Kippenreepjes met pindanoedels
Kippenreepjes met pindanoedels
Kippenreepjes met pindanoedels
Kippenreepjes met pindanoedels
Ingrediënten
4 personen
Kokosmelk
0,5 blikje
Pindakaas
2 el
Zoete chilisaus
1 el
Vissaus
1 el
Limoensap
1
Sambal
1 tl
Boksoi
4
Arachideolie
2 scheutjes
Water
1 scheutje
Zout
Peper
Sjalotten
2
Gember
30 g
Look
2 teentjes
Kipfilets
600 g
Shiitake
200 g
Sojascheuten
200 g
Noedels
1 pakje
Lente-uien
4 stengel
Chilipeper
0,5
Krokante uitjes
2 el
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
0,5 blikje kokosmelk, 2 el pindakaas, 1 el zoete chilisaus, 1 el Vissaus, 1 limoen, 1 tl sambal
1
Doe de kokosmelk met de pindakaas, de sweetchilisaus, de vissaus, de sojasaus en het sap van een limoen in een steelpannetje en warm het geheel kort op, zodat de pindakaas kan smelten. Voeg sambal toe als je de saus pikanter wil.
4 boksoi, 1 scheutje arachideolie, 1 scheutje Water, zout, peper
2
Verhit een flinke scheut arachideolie in een wok. Snijd de boksoi in twee en stoof ze kort aan in de olie. Kruid met een snuif zout en wat peper. Voeg er een scheut water aan toe en zet er een deksel op.
2 Sjalotten, 30 g gember, 2 teentjes Look
3
Pel de sjalotten en de look en schil de gember. Snijd de sjalotten en de gember in reepjes en plet de look.
4
Haal de boksoi uit de wok en hou ze even apart. Doe het water uit de wok weg.
1 scheutje arachideolie, 600 g kipfilets
5
Laat een scheut olie heet worden in de wok. Snijd de kip in reepjes of in blokjes en bak ze kort in de hete olie. Schep de gebakken kip uit de pan en hou ze even apart.
200 g shiitake, 200 g Sojascheuten
6
Snijd de harde steeltjes van de shiitake. Voeg nog wat arachideolie toe en wok de shiitake. Voeg er de sjalot, de gember, de look en de sojascheuten aan toe. Doe de kip erbij, meng alles goed onder elkaar.
1 pakje noedels
7
Voeg tenslotte de noedels toe.
8
Voeg een scheutje water toe, gevolgd door de basissaus met pinda en kokosmelk. Meng het geheel goed onder elkaar en leg de boksoi weer in de wok.
4 stengel lente-uien, 0,5 chilipeper, 2 el krokante uitjes
9
Laat het geheel nog even goed doorwarmen en serveer. Werk af met wat fijngesneden lente-ui, chilipeper en wat krokante uitjes.
1
Doe de kokosmelk met de pindakaas, de sweetchilisaus, de vissaus, de sojasaus en het sap van een limoen in een steelpannetje en warm het geheel kort op, zodat de pindakaas kan smelten. Voeg sambal toe als je de saus pikanter wil.
2
Verhit een flinke scheut arachideolie in een wok. Snijd de boksoi in twee en stoof ze kort aan in de olie. Kruid met een snuif zout en wat peper. Voeg er een scheut water aan toe en zet er een deksel op.
0,5 blikje kokosmelk, 2 el pindakaas, 1 el zoete chilisaus, 1 el Vissaus, 1 limoen, 1 tl sambal
1
Doe de kokosmelk met de pindakaas, de sweetchilisaus, de vissaus, de sojasaus en het sap van een limoen in een steelpannetje en warm het geheel kort op, zodat de pindakaas kan smelten. Voeg sambal toe als je de saus pikanter wil.
4 boksoi, 1 scheutje arachideolie, 1 scheutje Water, zout, peper
2
Verhit een flinke scheut arachideolie in een wok. Snijd de boksoi in twee en stoof ze kort aan in de olie. Kruid met een snuif zout en wat peper. Voeg er een scheut water aan toe en zet er een deksel op.
2 Sjalotten, 30 g gember, 2 teentjes Look
3
Pel de sjalotten en de look en schil de gember. Snijd de sjalotten en de gember in reepjes en plet de look.
4
Haal de boksoi uit de wok en hou ze even apart. Doe het water uit de wok weg.
1 scheutje arachideolie, 600 g kipfilets
5
Laat een scheut olie heet worden in de wok. Snijd de kip in reepjes of in blokjes en bak ze kort in de hete olie. Schep de gebakken kip uit de pan en hou ze even apart.
200 g shiitake, 200 g Sojascheuten
6
Snijd de harde steeltjes van de shiitake. Voeg nog wat arachideolie toe en wok de shiitake. Voeg er de sjalot, de gember, de look en de sojascheuten aan toe. Doe de kip erbij, meng alles goed onder elkaar.
1 pakje noedels
7
Voeg tenslotte de noedels toe.
8
Voeg een scheutje water toe, gevolgd door de basissaus met pinda en kokosmelk. Meng het geheel goed onder elkaar en leg de boksoi weer in de wok.
4 stengel lente-uien, 0,5 chilipeper, 2 el krokante uitjes
9
Laat het geheel nog even goed doorwarmen en serveer. Werk af met wat fijngesneden lente-ui, chilipeper en wat krokante uitjes.
1
Doe de kokosmelk met de pindakaas, de sweetchilisaus, de vissaus, de sojasaus en het sap van een limoen in een steelpannetje en warm het geheel kort op, zodat de pindakaas kan smelten. Voeg sambal toe als je de saus pikanter wil.
2
Verhit een flinke scheut arachideolie in een wok. Snijd de boksoi in twee en stoof ze kort aan in de olie. Kruid met een snuif zout en wat peper. Voeg er een scheut water aan toe en zet er een deksel op.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Kokosmelk
0,5 blikje
Pindakaas
2 el
Zoete chilisaus
1 el
Vissaus
1 el
Limoensap
1
Sambal
1 tl
Boksoi
4
Arachideolie
2 scheutjes
Water
1 scheutje
Zout
Peper
Sjalotten
2
Gember
30 g
Look
2 teentjes
Kipfilets
600 g
Shiitake
200 g
Sojascheuten
200 g
Noedels
1 pakje
Lente-uien
4 stengel
Chilipeper
0,5
Krokante uitjes
2 el
Kippenreepjes met pindanoedels
Klaar in een handomdraai met alles wat je nodig hebt voor een volwaardig avondmaal. Lekkere stukjes gebakken kip, champignons, sojascheuten en noedels in een romige saus van pinda en kokos. Dit eenvoudige noedelgerecht ga je zeker nog eens opnieuw willen maken!Instructies
0,5 blikje kokosmelk, 2 el pindakaas, 1 el zoete chilisaus, 1 el Vissaus, 1 limoen, 1 tl sambal
1
Doe de kokosmelk met de pindakaas, de sweetchilisaus, de vissaus, de sojasaus en het sap van een limoen in een steelpannetje en warm het geheel kort op, zodat de pindakaas kan smelten. Voeg sambal toe als je de saus pikanter wil.
4 boksoi, 1 scheutje arachideolie, 1 scheutje Water, zout, peper
2
Verhit een flinke scheut arachideolie in een wok. Snijd de boksoi in twee en stoof ze kort aan in de olie. Kruid met een snuif zout en wat peper. Voeg er een scheut water aan toe en zet er een deksel op.
2 Sjalotten, 30 g gember, 2 teentjes Look
3
Pel de sjalotten en de look en schil de gember. Snijd de sjalotten en de gember in reepjes en plet de look.
4
Haal de boksoi uit de wok en hou ze even apart. Doe het water uit de wok weg.
1 scheutje arachideolie, 600 g kipfilets
5
Laat een scheut olie heet worden in de wok. Snijd de kip in reepjes of in blokjes en bak ze kort in de hete olie. Schep de gebakken kip uit de pan en hou ze even apart.
200 g shiitake, 200 g Sojascheuten
6
Snijd de harde steeltjes van de shiitake. Voeg nog wat arachideolie toe en wok de shiitake. Voeg er de sjalot, de gember, de look en de sojascheuten aan toe. Doe de kip erbij, meng alles goed onder elkaar.
1 pakje noedels
7
Voeg tenslotte de noedels toe.
8
Voeg een scheutje water toe, gevolgd door de basissaus met pinda en kokosmelk. Meng het geheel goed onder elkaar en leg de boksoi weer in de wok.
4 stengel lente-uien, 0,5 chilipeper, 2 el krokante uitjes
9
Laat het geheel nog even goed doorwarmen en serveer. Werk af met wat fijngesneden lente-ui, chilipeper en wat krokante uitjes.