Toast met hummus, tonijn en piperade
Toast met hummus, tonijn en piperade
Toast met hummus, tonijn en piperade
Toast met hummus, tonijn en piperade
Ingrediënten
4 personen
Kikkererwten
1 blikje
Zout
Look
1,5 teentjes
Tijm
Laurier
Olijfolie
Sjalotten
1
Rode paprika
1
Gele paprika
1
Tahin pasta
1 tl
Sesamolie
Griekse yoghurt
1 el
Sambal
1 een flinke koffielepel
Limoenen
0,5
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Komijn
1 snuifje
Ansjovis
1 een flinke eetlepel
Kappertjes
1 een flinke eetlepel
Zwarte olijven
handvol
Tonijn
1 blikje
Oregano
Platte peterselie
Xeresazijn
1 scheutje
Zuurdesembrood
Waterkers
Rucola
Benodigdheden
Blender
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1 blikje Kikkererwten, zout
1
Doe de kikkererwten in een steelpannetje met gezouten water en breng het geheel aan de kook.
0,5 teentjes Look
2
Pel een teentje look en leg er de helft van in het steelpannetje.
tijm, laurier
3
Breng het water met de kikkererwten verder op smaak met enkele fijngehakte takjes tijm en enkele laurierblaadjes.
olijfolie
4
Zet een sautoir met een flinke scheut olijfolie op het vuur.
1 Sjalotten
5
Snipper een sjalot fijn en stoof ze aan in de hete olie.
6
Giet de gare kikkererwten af en haal de laurier eruit.
7
Giet de kikkererwten in de beker van de blender en mix ze fijn. Haal het deksel van de beker en laat verder afkoelen.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
1 rode paprika, 1 gele paprika
8
Schil de paprika’s (optioneel), verwijder de zaadlijsten en snijd ze verder in slierten. Laat de paprika’s meestoven met de sjalot.
olijfolie
9
Voeg er een extra scheut olijfolie aan toe en laat de groenten verder stoven.
1 tl tahin pasta, sesamolie, 1 el Griekse yoghurt, 1 een flinke koffielepel sambal, 0,5 limoenen, zout, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje komijn
10
Doe de tahinpasta bij de afgekoelde kikkererwten met de sesamolie, de Griekse yoghurt, de sambal, het limoensap, zout, gerookt paprikapoeder en komijn.
11
Mix het geheel verder fijn tot een gladde hummus en laat afkoelen in de koelkast.
12
Zet het vuur onder de paprika’s uit.
1 een flinke eetlepel Ansjovis, 1 een flinke eetlepel kappertjes, handvol Zwarte olijven, 1 blikje tonijn
13
Doe er de ansjovis, de kappertjes en de zwarte olijven bij. Laat de tonijn uitlekken en voeg ook toe aan de groenten in de sautoir.
oregano, platte peterselie, 1 scheutje xeresazijn
14
Snijd de verse oregano en platte peterselie fijn en meng onder de groenten met een scheut xeresazijn.
15
Laat ook de groenten met tonijn afkoelen in de koelkast.
Zuurdesembrood, olijfolie, 1 teentje Look
16
Snijd enkele sneden van het brood. Smeer de sneden in met een teentje look en besprenkel ze met olijfolie. Schuif de sneden brood even in de oven onder de grill.
Waterkers, Rucola
17
Haal de toast uit de oven en smeer er een flinke laag hummus over. Werk af met de afgekoelde salade en enkele plukjes waterkers en rucola.
1 blikje Kikkererwten, zout
1
Doe de kikkererwten in een steelpannetje met gezouten water en breng het geheel aan de kook.
0,5 teentjes Look
2
Pel een teentje look en leg er de helft van in het steelpannetje.
tijm, laurier
3
Breng het water met de kikkererwten verder op smaak met enkele fijngehakte takjes tijm en enkele laurierblaadjes.
olijfolie
4
Zet een sautoir met een flinke scheut olijfolie op het vuur.
1 Sjalotten
5
Snipper een sjalot fijn en stoof ze aan in de hete olie.
6
Giet de gare kikkererwten af en haal de laurier eruit.
7
Giet de kikkererwten in de beker van de blender en mix ze fijn. Haal het deksel van de beker en laat verder afkoelen.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
1 rode paprika, 1 gele paprika
8
Schil de paprika’s (optioneel), verwijder de zaadlijsten en snijd ze verder in slierten. Laat de paprika’s meestoven met de sjalot.
olijfolie
9
Voeg er een extra scheut olijfolie aan toe en laat de groenten verder stoven.
1 tl tahin pasta, sesamolie, 1 el Griekse yoghurt, 1 een flinke koffielepel sambal, 0,5 limoenen, zout, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje komijn
10
Doe de tahinpasta bij de afgekoelde kikkererwten met de sesamolie, de Griekse yoghurt, de sambal, het limoensap, zout, gerookt paprikapoeder en komijn.
11
Mix het geheel verder fijn tot een gladde hummus en laat afkoelen in de koelkast.
12
Zet het vuur onder de paprika’s uit.
1 een flinke eetlepel Ansjovis, 1 een flinke eetlepel kappertjes, handvol Zwarte olijven, 1 blikje tonijn
13
Doe er de ansjovis, de kappertjes en de zwarte olijven bij. Laat de tonijn uitlekken en voeg ook toe aan de groenten in de sautoir.
oregano, platte peterselie, 1 scheutje xeresazijn
14
Snijd de verse oregano en platte peterselie fijn en meng onder de groenten met een scheut xeresazijn.
15
Laat ook de groenten met tonijn afkoelen in de koelkast.
Zuurdesembrood, olijfolie, 1 teentje Look
16
Snijd enkele sneden van het brood. Smeer de sneden in met een teentje look en besprenkel ze met olijfolie. Schuif de sneden brood even in de oven onder de grill.
Waterkers, Rucola
17
Haal de toast uit de oven en smeer er een flinke laag hummus over. Werk af met de afgekoelde salade en enkele plukjes waterkers en rucola.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Kikkererwten
1 blikje
Zout
Look
1,5 teentjes
Tijm
Laurier
Olijfolie
Sjalotten
1
Rode paprika
1
Gele paprika
1
Tahin pasta
1 tl
Sesamolie
Griekse yoghurt
1 el
Sambal
1 een flinke koffielepel
Limoenen
0,5
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Komijn
1 snuifje
Ansjovis
1 een flinke eetlepel
Kappertjes
1 een flinke eetlepel
Zwarte olijven
handvol
Tonijn
1 blikje
Oregano
Platte peterselie
Xeresazijn
1 scheutje
Zuurdesembrood
Waterkers
Rucola
Toast met hummus, tonijn en piperade
Jeroen tovert een lekkere lunch op tafel. Zuurdesemtoast met huisgemaakt, spicy hummus en een salade met tonijn en paprika on top.Instructies
1 blikje Kikkererwten, zout
1
Doe de kikkererwten in een steelpannetje met gezouten water en breng het geheel aan de kook.
0,5 teentjes Look
2
Pel een teentje look en leg er de helft van in het steelpannetje.
tijm, laurier
3
Breng het water met de kikkererwten verder op smaak met enkele fijngehakte takjes tijm en enkele laurierblaadjes.
olijfolie
4
Zet een sautoir met een flinke scheut olijfolie op het vuur.
1 Sjalotten
5
Snipper een sjalot fijn en stoof ze aan in de hete olie.
6
Giet de gare kikkererwten af en haal de laurier eruit.
7
Giet de kikkererwten in de beker van de blender en mix ze fijn. Haal het deksel van de beker en laat verder afkoelen.
1 rode paprika, 1 gele paprika
8
Schil de paprika’s (optioneel), verwijder de zaadlijsten en snijd ze verder in slierten. Laat de paprika’s meestoven met de sjalot.
olijfolie
9
Voeg er een extra scheut olijfolie aan toe en laat de groenten verder stoven.
1 tl tahin pasta, sesamolie, 1 el Griekse yoghurt, 1 een flinke koffielepel sambal, 0,5 limoenen, zout, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje komijn
10
Doe de tahinpasta bij de afgekoelde kikkererwten met de sesamolie, de Griekse yoghurt, de sambal, het limoensap, zout, gerookt paprikapoeder en komijn.
11
Mix het geheel verder fijn tot een gladde hummus en laat afkoelen in de koelkast.
12
Zet het vuur onder de paprika’s uit.
1 een flinke eetlepel Ansjovis, 1 een flinke eetlepel kappertjes, handvol Zwarte olijven, 1 blikje tonijn
13
Doe er de ansjovis, de kappertjes en de zwarte olijven bij. Laat de tonijn uitlekken en voeg ook toe aan de groenten in de sautoir.
oregano, platte peterselie, 1 scheutje xeresazijn
14
Snijd de verse oregano en platte peterselie fijn en meng onder de groenten met een scheut xeresazijn.
15
Laat ook de groenten met tonijn afkoelen in de koelkast.
Zuurdesembrood, olijfolie, 1 teentje Look
16
Snijd enkele sneden van het brood. Smeer de sneden in met een teentje look en besprenkel ze met olijfolie. Schuif de sneden brood even in de oven onder de grill.
Waterkers, Rucola
17
Haal de toast uit de oven en smeer er een flinke laag hummus over. Werk af met de afgekoelde salade en enkele plukjes waterkers en rucola.