
Naan is het belangrijkste bijgerecht in veel landen in Centraal en Zuid-Azië. Jeroen serveert de helft van zo’n brood met een frisse en kleurrijke groentemengeling, krokante varkensreepjes en een zelfgemaakte looksaus.
Ingrediënten
- korianderzaad
- peper
- kardemompoeder
- kaneelpoeder
- komijnpoeder
- cayennepeper
- zout
- olijfolie
- 800 g varkensspiering
- 0.5 spitskool
- 2 wortelen
- 3 stengels lente-ui
- 0.5 ijsbergsla
- 1 puntpaprika
- 2 eetlepel mayonaise
- 1 dl natuuryoghurt
- 0.25 teentje look
- 1 limoen
- 0.5 rode chilipeper
- 2 naanbrood
Benodigdheden
- een rasp
- een staafmixer
Bereiding
Bereiding
Neem een mengkom en doe er een snuif korianderzaad, een snuif zwarte peper, een snuif currypoeder, een snuif kardemom, een snuif komijnpoeder, een klein snuifje kaneel, een klein snuifje cayennepeper en zout in. Doe er een flinke scheut olijfolie bij en meng alles goed onder elkaar met een garde.
Snijd de varkensspiering in dunne reepjes en marineer het vlees in de kruidenmengeling.
Rasp de spitskool en de wortelen fijn. Snijd de puntpaprika, de lente-ui en de ijsbergsla fijn. Doe alle groenten in een kom en meng ze voorzichtig met je handen onder elkaar.
Mix de (verse) mayonaise met de yoghurt, de look, de chilipeper, de zeste en een klein beetje sap van de limoen tot een mooie saus.
Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan en bak de gemarineerde reepjes vlees tot ze krokant zijn. Laat eventueel uitlekken op een vel keukenpapier.
Verwarm het voorgebakken naanbrood 3 minuten in een oven op 180°C.
Serveer een stuk naanbrood met een portie groentjes en enkele krokante varkensreepjes. Werk af met de looksaus.