Instructies

4 personen
125 g rijst, 2 limoenblaadjes, 1 pandanblad
1

Spoel de rijst en kook hem met een limoen- en een pandanblad gaar in gezouten water.

2

Verhit een scheut olie in een wokpan.

1 ui, 2 teentjes Look, 40 g gember, 0,5 chilipeper
3

Snijd de ui, de look, de gember en de chilipeper fijn en stoof ze aan.

1 el trassie (gefermenteerde garnalenpasta), 1 el Tomatenpuree, 1 tl sambal
4

Voeg de trassi, de sambal en de tomatenpuree toe.

0,5 bloemkolen, 2 krabvlees, 200 g maïs, 200 g erwten
5

Rasp de bloemkool bij de rest, laat even bakken en doe het krabvlees, de mais en de erwtjes erbij.

6

Schep de rijst in de wokpan en laat even bakken.

0,5 citroenen (sap)
7

Pers er het citroensap bij en meng alles.

4 eieren, 1 scheutje Vissaus
8

Kluts de eieren met wat vissaus en bak een omelet per persoon in arachideolie.

9

Schep de omelet op een bord en lepel er wat nasi op.

1 lente-ui, 1 takje koriander, 4 el Gebakken ui, 1 el sriracha (optioneel)
10

Werk af met fijngesneden lente-ui, wat koriander, krokante uitjes en (optioneel) wat sriracha.