Instructies
4 personen
De voorbereiding
1
Verwarm de oven op grillstand voor tot 200 °C.
De aardappelwedges
800 g Vastkokende aardappelen, 1 scheutje olijfolie, 1 snuifje cajunkruiden, 1 snuifje grof zout, 1 snuifje Provençaalse kruiden
2
Spoel de aardappelen onder koud water. Snijd ze in partjes. Leg de aardappelwedges op een ovenschaal, sprenkel er wat olie over en kruid ze. Schuif de ovenschaal 25 minuten in de hete oven.
4 hamburgerbroodjes
3
Draai de aardappelwedges na een kwartier om en rooster ze nog een tiental minuten. Bak de broodjes ook even mee in de oven.
De burger
1 een klont boter, 2 ajuinen, 1 groene paprika, jalapenopepers
4
Zet twee pannen op het vuur en laat in elke pan een klont boter smelten. Pel de ajuin, snijd ze in blokjes en stoof aan in de boter. Snijd de groene paprika en de jalapeñopepers in stukjes. Voeg de groenten toe en laat het geheel even bakken.
400 g rundergehakt, 200 g varkensgehakt, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout, 1 snuifje paprikapoeder, 2 teentjes Look, 2 el Tomatenpuree
5
Doe de twee soorten gehakt in de andere pan en kruid met peper, zout en paprikapoeder. Pel de look en rasp hem erbij. Voeg ook de tomatenpuree toe en laat nog even meebakken.
2 el Worcestershire saus, 1 el mosterd, 1 el bruine suiker, 0,1 l bruin bier, 1 snuifje cajunkruiden, 1 snuifje zout
6
Schep de groenten bij het gehakt. Voeg de worcestershiresaus, de mosterd en de bruine suiker toe. Schenk het bier erbij en laat de saus goed inkoken. Breng op smaak met cajunkruiden en zout.
1 rode ui, 0,25 ijsbergsla, 1 bokaal zure augurk
7
Pel de rode ui en snijd ze in slierten. Snijd de plakken augurk in reepjes en snijd de ijsbergsla in slierten. Doe alles samen in een kom.
De ranch dressing
4 el Yoghurt, 2 el mayonaise, 1 teentje Look, 0,25 bosjes Bieslook, krulpeterselie, dille, 1 snuifje zout, 1 scheutje Worcestershire saus, tabasco, 0,5 limoenen
8
Doe de yoghurt met de mayonaise in een kom en rasp er de look bij. Snipper de kruiden fijn en voeg ze toe. Breng op smaak met een snuif zout, de worcestershiresaus en de tabasco. Pers er het limoensap bij en meng alles.
9
Meng een deel van de dressing onder de sla en hou de rest bij om te serveren bij de aardappelwedges.
Afwerken en serveren
10
Haal de broodjes uit de oven, snijd ze overlangs in twee en rooster ze nog even onder de grill.
11