Salade met zwarte pens, suikerbrood en appel
Salade met zwarte pens, suikerbrood en appel
Salade met zwarte pens, suikerbrood en appel
Salade met zwarte pens, suikerbrood en appel
Ingrediënten
4 personen
Zure room
4 el
Appelsap
1 scheutje
Appelazijn
1 scheutje
Appelazijn
1 flinke scheut
Sesamolie
Zout
Peper
Honing
1 el
Mosterd
1 een flinke koffielepel
Bicarbonaat
1 snuifje
Spruiten
400 g
Sjalotten
1
Appel
1
Suikerbrood (groenlof)
Krulpeterselie
0,25
Boter
1 een klont
Zwarte pensen
4
Benodigdheden
Een mixer
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De vinaigrette
4 el Zure room, 1 scheutje appelsap, 1 scheutje appelazijn, sesamolie, zout, peper, 1 el honing
1
Doe de zure room in een ruime mengkom met het appelsap, de appelazijn, de sesamolie, zout, peper en de honing.
1 een flinke koffielepel mosterd
2
Mix het geheel glad en voeg er de mosterd aan toe.
3
Giet de vinaigrette in een kommetje en laat verder opstijven in de koelkast.
De salade
1 snuifje bicarbonaat
4
Zet een ruime kookpot met water en bicarbonaat op het vuur.
400 g spruiten
5
Kuis de spruitjes en kook ze gaar in het kokende water.
1 flinke scheut appelazijn
6
Neem een ruime mengkom en giet er de appelazijn in.
1 Sjalotten
7
Snijd de sjalot in fijne slierten en laat ze marineren in de appelazijn.
1 appel
8
Snijd de appel in reepjes en meng ze onder de slierten sjalot in azijn.
suikerbrood (groenlof)
9
Snijd het suikerbrood in stukken en voeg toe aan de mengkom.
0,25 krulpeterselie, peper, zout
10
Hak de peterselie fijn en meng onder de salade. Kruid de salade bij met peper en zout.
11
Giet de spruiten af als ze gaar zijn en laat ze afkoelen.
1 een klont boter
12
Laat een klont boter smelten in de pan.
4 zwarte pensen
13
Snijd de zwarte pensen in schijfjes en bak ze in de hete vetstof.
14
Haal de vinaigrette uit de koelkast en meng ze onder de salade.
15
Serveer de salade op een bord, leg er enkele spruiten en schijfjes zwarte pens bij en werk af met wat extra vinaigrette.
De vinaigrette
4 el Zure room, 1 scheutje appelsap, 1 scheutje appelazijn, sesamolie, zout, peper, 1 el honing
1
Doe de zure room in een ruime mengkom met het appelsap, de appelazijn, de sesamolie, zout, peper en de honing.
1 een flinke koffielepel mosterd
2
Mix het geheel glad en voeg er de mosterd aan toe.
3
Giet de vinaigrette in een kommetje en laat verder opstijven in de koelkast.
De salade
1 snuifje bicarbonaat
4
Zet een ruime kookpot met water en bicarbonaat op het vuur.
400 g spruiten
5
Kuis de spruitjes en kook ze gaar in het kokende water.
1 flinke scheut appelazijn
6
Neem een ruime mengkom en giet er de appelazijn in.
1 Sjalotten
7
Snijd de sjalot in fijne slierten en laat ze marineren in de appelazijn.
1 appel
8
Snijd de appel in reepjes en meng ze onder de slierten sjalot in azijn.
suikerbrood (groenlof)
9
Snijd het suikerbrood in stukken en voeg toe aan de mengkom.
0,25 krulpeterselie, peper, zout
10
Hak de peterselie fijn en meng onder de salade. Kruid de salade bij met peper en zout.
11
Giet de spruiten af als ze gaar zijn en laat ze afkoelen.
1 een klont boter
12
Laat een klont boter smelten in de pan.
4 zwarte pensen
13
Snijd de zwarte pensen in schijfjes en bak ze in de hete vetstof.
14
Haal de vinaigrette uit de koelkast en meng ze onder de salade.
15
Serveer de salade op een bord, leg er enkele spruiten en schijfjes zwarte pens bij en werk af met wat extra vinaigrette.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Zure room
4 el
Appelsap
1 scheutje
Appelazijn
1 scheutje
Appelazijn
1 flinke scheut
Sesamolie
Zout
Peper
Honing
1 el
Mosterd
1 een flinke koffielepel
Bicarbonaat
1 snuifje
Spruiten
400 g
Sjalotten
1
Appel
1
Suikerbrood (groenlof)
Krulpeterselie
0,25
Boter
1 een klont
Zwarte pensen
4
Salade met zwarte pens, suikerbrood en appel
Een salade hoort niet enkel thuis in de zomer, maar kan ook een winters karakter hebben. Deze salade met spruitjes, stukken zwarte pens en frisse appel is daar het perfecte voorbeeld van.Instructies
De vinaigrette
4 el Zure room, 1 scheutje appelsap, 1 scheutje appelazijn, sesamolie, zout, peper, 1 el honing
1
Doe de zure room in een ruime mengkom met het appelsap, de appelazijn, de sesamolie, zout, peper en de honing.
1 een flinke koffielepel mosterd
2
Mix het geheel glad en voeg er de mosterd aan toe.
3
Giet de vinaigrette in een kommetje en laat verder opstijven in de koelkast.
De salade
1 snuifje bicarbonaat
4
Zet een ruime kookpot met water en bicarbonaat op het vuur.
400 g spruiten
5
Kuis de spruitjes en kook ze gaar in het kokende water.
1 flinke scheut appelazijn
6
Neem een ruime mengkom en giet er de appelazijn in.
1 Sjalotten
7
Snijd de sjalot in fijne slierten en laat ze marineren in de appelazijn.
1 appel
8
Snijd de appel in reepjes en meng ze onder de slierten sjalot in azijn.
suikerbrood (groenlof)
9
Snijd het suikerbrood in stukken en voeg toe aan de mengkom.
0,25 krulpeterselie, peper, zout
10
Hak de peterselie fijn en meng onder de salade. Kruid de salade bij met peper en zout.
11
Giet de spruiten af als ze gaar zijn en laat ze afkoelen.
1 een klont boter
12
Laat een klont boter smelten in de pan.
4 zwarte pensen
13
Snijd de zwarte pensen in schijfjes en bak ze in de hete vetstof.
14
Haal de vinaigrette uit de koelkast en meng ze onder de salade.
15
Serveer de salade op een bord, leg er enkele spruiten en schijfjes zwarte pens bij en werk af met wat extra vinaigrette.