Snijd de helft van de bloemkool in roosjes en snijd de roosjes vervolgens in schijfjes.
4 el olijfolie, Zathar
3
Leg de schijfjes op een ovenschaal en kruid met peper, zout, olijfolie en za’atar.
4
Schuif de ovenschaal ongeveer een kwartier in de oven tot de roosjes mooi geroosterd en gaar zijn.
5
Rasp de rest van de bloemkool en doe alles in een kom.
arachideolie
6
Zet een wok met een scheut arachideolie op het vuur.
2 Sjalotten, 2 teentjes Look
7
Snipper de sjalot en plet de look.
1 zak sluimererwten
8
Snijd de sluimererwten in stukken.
40 g gember
9
Bak de sjalot en de look in de wok, schil de gember en rasp hem erbij.
1 rode chilipeper
10
Snijd de rode chilipeper fijn en voeg toe aan de wok.
200 g Sojascheuten
11
Voeg de sluimererwten, de sojascheuten en de geraspte bloemkool toe aan de wok en laat ze even bakken op een hoog vuur.
1 el sesamolie, 1 el Sushiazijn, 1 el Zoete Ketjap
12
Breng de groenten verder op smaak met sesamolie, sushiazijn en ketjap manis.
Voor de omelet en om af te werken:
13
Laat een scheutje olie heet worden in een pan.
4 eieren, 1 el sesamolie
14
Kluts de eieren in een kommetje met enkele druppels sesamolie en peper en zout.
15
Bak een omelet per persoon.
2 stengels lente-uien
16
Snijd enkele lente-uien fijn.
koriander, 4 el sriracha, 2 tl Sambal
17
Leg de omelet op een bord, lepel er wat nasi en geroosterde bloemkool op en werk de omelet af met wat lente-ui, enkele pluksels koriander en een likje sriracha of sambal.