Instructies

4 personen

De vinaigrette

4 el Zure room, 1 scheutje appelsap, 1 scheutje appelazijn, sesamolie, zout, peper, 1 el honing
1

Doe de zure room in een ruime mengkom met het appelsap, de appelazijn, de sesamolie, zout, peper en de honing.

1 een flinke koffielepel mosterd
2

Mix het geheel glad en voeg er de mosterd aan toe.

3

Giet de vinaigrette in een kommetje en laat verder opstijven in de koelkast.

De salade

1 snuifje bicarbonaat
4

Zet een ruime kookpot met water en bicarbonaat op het vuur.

400 g spruiten
5

Kuis de spruitjes en kook ze gaar in het kokende water.

1 flinke scheut appelazijn
6

Neem een ruime mengkom en giet er de appelazijn in.

1 Sjalotten
7

Snijd de sjalot in fijne slierten en laat ze marineren in de appelazijn.

1 appel
8

Snijd de appel in reepjes en meng ze onder de slierten sjalot in azijn.

suikerbrood (groenlof)
9

Snijd het suikerbrood in stukken en voeg toe aan de mengkom.

0,25 krulpeterselie, peper, zout
10

Hak de peterselie fijn en meng onder de salade. Kruid de salade bij met peper en zout.

11

Giet de spruiten af als ze gaar zijn en laat ze afkoelen.

1 een klont boter
12

Laat een klont boter smelten in de pan.

4 zwarte pensen
13

Snijd de zwarte pensen in schijfjes en bak ze in de hete vetstof.

14

Haal de vinaigrette uit de koelkast en meng ze onder de salade.

15

Serveer de salade op een bord, leg er enkele spruiten en schijfjes zwarte pens bij en werk af met wat extra vinaigrette.