dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gegrilde haring, geplette aardappel met veldsla, kerstomaten en gefruite uiringen (thumbnail)Gegrilde haring, geplette aardappel met veldsla, kerstomaten en gefruite uiringen

Gegrilde haring, geplette aardappel met veldsla, kerstomaten en gefruite uiringen

35m
15
-
8.3K
Recepten

Gegrilde haring, geplette aardappel met veldsla, kerstomaten en gefruite uiringen

Eenvoudige, pure kost kan zo ontzettend lekker zijn! Hier in de vorm van een stukje gegrilde haring, geplette patatjes met veldsla, gemarineerde kerstomaten en gefruite uiringen.
Gegrilde haring, geplette aardappel met veldsla, kerstomaten en gefruite uiringen (thumbnail)Gegrilde haring, geplette aardappel met veldsla, kerstomaten en gefruite uiringen

Gegrilde haring, geplette aardappel met veldsla, kerstomaten en gefruite uiringen

35m
15
-
8.3K
Recepten

Gegrilde haring, geplette aardappel met veldsla, kerstomaten en gefruite uiringen

Eenvoudige, pure kost kan zo ontzettend lekker zijn! Hier in de vorm van een stukje gegrilde haring, geplette patatjes met veldsla, gemarineerde kerstomaten en gefruite uiringen.
Type gerechtVoorgerecht
Totale tijd35m
Ingrediënten15
Beoordeling-
Aantal likes8.3K

Ingrediënten

4 personen
Vastkokende aardappelen
600 g
Kerstomaten
200 g
Balsamicoazijn
1 scheutje
Cayennepeper
1 snuifje
Sjalotten
1
Look
1 teentje
Olijfolie
Haringfilets
4
Ajuin
1
Melk
0,1 l
Bloem
4 el
Zure room
2 el
Veldsla
150 g
Citroenen
0,5
Lente-uien
3 stengels
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

600 g Vastkokende aardappelen
1
Spoel de aardappelen onder koud water en kook ze in de schil gaar in gezouten water.
2
Laat de grillpan heet worden en de friteuse opwarmen tot 170°C.
200 g kerstomaten, 1 scheutje balsamicoazijn, 1 snuifje cayennepeper
3
Pluk de tomaatjes van de kroontjes, snijd de tomaatjes in twee en doe ze in een kommetje. Sprenkel een flinke scheut balsamico en olijfolie over de tomaatjes, kruid ze met peper en zout en een snuifje cayennepeper en laat ze marineren.
1 Sjalotten, 1 teentje Look, olijfolie
4
Laat een scheutje olijfolie warm worden in een pannetje. Snipper de sjalot en de look fijn en stoof beide aan in de olijfolie.
5
Pel de aardappelen, snijd ze in grote stukken en voeg ze toe aan de gestoofde sjalot en look. Voeg er een scheutje water aan toe en plet de aardappelen kort met een pureestamper.
4 haringfilets
6
Kruid de haringfilets met peper en sprenkel er wat olijfolie over. Leg de filets op de velkant op de hete grill.
1 ajuin
7
Snijd de gepelde ui in dikke ringen en haal de ringen uiteen.
0,1 l melk, 4 el bloem
8
Doe de melk in een kommetje en de bloem in een ander kommetje. Haal de uiringen eerst door de melk en vervolgens door de bloem. Schud de overtollige bloem eraf en bak de uiringen krokant in de frituurolie. Laat ze nadien even uitlekken op wat keukenpapier en kruid ze met een snuif zout.
2 el Zure room, 150 g veldsla, 0,5 citroenen, 3 stengels lente-uien
9
Meng de veldsla, de zure room en het sap van een halve citroen onder de geplette aardappelen en breng het geheel op smaak met peper en zout. Snipper de lente-ui fijn en meng hem tot slot onder de aardappelen.
10
Schep de geplette aardappel op een schaal of een bord, leg er een gegrilde haring op en werk af met de gemarineerde kerstomaatjes en de gefruite uiringen.
1
Spoel de aardappelen onder koud water en kook ze in de schil gaar in gezouten water.
2
Laat de grillpan heet worden en de friteuse opwarmen tot 170°C.

Instructies

600 g Vastkokende aardappelen
1
Spoel de aardappelen onder koud water en kook ze in de schil gaar in gezouten water.
2
Laat de grillpan heet worden en de friteuse opwarmen tot 170°C.
200 g kerstomaten, 1 scheutje balsamicoazijn, 1 snuifje cayennepeper
3
Pluk de tomaatjes van de kroontjes, snijd de tomaatjes in twee en doe ze in een kommetje. Sprenkel een flinke scheut balsamico en olijfolie over de tomaatjes, kruid ze met peper en zout en een snuifje cayennepeper en laat ze marineren.
1 Sjalotten, 1 teentje Look, olijfolie
4
Laat een scheutje olijfolie warm worden in een pannetje. Snipper de sjalot en de look fijn en stoof beide aan in de olijfolie.
5
Pel de aardappelen, snijd ze in grote stukken en voeg ze toe aan de gestoofde sjalot en look. Voeg er een scheutje water aan toe en plet de aardappelen kort met een pureestamper.
4 haringfilets
6
Kruid de haringfilets met peper en sprenkel er wat olijfolie over. Leg de filets op de velkant op de hete grill.
1 ajuin
7
Snijd de gepelde ui in dikke ringen en haal de ringen uiteen.
0,1 l melk, 4 el bloem
8
Doe de melk in een kommetje en de bloem in een ander kommetje. Haal de uiringen eerst door de melk en vervolgens door de bloem. Schud de overtollige bloem eraf en bak de uiringen krokant in de frituurolie. Laat ze nadien even uitlekken op wat keukenpapier en kruid ze met een snuif zout.
2 el Zure room, 150 g veldsla, 0,5 citroenen, 3 stengels lente-uien
9
Meng de veldsla, de zure room en het sap van een halve citroen onder de geplette aardappelen en breng het geheel op smaak met peper en zout. Snipper de lente-ui fijn en meng hem tot slot onder de aardappelen.
10
Schep de geplette aardappel op een schaal of een bord, leg er een gegrilde haring op en werk af met de gemarineerde kerstomaatjes en de gefruite uiringen.
1
Spoel de aardappelen onder koud water en kook ze in de schil gaar in gezouten water.
2
Laat de grillpan heet worden en de friteuse opwarmen tot 170°C.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gegrilde haring, geplette aardappel met veldsla, kerstomaten en gefruite uiringen (thumbnail)Gegrilde haring, geplette aardappel met veldsla, kerstomaten en gefruite uiringen
4 personen
35m
Ingrediënten
Vastkokende aardappelen
600 g
Kerstomaten
200 g
Balsamicoazijn
1 scheutje
Cayennepeper
1 snuifje
Sjalotten
1
Look
1 teentje
Olijfolie
Haringfilets
4
Ajuin
1
Melk
0,1 l
Bloem
4 el
Zure room
2 el
Veldsla
150 g
Citroenen
0,5
Lente-uien
3 stengels

Gegrilde haring, geplette aardappel met veldsla, kerstomaten en gefruite uiringen

Eenvoudige, pure kost kan zo ontzettend lekker zijn! Hier in de vorm van een stukje gegrilde haring, geplette patatjes met veldsla, gemarineerde kerstomaten en gefruite uiringen.
Instructies
600 g Vastkokende aardappelen
1
Spoel de aardappelen onder koud water en kook ze in de schil gaar in gezouten water.
2
Laat de grillpan heet worden en de friteuse opwarmen tot 170°C.
200 g kerstomaten, 1 scheutje balsamicoazijn, 1 snuifje cayennepeper
3
Pluk de tomaatjes van de kroontjes, snijd de tomaatjes in twee en doe ze in een kommetje. Sprenkel een flinke scheut balsamico en olijfolie over de tomaatjes, kruid ze met peper en zout en een snuifje cayennepeper en laat ze marineren.
1 Sjalotten, 1 teentje Look, olijfolie
4
Laat een scheutje olijfolie warm worden in een pannetje. Snipper de sjalot en de look fijn en stoof beide aan in de olijfolie.
5
Pel de aardappelen, snijd ze in grote stukken en voeg ze toe aan de gestoofde sjalot en look. Voeg er een scheutje water aan toe en plet de aardappelen kort met een pureestamper.
4 haringfilets
6
Kruid de haringfilets met peper en sprenkel er wat olijfolie over. Leg de filets op de velkant op de hete grill.
1 ajuin
7
Snijd de gepelde ui in dikke ringen en haal de ringen uiteen.
0,1 l melk, 4 el bloem
8
Doe de melk in een kommetje en de bloem in een ander kommetje. Haal de uiringen eerst door de melk en vervolgens door de bloem. Schud de overtollige bloem eraf en bak de uiringen krokant in de frituurolie. Laat ze nadien even uitlekken op wat keukenpapier en kruid ze met een snuif zout.
2 el Zure room, 150 g veldsla, 0,5 citroenen, 3 stengels lente-uien
9
Meng de veldsla, de zure room en het sap van een halve citroen onder de geplette aardappelen en breng het geheel op smaak met peper en zout. Snipper de lente-ui fijn en meng hem tot slot onder de aardappelen.
10
Schep de geplette aardappel op een schaal of een bord, leg er een gegrilde haring op en werk af met de gemarineerde kerstomaatjes en de gefruite uiringen.