kom en klop ze los. Breng het eimengsel op smaak met wat sojasaus en een toefje sambal.
6
Giet het eimengsel in de pan met olie en bak een dunne omelet.
1 pakje babymaïs, 100 g sluimererwten, 200 g Sojascheuten
7
Snijd de groentjes voor bij de soep: de sluimererwten en de geweekte shiitake’s in reepjes, de baby maïs in ringetjes. Schep de groenten samen met sojascheuten nadien in de soep.
1 pakje tofu
8
Snijd de tofu in blokjes en de omelet in reepjes. Breng alles nog eens kort aan de kook en serveer.
4 stengels lente-uien
9
Werk af met wat fijngesneden lente-ui, blokjes tofu en reepjes omelet.