dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Nasi met krab en bloemkool (thumbnail)Nasi met krab en bloemkool

Nasi met krab en bloemkool

35m
21
90%
4K
Recepten

Nasi met krab en bloemkool

Gebakken rijst met krab, bloemkool, erwtjes en mais op een dunne omelet, afgewerkt met lente-ui, sriracha en krokante uitjes.
Nasi met krab en bloemkool (thumbnail)Nasi met krab en bloemkool

Nasi met krab en bloemkool

35m
21
90%
4K
Recepten

Nasi met krab en bloemkool

Gebakken rijst met krab, bloemkool, erwtjes en mais op een dunne omelet, afgewerkt met lente-ui, sriracha en krokante uitjes.
Type gerechtLunch
Totale tijd35m
Ingrediënten21
Beoordeling90%
Aantal likes4K

Ingrediënten

4 personen
Rijst
125 g
Limoenblaadjes
2
Pandanblad
1
Krabvlees
2
Ui
1
Look
2 teentjes
Gember
40 g
Chilipeper
0,5
Sambal
1 tl
Trassiegefermenteerde garnalenpasta
1 el
Tomatenpuree
1 el
Bloemkolen
0,5
Erwten
200 g
Maïs
200 g
Citroenensap
0,5
Lente-ui
1
Eieren
4
Vissaus
1 scheutje
Koriander
1 takje
Gebakken ui
4 el
Srirachaoptioneel
1 el

Benodigdheden

Wokpan

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

125 g rijst, 2 limoenblaadjes, 1 pandanblad
1
Spoel de rijst en kook hem met een limoen- en een pandanblad gaar in gezouten water.
2
Verhit een scheut olie in een wokpan.
1 ui, 2 teentjes Look, 40 g gember, 0,5 chilipeper
3
Snijd de ui, de look, de gember en de chilipeper fijn en stoof ze aan.
1 el trassie (gefermenteerde garnalenpasta), 1 el Tomatenpuree, 1 tl sambal
4
Voeg de trassi, de sambal en de tomatenpuree toe.
0,5 bloemkolen, 2 krabvlees, 200 g maïs, 200 g erwten
5
Rasp de bloemkool bij de rest, laat even bakken en doe het krabvlees, de mais en de erwtjes erbij.
6
Schep de rijst in de wokpan en laat even bakken.
0,5 citroenen (sap)
7
Pers er het citroensap bij en meng alles.
4 eieren, 1 scheutje Vissaus
8
Kluts de eieren met wat vissaus en bak een omelet per persoon in arachideolie.
9
Schep de omelet op een bord en lepel er wat nasi op.
1 lente-ui, 1 takje koriander, 4 el Gebakken ui, 1 el sriracha (optioneel)
10
Werk af met fijngesneden lente-ui, wat koriander, krokante uitjes en (optioneel) wat sriracha.
1
Spoel de rijst en kook hem met een limoen- en een pandanblad gaar in gezouten water.
2
Verhit een scheut olie in een wokpan.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

125 g rijst, 2 limoenblaadjes, 1 pandanblad
1
Spoel de rijst en kook hem met een limoen- en een pandanblad gaar in gezouten water.
2
Verhit een scheut olie in een wokpan.
1 ui, 2 teentjes Look, 40 g gember, 0,5 chilipeper
3
Snijd de ui, de look, de gember en de chilipeper fijn en stoof ze aan.
1 el trassie (gefermenteerde garnalenpasta), 1 el Tomatenpuree, 1 tl sambal
4
Voeg de trassi, de sambal en de tomatenpuree toe.
0,5 bloemkolen, 2 krabvlees, 200 g maïs, 200 g erwten
5
Rasp de bloemkool bij de rest, laat even bakken en doe het krabvlees, de mais en de erwtjes erbij.
6
Schep de rijst in de wokpan en laat even bakken.
0,5 citroenen (sap)
7
Pers er het citroensap bij en meng alles.
4 eieren, 1 scheutje Vissaus
8
Kluts de eieren met wat vissaus en bak een omelet per persoon in arachideolie.
9
Schep de omelet op een bord en lepel er wat nasi op.
1 lente-ui, 1 takje koriander, 4 el Gebakken ui, 1 el sriracha (optioneel)
10
Werk af met fijngesneden lente-ui, wat koriander, krokante uitjes en (optioneel) wat sriracha.
1
Spoel de rijst en kook hem met een limoen- en een pandanblad gaar in gezouten water.
2
Verhit een scheut olie in een wokpan.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Nasi met krab en bloemkool (thumbnail)Nasi met krab en bloemkool
4 personen
35m
Ingrediënten
Rijst
125 g
Limoenblaadjes
2
Pandanblad
1
Krabvlees
2
Ui
1
Look
2 teentjes
Gember
40 g
Chilipeper
0,5
Sambal
1 tl
Trassiegefermenteerde garnalenpasta
1 el
Tomatenpuree
1 el
Bloemkolen
0,5
Erwten
200 g
Maïs
200 g
Citroenensap
0,5
Lente-ui
1
Eieren
4
Vissaus
1 scheutje
Koriander
1 takje
Gebakken ui
4 el
Srirachaoptioneel
1 el

Nasi met krab en bloemkool

Gebakken rijst met krab, bloemkool, erwtjes en mais op een dunne omelet, afgewerkt met lente-ui, sriracha en krokante uitjes.
Instructies
125 g rijst, 2 limoenblaadjes, 1 pandanblad
1
Spoel de rijst en kook hem met een limoen- en een pandanblad gaar in gezouten water.
2
Verhit een scheut olie in een wokpan.
1 ui, 2 teentjes Look, 40 g gember, 0,5 chilipeper
3
Snijd de ui, de look, de gember en de chilipeper fijn en stoof ze aan.
1 el trassie (gefermenteerde garnalenpasta), 1 el Tomatenpuree, 1 tl sambal
4
Voeg de trassi, de sambal en de tomatenpuree toe.
0,5 bloemkolen, 2 krabvlees, 200 g maïs, 200 g erwten
5
Rasp de bloemkool bij de rest, laat even bakken en doe het krabvlees, de mais en de erwtjes erbij.
6
Schep de rijst in de wokpan en laat even bakken.
0,5 citroenen (sap)
7
Pers er het citroensap bij en meng alles.
4 eieren, 1 scheutje Vissaus
8
Kluts de eieren met wat vissaus en bak een omelet per persoon in arachideolie.
9
Schep de omelet op een bord en lepel er wat nasi op.
1 lente-ui, 1 takje koriander, 4 el Gebakken ui, 1 el sriracha (optioneel)
10
Werk af met fijngesneden lente-ui, wat koriander, krokante uitjes en (optioneel) wat sriracha.