Instructies
4 personen
Vegetarische curry
0,5 koffielepel korianderzaden, 1 kruidnagel, 1 kardemom, 0,5 tl komijnzaad
1
Zet een pan op het vuur en laat ze heet worden. Strooi daarin een peultje kardemon, een kruidnagel, het korianderzaad en het komijnzaad. Haal de pan van het vuur zodra de kruiden knisperen.
0,5 koffielepel garam masala, 1 snuifje chilipoeder, 0,5 koffielepel kurkuma, 1 kardemom, koriander, Munt
2
Stamp de kruiden fijn (gebruik enkele takjes van elke soort) in een vijzel (of maal ze in een hakmolen) en voeg ook de garam masala, het chilipoeder, het kurkumapoeder en de kardamom (zonder zaadhuls) toe. (Tip: Het kruidenmengsel garam masala is vlot verkrijgbaar in de handel.)
1 scheutje olijfolie, 2 uien, 2 chilipeper, 1 teentje Look
3
Verwarm een scheut olijfolie in een kookpot op een matig vuur. Snij de uien grof. Ontpit de groene chili’s en snijd ze heel fijn. Plet de look. Stoof al deze ingrediënten gedurende enkele minuten.
3 tomaten
4
Snijd de tomaten in grote stukken, maar verwijder wel de harde middenstukjes. Laat de tomaten meestoven en voeg ook de kruidenmix toe.
2 Zoete aardappelen, 100 ml kokosmelk, 100 g groene boontjes, 100 g erwten
5
Terwijl het mengsel pruttelt, schil je de zoete aardappelen en snijd je ze in blokjes. Laat de aardappelen even meestoven en voeg de kokosmelk toe. Ook de boontjes en de erwtjes mogen er nu bij.
peper, zout
6
Proef en kruid naar smaak met peper en zout.
rijst
7