Muffins met appel
Muffins met appel
Jeroen geeft je een recept mee voor een simpele muffin met heerlijke appels van bij ons. De bruine suiker die in het beslag gaat, past perfect bij het fruit. En de appels karameliseert hij in wat ahornsiroop, of esdoornsiroop.
Muffins met appel
Muffins met appel
Jeroen geeft je een recept mee voor een simpele muffin met heerlijke appels van bij ons. De bruine suiker die in het beslag gaat, past perfect bij het fruit. En de appels karameliseert hij in wat ahornsiroop, of esdoornsiroop.
Ingrediënten
4 personen
Zelfrijzende bloem
400 g
Bakpoeder
1 el
Bruine suiker
150 g
Boter+ een extra klontje
125 g
Melk
0,25 l
Appelbv. Jonagold
1
Nootmuskaat
1 snuifje
Ahornsiroopof esdoornsiroop
3 el
Kaneelgemalen, naar smaak
0,5 tl
Bloemsuikerdecoratie
1
Eieren
2
Benodigdheden
Een keukenweegschaal, een keukenmachine met k hulpstuk om beslag te mengen, een bakblik voor muffins of kleine ronde cakes, papieren cups voor kleine cakes of muffins, een strooibus voor bloemsuiker of een zeefje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Muffins met appel
1
Meng eerst alle droge ingrediënten samen. Weeg de bloem en de bruine suiker zorgvuldig af.
2
Doe de bloem, de bruine suiker en het bakpoeder in de mengkom van de keukenmachine.
3
Weeg de boter en doe ze in een kleine pot. Smelt de boter op een zacht vuur, maar laat ze niet kleuren.
4
Meet de juiste hoeveelheid melk af.
5
Plaats de mengkom met de droge ingrediënten in de keukenmachine. Gebruik het K-hulpstuk om alles te mengen op lage snelheid.
6
Giet de melk erbij, en breek er even later de eieren in. Kijk uit dat er geen stukjes eierschaal in het beslag terecht komen.
7
Giet de gesmolten boter in een straaltje bij het beslag. Laat de machine alles op het gemak mengen. Hou het pannetje waarin de boter is gesmolten aan de kant.
8
Schil de appel en snij de vrucht in kwarten. Verwijder het klokhuis en snij elk stukje appel in kleine blokjes van ong. 0,5 centimeter.
9
Doe een vers klontje boter in het pannetje (waarin je eerder al boter hebt gesmolten) en verwarm het op een matig vuur.
10
Stoof de stukjes appel een minuut in de bruisende boter en schenk er een beetje ahornsiroop (of esdoornsiroop) over.
11
Bepoeder de appelstukjes met een flinke snuif kaneel en een beetje gemalen nootmuskaat. Roer in het pannetje.
12
Verwarm de oven voor op 210°C.
13
Schep de appelblokjes in het muffinbeslag en laat de machine heel even draaien.
14
Plaats in elke kleine cakevorm van het bakblik twee papieren cups. Vul elke vorm tot bijna tegen de rand met beslag.
15
Plaats de muffins in de hete oven van 210°C. Bak ze gedurende 20 minuten.
16
Prik met een satéstok of prikvork in een muffin om te controleren of ze gaar zijn. Als er geen deegrestjes aan het stokje kleven, dan zijn ze klaar.
17
Laat de muffins afkoelen en presenteer ze met een dun laagje bloemsuiker erover.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Muffins met appel
1
Meng eerst alle droge ingrediënten samen. Weeg de bloem en de bruine suiker zorgvuldig af.
2
Doe de bloem, de bruine suiker en het bakpoeder in de mengkom van de keukenmachine.
3
Weeg de boter en doe ze in een kleine pot. Smelt de boter op een zacht vuur, maar laat ze niet kleuren.
4
Meet de juiste hoeveelheid melk af.
5
Plaats de mengkom met de droge ingrediënten in de keukenmachine. Gebruik het K-hulpstuk om alles te mengen op lage snelheid.
6
Giet de melk erbij, en breek er even later de eieren in. Kijk uit dat er geen stukjes eierschaal in het beslag terecht komen.
7
Giet de gesmolten boter in een straaltje bij het beslag. Laat de machine alles op het gemak mengen. Hou het pannetje waarin de boter is gesmolten aan de kant.
8
Schil de appel en snij de vrucht in kwarten. Verwijder het klokhuis en snij elk stukje appel in kleine blokjes van ong. 0,5 centimeter.
9
Doe een vers klontje boter in het pannetje (waarin je eerder al boter hebt gesmolten) en verwarm het op een matig vuur.
10
Stoof de stukjes appel een minuut in de bruisende boter en schenk er een beetje ahornsiroop (of esdoornsiroop) over.
11
Bepoeder de appelstukjes met een flinke snuif kaneel en een beetje gemalen nootmuskaat. Roer in het pannetje.
12
Verwarm de oven voor op 210°C.
13
Schep de appelblokjes in het muffinbeslag en laat de machine heel even draaien.
14
Plaats in elke kleine cakevorm van het bakblik twee papieren cups. Vul elke vorm tot bijna tegen de rand met beslag.
15
Plaats de muffins in de hete oven van 210°C. Bak ze gedurende 20 minuten.
16
Prik met een satéstok of prikvork in een muffin om te controleren of ze gaar zijn. Als er geen deegrestjes aan het stokje kleven, dan zijn ze klaar.
17
Laat de muffins afkoelen en presenteer ze met een dun laagje bloemsuiker erover.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Zelfrijzende bloem
400 g
Bakpoeder
1 el
Bruine suiker
150 g
Boter+ een extra klontje
125 g
Melk
0,25 l
Appelbv. Jonagold
1
Nootmuskaat
1 snuifje
Ahornsiroopof esdoornsiroop
3 el
Kaneelgemalen, naar smaak
0,5 tl
Bloemsuikerdecoratie
1
Eieren
2
Muffins met appel
Jeroen geeft je een recept mee voor een simpele muffin met heerlijke appels van bij ons. De bruine suiker die in het beslag gaat, past perfect bij het fruit. En de appels karameliseert hij in wat ahornsiroop, of esdoornsiroop.Instructies
Muffins met appel
1
Meng eerst alle droge ingrediënten samen. Weeg de bloem en de bruine suiker zorgvuldig af.
2
Doe de bloem, de bruine suiker en het bakpoeder in de mengkom van de keukenmachine.
3
Weeg de boter en doe ze in een kleine pot. Smelt de boter op een zacht vuur, maar laat ze niet kleuren.
4
Meet de juiste hoeveelheid melk af.
5
Plaats de mengkom met de droge ingrediënten in de keukenmachine. Gebruik het K-hulpstuk om alles te mengen op lage snelheid.
6
Giet de melk erbij, en breek er even later de eieren in. Kijk uit dat er geen stukjes eierschaal in het beslag terecht komen.
7
Giet de gesmolten boter in een straaltje bij het beslag. Laat de machine alles op het gemak mengen. Hou het pannetje waarin de boter is gesmolten aan de kant.
8
Schil de appel en snij de vrucht in kwarten. Verwijder het klokhuis en snij elk stukje appel in kleine blokjes van ong. 0,5 centimeter.
9
Doe een vers klontje boter in het pannetje (waarin je eerder al boter hebt gesmolten) en verwarm het op een matig vuur.
10
Stoof de stukjes appel een minuut in de bruisende boter en schenk er een beetje ahornsiroop (of esdoornsiroop) over.
11
Bepoeder de appelstukjes met een flinke snuif kaneel en een beetje gemalen nootmuskaat. Roer in het pannetje.
12
Verwarm de oven voor op 210°C.
13
Schep de appelblokjes in het muffinbeslag en laat de machine heel even draaien.
14
Plaats in elke kleine cakevorm van het bakblik twee papieren cups. Vul elke vorm tot bijna tegen de rand met beslag.
15
Plaats de muffins in de hete oven van 210°C. Bak ze gedurende 20 minuten.
16
Prik met een satéstok of prikvork in een muffin om te controleren of ze gaar zijn. Als er geen deegrestjes aan het stokje kleven, dan zijn ze klaar.
17
Laat de muffins afkoelen en presenteer ze met een dun laagje bloemsuiker erover.