Instructies

4 personen
2 l Water, 100 g shiitake
1

Breng een pot water aan de kook en giet het water op de shiitakes. Laat de paddenstoelen weken en zo krijgen we de bouillon voor de soep.

1 scheutje arachideolie, 2 ajuinen, 2 teentjes Look, 40 g gember
2

Laat een scheutje arachideolie heet worden in een pot. Snijd de uien in slierten en stoof ze aan in de olie, plet de look en rasp de gember erbij.

1 tl sambal, 3 el zoete chilisaus, 6 el sojasaus, 4 el Ketjap Manis, 0,1 l rijstazijn
3

Voeg er vervolgens de sweet chili, de sambal, de sojasaus, de ketjap manis en de rijstazijn aan toe en breng de basis aan de kook.

4

Giet de bouillon van de geweekte paddenstoelen bij de soep en breng aan de kook.

4 eieren
5

Laat wat arachideolie heet worden in een pan. Breek de eieren in een kom en klop ze los. Breng het eimengsel op smaak met wat sojasaus en een toefje sambal.

6

Giet het eimengsel in de pan met olie en bak een dunne omelet.

1 pakje babymaïs, 100 g sluimererwten, 200 g Sojascheuten
7

Snijd de groentjes voor bij de soep: de sluimererwten en de geweekte shiitake’s in reepjes, de baby maïs in ringetjes. Schep de groenten samen met sojascheuten nadien in de soep.

1 pakje tofu
8

Snijd de tofu in blokjes en de omelet in reepjes. Breng alles nog eens kort aan de kook en serveer.

4 stengels lente-uien
9

Werk af met wat fijngesneden lente-ui, blokjes tofu en reepjes omelet.