dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Sloppy Joe burgers met ranch dressing en aardappelwedges (thumbnail)Sloppy Joe burgers met ranch dressing en aardappelwedges

Sloppy Joe burgers met ranch dressing en aardappelwedges

30m
31
99%
12.6K
Recepten

Sloppy Joe burgers met ranch dressing en aardappelwedges

Smossen is toegestaan met deze zalige 'slordige' Sloppy Joe burgers. Met een zweem van bruin Belgisch bier in het gehakt en een knapperige salade met romige sladressing als tegengewicht is dit het ultieme hangover gerecht.
Sloppy Joe burgers met ranch dressing en aardappelwedges (thumbnail)Sloppy Joe burgers met ranch dressing en aardappelwedges

Sloppy Joe burgers met ranch dressing en aardappelwedges

30m
31
99%
12.6K
Recepten

Sloppy Joe burgers met ranch dressing en aardappelwedges

Smossen is toegestaan met deze zalige 'slordige' Sloppy Joe burgers. Met een zweem van bruin Belgisch bier in het gehakt en een knapperige salade met romige sladressing als tegengewicht is dit het ultieme hangover gerecht.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd30m
Ingrediënten31
Beoordeling99%
Aantal likes12.6K

Ingrediënten

4 personen
Vastkokende aardappelen
800 g
Olijfolie
1 scheutje
Cajunkruiden
2 snuifjes
Grof zout
1 snuifje
Provençaalse kruiden
1 snuifje
Hamburgerbroodjes
4
Boter
1 een klont
Ajuinen
2
Groene paprika
1
Jalapenopepers
Rundergehakt
400 g
Varkensgehakt
200 g
Peper
1 snuifje
Zout
3 snuifjes
Paprikapoeder
1 snuifje
Look
3 teentjes
Tomatenpuree
2 el
Worcestershire saus
2 el
Worcestershire saus
1 scheutje
Mosterd
1 el
Bruine suiker
1 el
Bruin bier
0,1 l
Rode ui
1
Ijsbergsla
0,25
Zure augurk
1 bokaal
Yoghurt
4 el
Mayonaise
2 el
Bieslook
0,25 bosjes
Krulpeterselie
Dille
Tabasco
Limoenensap
0,5

Benodigdheden

Oven, ovenschaal, lookpers, rasp

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De voorbereiding

1
Verwarm de oven op grillstand voor tot 200 °C.

De aardappelwedges

800 g Vastkokende aardappelen, 1 scheutje olijfolie, 1 snuifje cajunkruiden, 1 snuifje grof zout, 1 snuifje Provençaalse kruiden
2
Spoel de aardappelen onder koud water. Snijd ze in partjes. Leg de aardappelwedges op een ovenschaal, sprenkel er wat olie over en kruid ze. Schuif de ovenschaal 25 minuten in de hete oven.
4 hamburgerbroodjes
3
Draai de aardappelwedges na een kwartier om en rooster ze nog een tiental minuten. Bak de broodjes ook even mee in de oven.

De burger

1 een klont boter, 2 ajuinen, 1 groene paprika, jalapenopepers
4
Zet twee pannen op het vuur en laat in elke pan een klont boter smelten. Pel de ajuin, snijd ze in blokjes en stoof aan in de boter. Snijd de groene paprika en de jalapeñopepers in stukjes. Voeg de groenten toe en laat het geheel even bakken.
400 g rundergehakt, 200 g varkensgehakt, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout, 1 snuifje paprikapoeder, 2 teentjes Look, 2 el Tomatenpuree
5
Doe de twee soorten gehakt in de andere pan en kruid met peper, zout en paprikapoeder. Pel de look en rasp hem erbij. Voeg ook de tomatenpuree toe en laat nog even meebakken.
2 el Worcestershire saus, 1 el mosterd, 1 el bruine suiker, 0,1 l bruin bier, 1 snuifje cajunkruiden, 1 snuifje zout
6
Schep de groenten bij het gehakt. Voeg de worcestershiresaus, de mosterd en de bruine suiker toe. Schenk het bier erbij en laat de saus goed inkoken. Breng op smaak met cajunkruiden en zout.
1 rode ui, 0,25 ijsbergsla, 1 bokaal zure augurk
7
Pel de rode ui en snijd ze in slierten. Snijd de plakken augurk in reepjes en snijd de ijsbergsla in slierten. Doe alles samen in een kom.

De ranch dressing

4 el Yoghurt, 2 el mayonaise, 1 teentje Look, 0,25 bosjes Bieslook, krulpeterselie, dille, 1 snuifje zout, 1 scheutje Worcestershire saus, tabasco, 0,5 limoenen
8
Doe de yoghurt met de mayonaise in een kom en rasp er de look bij. Snipper de kruiden fijn en voeg ze toe. Breng op smaak met een snuif zout, de worcestershiresaus en de tabasco. Pers er het limoensap bij en meng alles.
9
Meng een deel van de dressing onder de sla en hou de rest bij om te serveren bij de aardappelwedges.

Afwerken en serveren

10
Haal de broodjes uit de oven, snijd ze overlangs in twee en rooster ze nog even onder de grill.
11
Leg de onderkanten van de buns op een bord en lepel er flink wat van het gebakken gehakt op. Dek af met de bovenkant van de bun. Serveer met de sla en de aardappelwedges. Werk af met wat extra dressing.
1
Verwarm de oven op grillstand voor tot 200 °C.

Instructies

De voorbereiding

1
Verwarm de oven op grillstand voor tot 200 °C.

De aardappelwedges

800 g Vastkokende aardappelen, 1 scheutje olijfolie, 1 snuifje cajunkruiden, 1 snuifje grof zout, 1 snuifje Provençaalse kruiden
2
Spoel de aardappelen onder koud water. Snijd ze in partjes. Leg de aardappelwedges op een ovenschaal, sprenkel er wat olie over en kruid ze. Schuif de ovenschaal 25 minuten in de hete oven.
4 hamburgerbroodjes
3
Draai de aardappelwedges na een kwartier om en rooster ze nog een tiental minuten. Bak de broodjes ook even mee in de oven.

De burger

1 een klont boter, 2 ajuinen, 1 groene paprika, jalapenopepers
4
Zet twee pannen op het vuur en laat in elke pan een klont boter smelten. Pel de ajuin, snijd ze in blokjes en stoof aan in de boter. Snijd de groene paprika en de jalapeñopepers in stukjes. Voeg de groenten toe en laat het geheel even bakken.
400 g rundergehakt, 200 g varkensgehakt, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout, 1 snuifje paprikapoeder, 2 teentjes Look, 2 el Tomatenpuree
5
Doe de twee soorten gehakt in de andere pan en kruid met peper, zout en paprikapoeder. Pel de look en rasp hem erbij. Voeg ook de tomatenpuree toe en laat nog even meebakken.
2 el Worcestershire saus, 1 el mosterd, 1 el bruine suiker, 0,1 l bruin bier, 1 snuifje cajunkruiden, 1 snuifje zout
6
Schep de groenten bij het gehakt. Voeg de worcestershiresaus, de mosterd en de bruine suiker toe. Schenk het bier erbij en laat de saus goed inkoken. Breng op smaak met cajunkruiden en zout.
1 rode ui, 0,25 ijsbergsla, 1 bokaal zure augurk
7
Pel de rode ui en snijd ze in slierten. Snijd de plakken augurk in reepjes en snijd de ijsbergsla in slierten. Doe alles samen in een kom.

De ranch dressing

4 el Yoghurt, 2 el mayonaise, 1 teentje Look, 0,25 bosjes Bieslook, krulpeterselie, dille, 1 snuifje zout, 1 scheutje Worcestershire saus, tabasco, 0,5 limoenen
8
Doe de yoghurt met de mayonaise in een kom en rasp er de look bij. Snipper de kruiden fijn en voeg ze toe. Breng op smaak met een snuif zout, de worcestershiresaus en de tabasco. Pers er het limoensap bij en meng alles.
9
Meng een deel van de dressing onder de sla en hou de rest bij om te serveren bij de aardappelwedges.

Afwerken en serveren

10
Haal de broodjes uit de oven, snijd ze overlangs in twee en rooster ze nog even onder de grill.
11
Leg de onderkanten van de buns op een bord en lepel er flink wat van het gebakken gehakt op. Dek af met de bovenkant van de bun. Serveer met de sla en de aardappelwedges. Werk af met wat extra dressing.
1
Verwarm de oven op grillstand voor tot 200 °C.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Sloppy Joe burgers met ranch dressing en aardappelwedges (thumbnail)Sloppy Joe burgers met ranch dressing en aardappelwedges
4 personen
30m
Ingrediënten
Vastkokende aardappelen
800 g
Olijfolie
1 scheutje
Cajunkruiden
2 snuifjes
Grof zout
1 snuifje
Provençaalse kruiden
1 snuifje
Hamburgerbroodjes
4
Boter
1 een klont
Ajuinen
2
Groene paprika
1
Jalapenopepers
Rundergehakt
400 g
Varkensgehakt
200 g
Peper
1 snuifje
Zout
3 snuifjes
Paprikapoeder
1 snuifje
Look
3 teentjes
Tomatenpuree
2 el
Worcestershire saus
2 el
Worcestershire saus
1 scheutje
Mosterd
1 el
Bruine suiker
1 el
Bruin bier
0,1 l
Rode ui
1
Ijsbergsla
0,25
Zure augurk
1 bokaal
Yoghurt
4 el
Mayonaise
2 el
Bieslook
0,25 bosjes
Krulpeterselie
Dille
Tabasco
Limoenensap
0,5

Sloppy Joe burgers met ranch dressing en aardappelwedges

Smossen is toegestaan met deze zalige 'slordige' Sloppy Joe burgers. Met een zweem van bruin Belgisch bier in het gehakt en een knapperige salade met romige sladressing als tegengewicht is dit het ultieme hangover gerecht.
Instructies

De voorbereiding

1
Verwarm de oven op grillstand voor tot 200 °C.

De aardappelwedges

800 g Vastkokende aardappelen, 1 scheutje olijfolie, 1 snuifje cajunkruiden, 1 snuifje grof zout, 1 snuifje Provençaalse kruiden
2
Spoel de aardappelen onder koud water. Snijd ze in partjes. Leg de aardappelwedges op een ovenschaal, sprenkel er wat olie over en kruid ze. Schuif de ovenschaal 25 minuten in de hete oven.
4 hamburgerbroodjes
3
Draai de aardappelwedges na een kwartier om en rooster ze nog een tiental minuten. Bak de broodjes ook even mee in de oven.

De burger

1 een klont boter, 2 ajuinen, 1 groene paprika, jalapenopepers
4
Zet twee pannen op het vuur en laat in elke pan een klont boter smelten. Pel de ajuin, snijd ze in blokjes en stoof aan in de boter. Snijd de groene paprika en de jalapeñopepers in stukjes. Voeg de groenten toe en laat het geheel even bakken.
400 g rundergehakt, 200 g varkensgehakt, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout, 1 snuifje paprikapoeder, 2 teentjes Look, 2 el Tomatenpuree
5
Doe de twee soorten gehakt in de andere pan en kruid met peper, zout en paprikapoeder. Pel de look en rasp hem erbij. Voeg ook de tomatenpuree toe en laat nog even meebakken.
2 el Worcestershire saus, 1 el mosterd, 1 el bruine suiker, 0,1 l bruin bier, 1 snuifje cajunkruiden, 1 snuifje zout
6
Schep de groenten bij het gehakt. Voeg de worcestershiresaus, de mosterd en de bruine suiker toe. Schenk het bier erbij en laat de saus goed inkoken. Breng op smaak met cajunkruiden en zout.
1 rode ui, 0,25 ijsbergsla, 1 bokaal zure augurk
7
Pel de rode ui en snijd ze in slierten. Snijd de plakken augurk in reepjes en snijd de ijsbergsla in slierten. Doe alles samen in een kom.

De ranch dressing

4 el Yoghurt, 2 el mayonaise, 1 teentje Look, 0,25 bosjes Bieslook, krulpeterselie, dille, 1 snuifje zout, 1 scheutje Worcestershire saus, tabasco, 0,5 limoenen
8
Doe de yoghurt met de mayonaise in een kom en rasp er de look bij. Snipper de kruiden fijn en voeg ze toe. Breng op smaak met een snuif zout, de worcestershiresaus en de tabasco. Pers er het limoensap bij en meng alles.
9
Meng een deel van de dressing onder de sla en hou de rest bij om te serveren bij de aardappelwedges.

Afwerken en serveren

10
Haal de broodjes uit de oven, snijd ze overlangs in twee en rooster ze nog even onder de grill.
11
Leg de onderkanten van de buns op een bord en lepel er flink wat van het gebakken gehakt op. Dek af met de bovenkant van de bun. Serveer met de sla en de aardappelwedges. Werk af met wat extra dressing.