Instructies
4 personen
0,5 blikje kokosmelk, 2 el pindakaas, 1 el zoete chilisaus, 1 el Vissaus, 1 limoen, 1 tl sambal
1
Doe de kokosmelk met de pindakaas, de sweetchilisaus, de vissaus, de sojasaus en het sap van een limoen in een steelpannetje en warm het geheel kort op, zodat de pindakaas kan smelten. Voeg sambal toe als je de saus pikanter wil.
4 boksoi, 1 scheutje arachideolie, 1 scheutje Water, zout, peper
2
Verhit een flinke scheut arachideolie in een wok. Snijd de boksoi in twee en stoof ze kort aan in de olie. Kruid met een snuif zout en wat peper. Voeg er een scheut water aan toe en zet er een deksel op.
2 Sjalotten, 30 g gember, 2 teentjes Look
3
Pel de sjalotten en de look en schil de gember. Snijd de sjalotten en de gember in reepjes en plet de look.
4
Haal de boksoi uit de wok en hou ze even apart. Doe het water uit de wok weg.
1 scheutje arachideolie, 600 g kipfilets
5
Laat een scheut olie heet worden in de wok. Snijd de kip in reepjes of in blokjes en bak ze kort in de hete olie. Schep de gebakken kip uit de pan en hou ze even apart.
200 g shiitake, 200 g Sojascheuten
6
Snijd de harde steeltjes van de shiitake. Voeg nog wat arachideolie toe en wok de shiitake. Voeg er de sjalot, de gember, de look en de sojascheuten aan toe. Doe de kip erbij, meng alles goed onder elkaar.
1 pakje noedels
7
Voeg tenslotte de noedels toe.
8
Voeg een scheutje water toe, gevolgd door de basissaus met pinda en kokosmelk. Meng het geheel goed onder elkaar en leg de boksoi weer in de wok.
4 stengel lente-uien, 0,5 chilipeper, 2 el krokante uitjes
9