Instructies

4 personen
olijfolie
1

Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote soepketel.

3 ajuinen
2

Pel de uien en snijd ze in grote stukken. Stoof ze aan in de olie.

2 teentjes Look
3

Kneus en pel de knoflook. Doe de knoflook bij de uien.

10 courgettes
4

Snijd de courgettes in de lengte in twee en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in stukken en stoof het aan met de uien en knoflook.

15 tomaten
5

Haal de kroontjes van de tomaten. Snijd ze grof en doe de stukken bij de rest van de groenten.

4 takjes tijm, 2 takjes rozemarijn, 6 blaadje laurier, 2 l Water, 2 blokje groentebouillon
6

Doe de tijm, rozemarijn en laurier in de soepketel en giet er het water bij. Doe er de blokjes bouillon bij.

7

Laat de soep ongeveer een uur pruttelen onder deksel op een laag vuur.

8

Haal de kruiden uit de soep. Mix met een staafmixer.

9

Giet de soep door een zeef. Schep met een pollepel de soep in de puntzeef en duw ze erdoor met een kleine pollepel.

500 g mascarpone
10

Laat de mascarpone smelten in de soep.

1 sneetje roggebrood, boter
11

Snijd het brood in blokjes en bak het bruin in een klontje boter.

12

Serveer de soep met croutons.