dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Chinese hot and sour soep (thumbnail)Chinese hot and sour soep

Chinese hot and sour soep

45m
17
-
2.5K
Recepten

Chinese hot and sour soep

Pittig, zoetzuur en tjokvol groenten. Dat is een goede omschrijving van deze bekende 'hot and sour' soep.
Chinese hot and sour soep (thumbnail)Chinese hot and sour soep

Chinese hot and sour soep

45m
17
-
2.5K
Recepten

Chinese hot and sour soep

Pittig, zoetzuur en tjokvol groenten. Dat is een goede omschrijving van deze bekende 'hot and sour' soep.
Type gerechtSoep
Totale tijd45m
Ingrediënten17
Beoordeling-
Aantal likes2.5K

Ingrediënten

4 personen
Water
2 l
Shiitake
100 g
Arachideolie
1 scheutje
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Gember
40 g
Sambal
1 tl
Zoete chilisaus
3 el
Sojasaus
6 el
Ketjap manis
4 el
Rijstazijn
0,1 l
Eieren
4
Babymaïs
1 pakje
Sluimererwten
100 g
Sojascheuten
200 g
Tofu
1 pakje
Lente-uien
4 stengels
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

2 l Water, 100 g shiitake
1
Breng een pot water aan de kook en giet het water op de shiitakes. Laat de paddenstoelen weken en zo krijgen we de bouillon voor de soep.
1 scheutje arachideolie, 2 ajuinen, 2 teentjes Look, 40 g gember
2
Laat een scheutje arachideolie heet worden in een pot. Snijd de uien in slierten en stoof ze aan in de olie, plet de look en rasp de gember erbij.
1 tl sambal, 3 el zoete chilisaus, 6 el sojasaus, 4 el Ketjap Manis, 0,1 l rijstazijn
3
Voeg er vervolgens de sweet chili, de sambal, de sojasaus, de ketjap manis en de rijstazijn aan toe en breng de basis aan de kook.
4
Giet de bouillon van de geweekte paddenstoelen bij de soep en breng aan de kook.
4 eieren
5
Laat wat arachideolie heet worden in een pan. Breek de eieren in een kom en klop ze los. Breng het eimengsel op smaak met wat sojasaus en een toefje sambal.
6
Giet het eimengsel in de pan met olie en bak een dunne omelet.
1 pakje babymaïs, 100 g sluimererwten, 200 g Sojascheuten
7
Snijd de groentjes voor bij de soep: de sluimererwten en de geweekte shiitake’s in reepjes, de baby maïs in ringetjes. Schep de groenten samen met sojascheuten nadien in de soep.
1 pakje tofu
8
Snijd de tofu in blokjes en de omelet in reepjes. Breng alles nog eens kort aan de kook en serveer.
4 stengels lente-uien
9
Werk af met wat fijngesneden lente-ui, blokjes tofu en reepjes omelet.
1
Breng een pot water aan de kook en giet het water op de shiitakes. Laat de paddenstoelen weken en zo krijgen we de bouillon voor de soep.
2
Laat een scheutje arachideolie heet worden in een pot. Snijd de uien in slierten en stoof ze aan in de olie, plet de look en rasp de gember erbij.

Instructies

2 l Water, 100 g shiitake
1
Breng een pot water aan de kook en giet het water op de shiitakes. Laat de paddenstoelen weken en zo krijgen we de bouillon voor de soep.
1 scheutje arachideolie, 2 ajuinen, 2 teentjes Look, 40 g gember
2
Laat een scheutje arachideolie heet worden in een pot. Snijd de uien in slierten en stoof ze aan in de olie, plet de look en rasp de gember erbij.
1 tl sambal, 3 el zoete chilisaus, 6 el sojasaus, 4 el Ketjap Manis, 0,1 l rijstazijn
3
Voeg er vervolgens de sweet chili, de sambal, de sojasaus, de ketjap manis en de rijstazijn aan toe en breng de basis aan de kook.
4
Giet de bouillon van de geweekte paddenstoelen bij de soep en breng aan de kook.
4 eieren
5
Laat wat arachideolie heet worden in een pan. Breek de eieren in een kom en klop ze los. Breng het eimengsel op smaak met wat sojasaus en een toefje sambal.
6
Giet het eimengsel in de pan met olie en bak een dunne omelet.
1 pakje babymaïs, 100 g sluimererwten, 200 g Sojascheuten
7
Snijd de groentjes voor bij de soep: de sluimererwten en de geweekte shiitake’s in reepjes, de baby maïs in ringetjes. Schep de groenten samen met sojascheuten nadien in de soep.
1 pakje tofu
8
Snijd de tofu in blokjes en de omelet in reepjes. Breng alles nog eens kort aan de kook en serveer.
4 stengels lente-uien
9
Werk af met wat fijngesneden lente-ui, blokjes tofu en reepjes omelet.
1
Breng een pot water aan de kook en giet het water op de shiitakes. Laat de paddenstoelen weken en zo krijgen we de bouillon voor de soep.
2
Laat een scheutje arachideolie heet worden in een pot. Snijd de uien in slierten en stoof ze aan in de olie, plet de look en rasp de gember erbij.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Chinese hot and sour soep (thumbnail)Chinese hot and sour soep
4 personen
45m
Ingrediënten
Water
2 l
Shiitake
100 g
Arachideolie
1 scheutje
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Gember
40 g
Sambal
1 tl
Zoete chilisaus
3 el
Sojasaus
6 el
Ketjap manis
4 el
Rijstazijn
0,1 l
Eieren
4
Babymaïs
1 pakje
Sluimererwten
100 g
Sojascheuten
200 g
Tofu
1 pakje
Lente-uien
4 stengels

Chinese hot and sour soep

Pittig, zoetzuur en tjokvol groenten. Dat is een goede omschrijving van deze bekende 'hot and sour' soep.
Instructies
2 l Water, 100 g shiitake
1
Breng een pot water aan de kook en giet het water op de shiitakes. Laat de paddenstoelen weken en zo krijgen we de bouillon voor de soep.
1 scheutje arachideolie, 2 ajuinen, 2 teentjes Look, 40 g gember
2
Laat een scheutje arachideolie heet worden in een pot. Snijd de uien in slierten en stoof ze aan in de olie, plet de look en rasp de gember erbij.
1 tl sambal, 3 el zoete chilisaus, 6 el sojasaus, 4 el Ketjap Manis, 0,1 l rijstazijn
3
Voeg er vervolgens de sweet chili, de sambal, de sojasaus, de ketjap manis en de rijstazijn aan toe en breng de basis aan de kook.
4
Giet de bouillon van de geweekte paddenstoelen bij de soep en breng aan de kook.
4 eieren
5
Laat wat arachideolie heet worden in een pan. Breek de eieren in een kom en klop ze los. Breng het eimengsel op smaak met wat sojasaus en een toefje sambal.
6
Giet het eimengsel in de pan met olie en bak een dunne omelet.
1 pakje babymaïs, 100 g sluimererwten, 200 g Sojascheuten
7
Snijd de groentjes voor bij de soep: de sluimererwten en de geweekte shiitake’s in reepjes, de baby maïs in ringetjes. Schep de groenten samen met sojascheuten nadien in de soep.
1 pakje tofu
8
Snijd de tofu in blokjes en de omelet in reepjes. Breng alles nog eens kort aan de kook en serveer.
4 stengels lente-uien
9
Werk af met wat fijngesneden lente-ui, blokjes tofu en reepjes omelet.