
Deze nachoschotel is voor Jeroen echt ‘cinema-eten’. Het is de bedoeling dat je hem opeet in de zetel terwijl je naar een goede film kijkt. De basis is een snelle, eenvoudige chili waar we een zak nacho’s bij doen. Daar gaat gesmolten kaas over en allerlei groenten als garnituur. Het perfecte fastfood dus.
Ingrediënten
- 400 g gehakt
- 240 g bonen
- 200 g nacho
- 100 g cheddar
- 2 tomaat
- 150 g maïs
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 bussel lente-uitje
- 2 eetlepel olijf
- 4 chilipeper
- 20 cl zure room
- koriander
- scheutje olijfolie
- 1 eetlepel komijnpoeder
- 0.5 eetlepel chilipoeder
- 0.5 eetlepel paprikapoeder
Benodigdheden
- wok of grote pan
- grote ovenschaal
Bereiding
De chili
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
Pel de ui en de knoflook. Snipper ze fijn en kneus de knoflook.
Verhit een scheut olijfolie in een wok of andere grote pan. Fruit de ui glazig. Voeg er de knoflook aan toe en laat mee stoven.
Kruid met komijn, chilipoeder en gerookt paprikapoeder en laat even stoven zodat de specerijen hun smaak afgeven.
Doe er het gehakt bij en bak tot het helemaal uit elkaar valt.
Giet de rode bonen in een zeef of vergiet, spoel ze onder koud stromend water en laat uitlekken. Doe ze bij het gehakt.
Voeg de zure room toe en laat een paar minuten sudderen.
Afwerken en serveren
Doe de nacho’s in een grote ovenvaste schaal en stort er de chili over. Bestrooi met gemalen cheddar.
Zet de schaal 5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
Snipper het bleke en het lichtgroene deel van de lente-uien fijn. Snijd de tomaten in vier, verwijder de pitjes en snijd ze in blokjes. Laat de maïs uitlekken in een zeef of vergiet. Hak de olijven fijn en snijd de opgelegde pepers in stukjes.
Haal de schaal uit de oven en bestrooi met het garnituur en een beetje verse koriander.