Nduja pizza met mozzarella, olijven en kappertjes
Nduja pizza met mozzarella, olijven en kappertjes
Deze knapperige pizza wordt afgewerkt met nduja, een pittige, Italiaanse worst op basis van varkensvlees en pepers. Samen met kappertjes, olijven en mozzarella zorgt dit voor een toppizza!
Nduja pizza met mozzarella, olijven en kappertjes
Nduja pizza met mozzarella, olijven en kappertjes
Deze knapperige pizza wordt afgewerkt met nduja, een pittige, Italiaanse worst op basis van varkensvlees en pepers. Samen met kappertjes, olijven en mozzarella zorgt dit voor een toppizza!
Ingrediënten
4 personen
00-bloem
500 g
Roggebloem
150 g
Gedroogde gist
1 zakje
Olijfolie
1 scheutje
Water
375 ml
Witte suiker
1 snuifje
Zout
1 snuifje
Sjalotten
2
Look
1 teentje
Rode chilipepers
0,25
Rozemarijn
1 takje
Ansjovisfilets
6
Tomatenpuree
1 el
Witte wijn
0,1 l
Tomaten passata
1 fles
Rucola
1 bosje
Rucola
1 een stukje
Mozzarella
2 bol
Polenta
1 snuifje
Kappertjes
1 potje
Nduja
1 potje
Zwarte olijven
200 g
Benodigdheden
Staafmixer
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Deeg
1
Laat de oven voorverwarmen tot 250°C en leg de pizzasteen al in de oven om op te warmen.
500 g 00-bloem, 150 g roggebloem, 1 zakje gedroogde gist, 1 scheutje olijfolie, 375 ml Water, 1 snuifje witte suiker, 1 snuifje zout
2
Doe de twee soorten bloem in de kom van de keukenmachine en voeg het zout, de suiker, de gist, een scheutje olijfolie en water eraan toe.
3
Laat het deeg minstens 10 minuten kneden, tot je een mooi elastisch deeg hebt.
4
Dek het deeg af met een propere handdoek en laat het 45 minuten rijzen op een warme plaats.
5
Haal het deeg uit de kom, kneed het nog eens met je handen en snijd het deeg in 4 gelijke stukken. Bol de stukken deeg op en laat ze nog eens 20 minuten rijzen onder een handdoek.
Saus
1 Sjalotten, 1 teentje Look
6
Pel de sjalot en de look en snipper ze fijn. Laat een scheutje olie heet worden in een pan en stoof er de ui en de look in aan.
0,25 rode chilipepers, 1 takje rozemarijn, 6 ansjovisfilets
7
Snipper de chilipeper fijn en voeg hem toe, gevolgd door een takje rozemarijn en de ansjovis.
1 el Tomatenpuree, 0,1 l witte wijn, 1 fles Tomaten passata
8
Roer de tomatenpuree er onder en blus met de witte wijn. Voeg de passata eraan toe en laat de saus een kwartiertje pruttelen op een zacht vuurtje.
1 bosje Rucola
9
Mix de saus kort met een staafmixer, spoel de rucola onder koud water en laat hem even uitlekken.
1 bol Mozzarella
10
Laat de mozzarella uitlekken in een zeefje en breek de kaas in stukken.
Afwerken en serveren
11
Bestuif je werkoppervlak met wat bloem en rol de bollen pizzadeeg uit tot een dunne pizza.
1 snuifje polenta
12
Schuif de pizza op een pizzaschep met wat polenta en verdeel de saus over het deeg. Laat de randen van de pizza vrij.
1 Sjalotten, 1 potje kappertjes, 1 potje Nduja, 200 g Zwarte olijven
13
Snijd een sjalot in ringen en verdeel deze samen met de kappertjes, de zwarte olijven en kleine hoopjes Nduja over de pizza.
1 bol Mozzarella
14
Verdeel de stukjes mozzarella over de pizza en schuif het in de hete oven gedurende 10 minuten.
1 een stukje Rucola
15
Werk de pizza af met wat rucola.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Deeg
1
Laat de oven voorverwarmen tot 250°C en leg de pizzasteen al in de oven om op te warmen.
500 g 00-bloem, 150 g roggebloem, 1 zakje gedroogde gist, 1 scheutje olijfolie, 375 ml Water, 1 snuifje witte suiker, 1 snuifje zout
2
Doe de twee soorten bloem in de kom van de keukenmachine en voeg het zout, de suiker, de gist, een scheutje olijfolie en water eraan toe.
3
Laat het deeg minstens 10 minuten kneden, tot je een mooi elastisch deeg hebt.
4
Dek het deeg af met een propere handdoek en laat het 45 minuten rijzen op een warme plaats.
5
Haal het deeg uit de kom, kneed het nog eens met je handen en snijd het deeg in 4 gelijke stukken. Bol de stukken deeg op en laat ze nog eens 20 minuten rijzen onder een handdoek.
Saus
1 Sjalotten, 1 teentje Look
6
Pel de sjalot en de look en snipper ze fijn. Laat een scheutje olie heet worden in een pan en stoof er de ui en de look in aan.
0,25 rode chilipepers, 1 takje rozemarijn, 6 ansjovisfilets
7
Snipper de chilipeper fijn en voeg hem toe, gevolgd door een takje rozemarijn en de ansjovis.
1 el Tomatenpuree, 0,1 l witte wijn, 1 fles Tomaten passata
8
Roer de tomatenpuree er onder en blus met de witte wijn. Voeg de passata eraan toe en laat de saus een kwartiertje pruttelen op een zacht vuurtje.
1 bosje Rucola
9
Mix de saus kort met een staafmixer, spoel de rucola onder koud water en laat hem even uitlekken.
1 bol Mozzarella
10
Laat de mozzarella uitlekken in een zeefje en breek de kaas in stukken.
Afwerken en serveren
11
Bestuif je werkoppervlak met wat bloem en rol de bollen pizzadeeg uit tot een dunne pizza.
1 snuifje polenta
12
Schuif de pizza op een pizzaschep met wat polenta en verdeel de saus over het deeg. Laat de randen van de pizza vrij.
1 Sjalotten, 1 potje kappertjes, 1 potje Nduja, 200 g Zwarte olijven
13
Snijd een sjalot in ringen en verdeel deze samen met de kappertjes, de zwarte olijven en kleine hoopjes Nduja over de pizza.
1 bol Mozzarella
14
Verdeel de stukjes mozzarella over de pizza en schuif het in de hete oven gedurende 10 minuten.
1 een stukje Rucola
15
Werk de pizza af met wat rucola.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 25m
Ingrediënten
00-bloem
500 g
Roggebloem
150 g
Gedroogde gist
1 zakje
Olijfolie
1 scheutje
Water
375 ml
Witte suiker
1 snuifje
Zout
1 snuifje
Sjalotten
2
Look
1 teentje
Rode chilipepers
0,25
Rozemarijn
1 takje
Ansjovisfilets
6
Tomatenpuree
1 el
Witte wijn
0,1 l
Tomaten passata
1 fles
Rucola
1 bosje
Rucola
1 een stukje
Mozzarella
2 bol
Polenta
1 snuifje
Kappertjes
1 potje
Nduja
1 potje
Zwarte olijven
200 g
Nduja pizza met mozzarella, olijven en kappertjes
Deze knapperige pizza wordt afgewerkt met nduja, een pittige, Italiaanse worst op basis van varkensvlees en pepers. Samen met kappertjes, olijven en mozzarella zorgt dit voor een toppizza!Instructies
Deeg
1
Laat de oven voorverwarmen tot 250°C en leg de pizzasteen al in de oven om op te warmen.
500 g 00-bloem, 150 g roggebloem, 1 zakje gedroogde gist, 1 scheutje olijfolie, 375 ml Water, 1 snuifje witte suiker, 1 snuifje zout
2
Doe de twee soorten bloem in de kom van de keukenmachine en voeg het zout, de suiker, de gist, een scheutje olijfolie en water eraan toe.
3
Laat het deeg minstens 10 minuten kneden, tot je een mooi elastisch deeg hebt.
4
Dek het deeg af met een propere handdoek en laat het 45 minuten rijzen op een warme plaats.
5
Haal het deeg uit de kom, kneed het nog eens met je handen en snijd het deeg in 4 gelijke stukken. Bol de stukken deeg op en laat ze nog eens 20 minuten rijzen onder een handdoek.
Saus
1 Sjalotten, 1 teentje Look
6
Pel de sjalot en de look en snipper ze fijn. Laat een scheutje olie heet worden in een pan en stoof er de ui en de look in aan.
0,25 rode chilipepers, 1 takje rozemarijn, 6 ansjovisfilets
7
Snipper de chilipeper fijn en voeg hem toe, gevolgd door een takje rozemarijn en de ansjovis.
1 el Tomatenpuree, 0,1 l witte wijn, 1 fles Tomaten passata
8
Roer de tomatenpuree er onder en blus met de witte wijn. Voeg de passata eraan toe en laat de saus een kwartiertje pruttelen op een zacht vuurtje.
1 bosje Rucola
9
Mix de saus kort met een staafmixer, spoel de rucola onder koud water en laat hem even uitlekken.
1 bol Mozzarella
10
Laat de mozzarella uitlekken in een zeefje en breek de kaas in stukken.
Afwerken en serveren
11
Bestuif je werkoppervlak met wat bloem en rol de bollen pizzadeeg uit tot een dunne pizza.
1 snuifje polenta
12
Schuif de pizza op een pizzaschep met wat polenta en verdeel de saus over het deeg. Laat de randen van de pizza vrij.
1 Sjalotten, 1 potje kappertjes, 1 potje Nduja, 200 g Zwarte olijven
13
Snijd een sjalot in ringen en verdeel deze samen met de kappertjes, de zwarte olijven en kleine hoopjes Nduja over de pizza.
1 bol Mozzarella
14
Verdeel de stukjes mozzarella over de pizza en schuif het in de hete oven gedurende 10 minuten.
1 een stukje Rucola
15
Werk de pizza af met wat rucola.