Nasi van bloemkoolrijst en omelet
Nasi van bloemkoolrijst en omelet
Gewokte groenten met geroosterde bloemkool, geraspte rauwe bloemkool en een omelet.
Nasi van bloemkoolrijst en omelet
Nasi van bloemkoolrijst en omelet
Gewokte groenten met geroosterde bloemkool, geraspte rauwe bloemkool en een omelet.
Receptinformatie
Ingrediënten
4 personen
Bloemkool
1
Olijfolie
4 el
Zathar
Arachideolie
Sjalotten
2
Look
2 teentjes
Rode chilipeper
1
Gember
40 g
Sojascheuten
200 g
Sluimererwten
1 zak
Sesamolie
1 el
Sushiazijn
1 el
Zoete Ketjap
1 el
Eieren
4
Sesamolie
1 el
Koriander
Lente-uien
2 stengels
Sriracha
4 el
Sambal
2 tl
Voor de bloemkool en de bloemkoolrijst:
1
Verwarm de oven voor op 200 °C.
1 bloemkool
2
Snijd de helft van de bloemkool in roosjes en snijd de roosjes vervolgens in schijfjes.
4 el olijfolie, Zathar
3
Leg de schijfjes op een ovenschaal en kruid met peper, zout, olijfolie en za’atar.
4
Schuif de ovenschaal ongeveer een kwartier in de oven tot de roosjes mooi geroosterd en gaar zijn.
5
Rasp de rest van de bloemkool en doe alles in een kom.
arachideolie
6
Zet een wok met een scheut arachideolie op het vuur.
2 Sjalotten, 2 teentjes Look
7
Snipper de sjalot en plet de look.
1 zak sluimererwten
8
Snijd de sluimererwten in stukken.
40 g gember
9
Bak de sjalot en de look in de wok, schil de gember en rasp hem erbij.
1 rode chilipeper
10
Snijd de rode chilipeper fijn en voeg toe aan de wok.
200 g Sojascheuten
11
Voeg de sluimererwten, de sojascheuten en de geraspte bloemkool toe aan de wok en laat ze even bakken op een hoog vuur.
1 el sesamolie, 1 el Sushiazijn, 1 el Zoete Ketjap
12
Breng de groenten verder op smaak met sesamolie, sushiazijn en ketjap manis.
Voor de omelet en om af te werken:
13
Laat een scheutje olie heet worden in een pan.
4 eieren, 1 el sesamolie
14
Kluts de eieren in een kommetje met enkele druppels sesamolie en peper en zout.
15
Bak een omelet per persoon.
2 stengels lente-uien
16
Snijd enkele lente-uien fijn.
koriander, 4 el sriracha, 2 tl Sambal
17
Leg de omelet op een bord, lepel er wat nasi en geroosterde bloemkool op en werk de omelet af met wat lente-ui, enkele pluksels koriander en een likje sriracha of sambal.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Voor de bloemkool en de bloemkoolrijst:
1
Verwarm de oven voor op 200 °C.
1 bloemkool
2
Snijd de helft van de bloemkool in roosjes en snijd de roosjes vervolgens in schijfjes.
4 el olijfolie, Zathar
3
Leg de schijfjes op een ovenschaal en kruid met peper, zout, olijfolie en za’atar.
4
Schuif de ovenschaal ongeveer een kwartier in de oven tot de roosjes mooi geroosterd en gaar zijn.
5
Rasp de rest van de bloemkool en doe alles in een kom.
arachideolie
6
Zet een wok met een scheut arachideolie op het vuur.
2 Sjalotten, 2 teentjes Look
7
Snipper de sjalot en plet de look.
1 zak sluimererwten
8
Snijd de sluimererwten in stukken.
40 g gember
9
Bak de sjalot en de look in de wok, schil de gember en rasp hem erbij.
1 rode chilipeper
10
Snijd de rode chilipeper fijn en voeg toe aan de wok.
200 g Sojascheuten
11
Voeg de sluimererwten, de sojascheuten en de geraspte bloemkool toe aan de wok en laat ze even bakken op een hoog vuur.
1 el sesamolie, 1 el Sushiazijn, 1 el Zoete Ketjap
12
Breng de groenten verder op smaak met sesamolie, sushiazijn en ketjap manis.
Voor de omelet en om af te werken:
13
Laat een scheutje olie heet worden in een pan.
4 eieren, 1 el sesamolie
14
Kluts de eieren in een kommetje met enkele druppels sesamolie en peper en zout.
15
Bak een omelet per persoon.
2 stengels lente-uien
16
Snijd enkele lente-uien fijn.
koriander, 4 el sriracha, 2 tl Sambal
17
Leg de omelet op een bord, lepel er wat nasi en geroosterde bloemkool op en werk de omelet af met wat lente-ui, enkele pluksels koriander en een likje sriracha of sambal.