Instructies
4 personen
korianderzaden, peper, kardemompoeder, kaneelpoeder, komijnpoeder, cayennepeper, zout, olijfolie
1
Neem een mengkom en doe er een snuif korianderzaad, een snuif zwarte peper, een snuif currypoeder, een snuif kardemom, een snuif komijnpoeder, een klein snuifje kaneel, een klein snuifje cayennepeper en zout in. Doe er een flinke scheut olijfolie bij en meng alles goed onder elkaar met een garde.
800 g varkensspiering
2
Snijd de varkensspiering in dunne reepjes en marineer het vlees in de kruidenmengeling.
0,5 spitskool, 2 Wortels, 3 stengels lente-uien, 0,5 ijsbergsla, 1 Puntpaprika
3
Rasp de spitskool en de wortelen fijn. Snijd de puntpaprika, de lente-ui en de ijsbergsla fijn. Doe alle groenten in een kom en meng ze voorzichtig met je handen onder elkaar.
2 el mayonaise, 0,1 l natuuryoghurt, 0,25 teentjes Look, 1 limoen, 0,5 rode chilipepers
4
Mix de (verse) mayonaise met de yoghurt, de look, de chilipeper, de zeste en een klein beetje sap van de limoen tot een mooie saus.
5
Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan en bak de gemarineerde reepjes vlees tot ze krokant zijn. Laat eventueel uitlekken op een vel keukenpapier.
2 naanbrood
6
Verwarm het voorgebakken naanbrood 3 minuten in een oven op 180°C.
7