Ricottabeignets met een salade van truffel en spinazie
Ricottabeignets met een salade van truffel en spinazie
Ricottabeignets met een salade van truffel en spinazie
Ricottabeignets met een salade van truffel en spinazie
Ingrediënten
4 personen
Spinazie
200 g
Boter
Champignons
125 g
Look
1 teentje
Peper
Zout
Platte peterselie
0,25 bosjes
Walnoten
50 g
Ricotta
250 g
Ei
1
Bloem
3 el
Rode uien
0,5
Truffelpasta
1 tl
Rode wijnazijn
Olijfolie
Parmezaanse kaas
100 g
Benodigdheden
Hakmolen, een vergiet, een friteuse, keukenpapier, een hakmolen, een rasp
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
200 g spinazie
1
Was de spinazie en verwijder de harde steeltjes. Laat uitlekken in een vergiet.
boter
2
Smelt een klont boter in een hoge pan.
125 g champignons
3
Snijd de champignons in grove stukjes en bak ze in de boter. Schud ze regelmatig even op.
1 teentje Look, peper, zout
4
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en stoof mee aan met de champignons. Kruid met peper en zout.
0,25 bosjes platte peterselie
5
Was de peterselie en hak hem fijn. Doe de peterselie bij de champignons.
50 g Walnoten
6
Doe de inhoud van de pan in de hakmolen met de walnoten en cutter niet te fijn. Doe de mix in een kommetje.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde hakmolen als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
250 g ricotta, 1 ei, 3 el bloem, peper, zout
7
Meng er de ricotta onder, het ei en de bloem. Kruid met een snuif zout en flink wat peper.
8
Verhit friteuse tot 180°C.
0,5 rode uien
9
Werk de salade verder af. Pel de rode ui en snijd hem in fijne slierten. Meng de ui met de spinazie.
1 tl Truffelpasta, Rode wijnazijn, olijfolie, zout
10
Doe de truffelpasta in een apart kommetje met een scheut olijfolie, rode wijnazijn en een snuif zout. Roer goed.
100 g Parmezaanse kaas
11
Druppel de truffeltapenade over de spinaziesalade. Rasp er de Parmezaanse kaas bij.
12
Maak quenelles van het ricottabeslag en bak ze in de friteuse. Laat de beignets uitlekken op keukenpapier.
13
Serveer de ricottabeignets met de ongeëvenaarde spinaziesalade à la Meus.
200 g spinazie
1
Was de spinazie en verwijder de harde steeltjes. Laat uitlekken in een vergiet.
boter
2
Smelt een klont boter in een hoge pan.
125 g champignons
3
Snijd de champignons in grove stukjes en bak ze in de boter. Schud ze regelmatig even op.
1 teentje Look, peper, zout
4
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en stoof mee aan met de champignons. Kruid met peper en zout.
0,25 bosjes platte peterselie
5
Was de peterselie en hak hem fijn. Doe de peterselie bij de champignons.
50 g Walnoten
6
Doe de inhoud van de pan in de hakmolen met de walnoten en cutter niet te fijn. Doe de mix in een kommetje.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde hakmolen als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
250 g ricotta, 1 ei, 3 el bloem, peper, zout
7
Meng er de ricotta onder, het ei en de bloem. Kruid met een snuif zout en flink wat peper.
8
Verhit friteuse tot 180°C.
0,5 rode uien
9
Werk de salade verder af. Pel de rode ui en snijd hem in fijne slierten. Meng de ui met de spinazie.
1 tl Truffelpasta, Rode wijnazijn, olijfolie, zout
10
Doe de truffelpasta in een apart kommetje met een scheut olijfolie, rode wijnazijn en een snuif zout. Roer goed.
100 g Parmezaanse kaas
11
Druppel de truffeltapenade over de spinaziesalade. Rasp er de Parmezaanse kaas bij.
12
Maak quenelles van het ricottabeslag en bak ze in de friteuse. Laat de beignets uitlekken op keukenpapier.
13
Serveer de ricottabeignets met de ongeëvenaarde spinaziesalade à la Meus.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Spinazie
200 g
Boter
Champignons
125 g
Look
1 teentje
Peper
Zout
Platte peterselie
0,25 bosjes
Walnoten
50 g
Ricotta
250 g
Ei
1
Bloem
3 el
Rode uien
0,5
Truffelpasta
1 tl
Rode wijnazijn
Olijfolie
Parmezaanse kaas
100 g
Ricottabeignets met een salade van truffel en spinazie
Voor dit gerecht liet Jeroen zich inspireren door de ongeëvenaarde sushichef Nobu Matsuhisa. Zijn spinaziesalade met truffelolie is een begrip in de Japanse keuken. Omdat Jeroen niet zo gek is op truffelolie, gebruikt hij truffelpasta. Hij serveert de salade met beignets op basis van ricotta.Instructies
200 g spinazie
1
Was de spinazie en verwijder de harde steeltjes. Laat uitlekken in een vergiet.
boter
2
Smelt een klont boter in een hoge pan.
125 g champignons
3
Snijd de champignons in grove stukjes en bak ze in de boter. Schud ze regelmatig even op.
1 teentje Look, peper, zout
4
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en stoof mee aan met de champignons. Kruid met peper en zout.
0,25 bosjes platte peterselie
5
Was de peterselie en hak hem fijn. Doe de peterselie bij de champignons.
50 g Walnoten
6
Doe de inhoud van de pan in de hakmolen met de walnoten en cutter niet te fijn. Doe de mix in een kommetje.
250 g ricotta, 1 ei, 3 el bloem, peper, zout
7
Meng er de ricotta onder, het ei en de bloem. Kruid met een snuif zout en flink wat peper.
8
Verhit friteuse tot 180°C.
0,5 rode uien
9
Werk de salade verder af. Pel de rode ui en snijd hem in fijne slierten. Meng de ui met de spinazie.
1 tl Truffelpasta, Rode wijnazijn, olijfolie, zout
10
Doe de truffelpasta in een apart kommetje met een scheut olijfolie, rode wijnazijn en een snuif zout. Roer goed.
100 g Parmezaanse kaas
11
Druppel de truffeltapenade over de spinaziesalade. Rasp er de Parmezaanse kaas bij.
12
Maak quenelles van het ricottabeslag en bak ze in de friteuse. Laat de beignets uitlekken op keukenpapier.
13
Serveer de ricottabeignets met de ongeëvenaarde spinaziesalade à la Meus.