dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Vegetarische curry (thumbnail)Vegetarische curry

Vegetarische curry

50m
21
-
2.1K
Recepten

Vegetarische curry

We raken steeds meer vertrouwd met oosterse smaken. Een geslaagde kruidenmengeling kan van hele gewone ingrediënten plots iets bijzonders maken. Deze aromatische curry is ideaal voor wie (af en toe) vegetarisch eet. Je kan er bijvoorbeeld ook een stukje gebakken kip bij serveren. Feel free!
Vegetarische curry (thumbnail)Vegetarische curry

Vegetarische curry

50m
21
-
2.1K
Recepten

Vegetarische curry

We raken steeds meer vertrouwd met oosterse smaken. Een geslaagde kruidenmengeling kan van hele gewone ingrediënten plots iets bijzonders maken. Deze aromatische curry is ideaal voor wie (af en toe) vegetarisch eet. Je kan er bijvoorbeeld ook een stukje gebakken kip bij serveren. Feel free!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd50m
Ingrediënten21
Beoordeling-
Aantal likes2.1K

Ingrediënten

4 personen
Korianderzaden
0,5 koffielepel
Garam masala
0,5 koffielepel
Kurkuma
0,5 koffielepel
Kruidnagel
1
Kardemom
1
Chilipoeder
1 snuifje
Zoete aardappelen
2
Tomaten
3
Uien
2
Chilipeper
2
Look
1 teentje
Groene boontjes
100 g
Erwten
100 g
Kokosmelk
100 ml
Koriander
Munt
Olijfolie
1 scheutje
Peper
Zout
Rijst
Komijnzaad
0,5 tl

Benodigdheden

Hakmolen

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Vegetarische curry

0,5 koffielepel korianderzaden, 1 kruidnagel, 1 kardemom, 0,5 tl komijnzaad
1
Zet een pan op het vuur en laat ze heet worden. Strooi daarin een peultje kardemon, een kruidnagel, het korianderzaad en het komijnzaad. Haal de pan van het vuur zodra de kruiden knisperen.
0,5 koffielepel garam masala, 1 snuifje chilipoeder, 0,5 koffielepel kurkuma, 1 kardemom, koriander, Munt
2
Stamp de kruiden fijn (gebruik enkele takjes van elke soort) in een vijzel (of maal ze in een hakmolen) en voeg ook de garam masala, het chilipoeder, het kurkumapoeder en de kardamom (zonder zaadhuls) toe. (Tip: Het kruidenmengsel garam masala is vlot verkrijgbaar in de handel.)
1 scheutje olijfolie, 2 uien, 2 chilipeper, 1 teentje Look
3
Verwarm een scheut olijfolie in een kookpot op een matig vuur. Snij de uien grof. Ontpit de groene chili’s en snijd ze heel fijn. Plet de look. Stoof al deze ingrediënten gedurende enkele minuten.
3 tomaten
4
Snijd de tomaten in grote stukken, maar verwijder wel de harde middenstukjes. Laat de tomaten meestoven en voeg ook de kruidenmix toe.
2 Zoete aardappelen, 100 ml kokosmelk, 100 g groene boontjes, 100 g erwten
5
Terwijl het mengsel pruttelt, schil je de zoete aardappelen en snijd je ze in blokjes. Laat de aardappelen even meestoven en voeg de kokosmelk toe. Ook de boontjes en de erwtjes mogen er nu bij.
peper, zout
6
Proef en kruid naar smaak met peper en zout.
rijst
7
Serveer de curry met gekookte witte rijst.
1
Zet een pan op het vuur en laat ze heet worden. Strooi daarin een peultje kardemon, een kruidnagel, het korianderzaad en het komijnzaad. Haal de pan van het vuur zodra de kruiden knisperen.
2
Stamp de kruiden fijn (gebruik enkele takjes van elke soort) in een vijzel (of maal ze in een hakmolen) en voeg ook de garam masala, het chilipoeder, het kurkumapoeder en de kardamom (zonder zaadhuls) toe. (Tip: Het kruidenmengsel garam masala is vlot verkrijgbaar in de handel.)

Instructies

Vegetarische curry

0,5 koffielepel korianderzaden, 1 kruidnagel, 1 kardemom, 0,5 tl komijnzaad
1
Zet een pan op het vuur en laat ze heet worden. Strooi daarin een peultje kardemon, een kruidnagel, het korianderzaad en het komijnzaad. Haal de pan van het vuur zodra de kruiden knisperen.
0,5 koffielepel garam masala, 1 snuifje chilipoeder, 0,5 koffielepel kurkuma, 1 kardemom, koriander, Munt
2
Stamp de kruiden fijn (gebruik enkele takjes van elke soort) in een vijzel (of maal ze in een hakmolen) en voeg ook de garam masala, het chilipoeder, het kurkumapoeder en de kardamom (zonder zaadhuls) toe. (Tip: Het kruidenmengsel garam masala is vlot verkrijgbaar in de handel.)
1 scheutje olijfolie, 2 uien, 2 chilipeper, 1 teentje Look
3
Verwarm een scheut olijfolie in een kookpot op een matig vuur. Snij de uien grof. Ontpit de groene chili’s en snijd ze heel fijn. Plet de look. Stoof al deze ingrediënten gedurende enkele minuten.
3 tomaten
4
Snijd de tomaten in grote stukken, maar verwijder wel de harde middenstukjes. Laat de tomaten meestoven en voeg ook de kruidenmix toe.
2 Zoete aardappelen, 100 ml kokosmelk, 100 g groene boontjes, 100 g erwten
5
Terwijl het mengsel pruttelt, schil je de zoete aardappelen en snijd je ze in blokjes. Laat de aardappelen even meestoven en voeg de kokosmelk toe. Ook de boontjes en de erwtjes mogen er nu bij.
peper, zout
6
Proef en kruid naar smaak met peper en zout.
rijst
7
Serveer de curry met gekookte witte rijst.
1
Zet een pan op het vuur en laat ze heet worden. Strooi daarin een peultje kardemon, een kruidnagel, het korianderzaad en het komijnzaad. Haal de pan van het vuur zodra de kruiden knisperen.
2
Stamp de kruiden fijn (gebruik enkele takjes van elke soort) in een vijzel (of maal ze in een hakmolen) en voeg ook de garam masala, het chilipoeder, het kurkumapoeder en de kardamom (zonder zaadhuls) toe. (Tip: Het kruidenmengsel garam masala is vlot verkrijgbaar in de handel.)

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Vegetarische curry (thumbnail)Vegetarische curry
4 personen
50m
Ingrediënten
Korianderzaden
0,5 koffielepel
Garam masala
0,5 koffielepel
Kurkuma
0,5 koffielepel
Kruidnagel
1
Kardemom
1
Chilipoeder
1 snuifje
Zoete aardappelen
2
Tomaten
3
Uien
2
Chilipeper
2
Look
1 teentje
Groene boontjes
100 g
Erwten
100 g
Kokosmelk
100 ml
Koriander
Munt
Olijfolie
1 scheutje
Peper
Zout
Rijst
Komijnzaad
0,5 tl

Vegetarische curry

We raken steeds meer vertrouwd met oosterse smaken. Een geslaagde kruidenmengeling kan van hele gewone ingrediënten plots iets bijzonders maken. Deze aromatische curry is ideaal voor wie (af en toe) vegetarisch eet. Je kan er bijvoorbeeld ook een stukje gebakken kip bij serveren. Feel free!
Instructies

Vegetarische curry

0,5 koffielepel korianderzaden, 1 kruidnagel, 1 kardemom, 0,5 tl komijnzaad
1
Zet een pan op het vuur en laat ze heet worden. Strooi daarin een peultje kardemon, een kruidnagel, het korianderzaad en het komijnzaad. Haal de pan van het vuur zodra de kruiden knisperen.
0,5 koffielepel garam masala, 1 snuifje chilipoeder, 0,5 koffielepel kurkuma, 1 kardemom, koriander, Munt
2
Stamp de kruiden fijn (gebruik enkele takjes van elke soort) in een vijzel (of maal ze in een hakmolen) en voeg ook de garam masala, het chilipoeder, het kurkumapoeder en de kardamom (zonder zaadhuls) toe. (Tip: Het kruidenmengsel garam masala is vlot verkrijgbaar in de handel.)
1 scheutje olijfolie, 2 uien, 2 chilipeper, 1 teentje Look
3
Verwarm een scheut olijfolie in een kookpot op een matig vuur. Snij de uien grof. Ontpit de groene chili’s en snijd ze heel fijn. Plet de look. Stoof al deze ingrediënten gedurende enkele minuten.
3 tomaten
4
Snijd de tomaten in grote stukken, maar verwijder wel de harde middenstukjes. Laat de tomaten meestoven en voeg ook de kruidenmix toe.
2 Zoete aardappelen, 100 ml kokosmelk, 100 g groene boontjes, 100 g erwten
5
Terwijl het mengsel pruttelt, schil je de zoete aardappelen en snijd je ze in blokjes. Laat de aardappelen even meestoven en voeg de kokosmelk toe. Ook de boontjes en de erwtjes mogen er nu bij.
peper, zout
6
Proef en kruid naar smaak met peper en zout.
rijst
7
Serveer de curry met gekookte witte rijst.