Courgettesoep met tomaat en mascarpone
Courgettesoep met tomaat en mascarpone
Courgettesoep met tomaat en mascarpone
Courgettesoep met tomaat en mascarpone
Ingrediënten
4 personen
Olijfolie
Ajuinen
3
Look
2 teentjes
Courgettes
10
Tomaten
15
Tijm
4 takjes
Rozemarijn
2 takjes
Laurier
6 blaadje
Water
2 l
Groentebouillon
2 blokje
Mascarpone
500 g
Roggebrood
1 sneetje
Boter
Benodigdheden
Staafmixer, keukentouw, een elektrische staafmixer, een puntzeef
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
olijfolie
1
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote soepketel.
3 ajuinen
2
Pel de uien en snijd ze in grote stukken. Stoof ze aan in de olie.
2 teentjes Look
3
Kneus en pel de knoflook. Doe de knoflook bij de uien.
10 courgettes
4
Snijd de courgettes in de lengte in twee en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in stukken en stoof het aan met de uien en knoflook.
15 tomaten
5
Haal de kroontjes van de tomaten. Snijd ze grof en doe de stukken bij de rest van de groenten.
4 takjes tijm, 2 takjes rozemarijn, 6 blaadje laurier, 2 l Water, 2 blokje groentebouillon
6
Doe de tijm, rozemarijn en laurier in de soepketel en giet er het water bij. Doe er de blokjes bouillon bij.
7
Laat de soep ongeveer een uur pruttelen onder deksel op een laag vuur.
8
Haal de kruiden uit de soep. Mix met een staafmixer.
9
Giet de soep door een zeef. Schep met een pollepel de soep in de puntzeef en duw ze erdoor met een kleine pollepel.
500 g mascarpone
10
Laat de mascarpone smelten in de soep.
1 sneetje roggebrood, boter
11
Snijd het brood in blokjes en bak het bruin in een klontje boter.
12
Serveer de soep met croutons.
olijfolie
1
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote soepketel.
3 ajuinen
2
Pel de uien en snijd ze in grote stukken. Stoof ze aan in de olie.
2 teentjes Look
3
Kneus en pel de knoflook. Doe de knoflook bij de uien.
10 courgettes
4
Snijd de courgettes in de lengte in twee en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in stukken en stoof het aan met de uien en knoflook.
15 tomaten
5
Haal de kroontjes van de tomaten. Snijd ze grof en doe de stukken bij de rest van de groenten.
4 takjes tijm, 2 takjes rozemarijn, 6 blaadje laurier, 2 l Water, 2 blokje groentebouillon
6
Doe de tijm, rozemarijn en laurier in de soepketel en giet er het water bij. Doe er de blokjes bouillon bij.
7
Laat de soep ongeveer een uur pruttelen onder deksel op een laag vuur.
8
Haal de kruiden uit de soep. Mix met een staafmixer.
9
Giet de soep door een zeef. Schep met een pollepel de soep in de puntzeef en duw ze erdoor met een kleine pollepel.
500 g mascarpone
10
Laat de mascarpone smelten in de soep.
1 sneetje roggebrood, boter
11
Snijd het brood in blokjes en bak het bruin in een klontje boter.
12
Serveer de soep met croutons.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
25m
Ingrediënten
Olijfolie
Ajuinen
3
Look
2 teentjes
Courgettes
10
Tomaten
15
Tijm
4 takjes
Rozemarijn
2 takjes
Laurier
6 blaadje
Water
2 l
Groentebouillon
2 blokje
Mascarpone
500 g
Roggebrood
1 sneetje
Boter
Courgettesoep met tomaat en mascarpone
Jeroen maakt een klassieke ‘Annie Sioen’ soep – een eenvoudige soep van zijn moeder met courgettes en tomaten uit de tuin en afgewerkt met mascarpone.Instructies
olijfolie
1
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote soepketel.
3 ajuinen
2
Pel de uien en snijd ze in grote stukken. Stoof ze aan in de olie.
2 teentjes Look
3
Kneus en pel de knoflook. Doe de knoflook bij de uien.
10 courgettes
4
Snijd de courgettes in de lengte in twee en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in stukken en stoof het aan met de uien en knoflook.
15 tomaten
5
Haal de kroontjes van de tomaten. Snijd ze grof en doe de stukken bij de rest van de groenten.
4 takjes tijm, 2 takjes rozemarijn, 6 blaadje laurier, 2 l Water, 2 blokje groentebouillon
6
Doe de tijm, rozemarijn en laurier in de soepketel en giet er het water bij. Doe er de blokjes bouillon bij.
7
Laat de soep ongeveer een uur pruttelen onder deksel op een laag vuur.
8
Haal de kruiden uit de soep. Mix met een staafmixer.
9
Giet de soep door een zeef. Schep met een pollepel de soep in de puntzeef en duw ze erdoor met een kleine pollepel.
500 g mascarpone
10
Laat de mascarpone smelten in de soep.
1 sneetje roggebrood, boter
11
Snijd het brood in blokjes en bak het bruin in een klontje boter.
12
Serveer de soep met croutons.