Instructies

4 personen

Deeg

1

Laat de oven voorverwarmen tot 250°C en leg de pizzasteen al in de oven om op te warmen.

500 g 00-bloem, 150 g roggebloem, 1 zakje gedroogde gist, 1 scheutje olijfolie, 375 ml Water, 1 snuifje witte suiker, 1 snuifje zout
2

Doe de twee soorten bloem in de kom van de keukenmachine en voeg het zout, de suiker, de gist, een scheutje olijfolie en water eraan toe.

3

Laat het deeg minstens 10 minuten kneden, tot je een mooi elastisch deeg hebt.

4

Dek het deeg af met een propere handdoek en laat het 45 minuten rijzen op een warme plaats.

5

Haal het deeg uit de kom, kneed het nog eens met je handen en snijd het deeg in 4 gelijke stukken. Bol de stukken deeg op en laat ze nog eens 20 minuten rijzen onder een handdoek.

Saus

1 Sjalotten, 1 teentje Look
6

Pel de sjalot en de look en snipper ze fijn. Laat een scheutje olie heet worden in een pan en stoof er de ui en de look in aan.

0,25 rode chilipepers, 1 takje rozemarijn, 6 ansjovisfilets
7

Snipper de chilipeper fijn en voeg hem toe, gevolgd door een takje rozemarijn en de ansjovis.

1 el Tomatenpuree, 0,1 l witte wijn, 1 fles Tomaten passata
8

Roer de tomatenpuree er onder en blus met de witte wijn. Voeg de passata eraan toe en laat de saus een kwartiertje pruttelen op een zacht vuurtje.

1 bosje Rucola
9

Mix de saus kort met een staafmixer, spoel de rucola onder koud water en laat hem even uitlekken.

1 bol Mozzarella
10

Laat de mozzarella uitlekken in een zeefje en breek de kaas in stukken.

Afwerken en serveren

11

Bestuif je werkoppervlak met wat bloem en rol de bollen pizzadeeg uit tot een dunne pizza.

1 snuifje polenta
12

Schuif de pizza op een pizzaschep met wat polenta en verdeel de saus over het deeg. Laat de randen van de pizza vrij.

1 Sjalotten, 1 potje kappertjes, 1 potje Nduja, 200 g Zwarte olijven
13

Snijd een sjalot in ringen en verdeel deze samen met de kappertjes, de zwarte olijven en kleine hoopjes Nduja over de pizza.

1 bol Mozzarella
14

Verdeel de stukjes mozzarella over de pizza en schuif het in de hete oven gedurende 10 minuten.

1 een stukje Rucola
15

Werk de pizza af met wat rucola.