Salade van meloen met feta en pumpernickel
Salade van meloen met feta en pumpernickel
Salade van meloen met feta en pumpernickel
Salade van meloen met feta en pumpernickel
Ingrediënten
4 personen
Boter
Pompernikkel
200 g
Olijfolie
Pijnboompitten
50 g
Meloen
1
Xeresazijn
1 scheutje
Grof zout
1 snuifje
Sesamolie
1 scheutje
Watermeloenen
0,25
Lente-uien
3 stengels
Babyspinazie
100 g
Kropslaharten
2
Feta
200 g
Dragon
Basilicum
Peper
Dragonazijn
1 scheutje
Tuinkers
1 bosje
Benodigdheden
Blender, een vergiet, keukenpapier, een blender, een parisiennelepel
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
boter
1
Verhit een klontje boter in een pan op het vuur
200 g Pompernikkel
2
Mix de pumpernickel fijn in de blender. Bak de broodkruimels krokant in de boter en laat ze uitlekken op een vel keukenpapier.
olijfolie, 50 g pijnboompitten
3
Verwarm in dezelfde pan een scheut olijfolie en rooster de pijnboompitten. Laat ze ook uitlekken op het keukenpapier.
1 meloen
4
Snijd de meloen in twee en verwijder de pitjes. Snijd met een parisiennelepel kleine bolletjes uit de meloen.
olijfolie, 1 scheutje xeresazijn, 1 snuifje grof zout
5
Breng de meloenbolletjes op smaak met een lekje olijfolie, een scheutje xérèsazijn en wat grof zout.
1 scheutje sesamolie, 0,25 watermeloenen
6
Snijd de watermeloen in blokjes en sprenkel er wat sesamolie over.
3 stengels lente-uien
7
Snijd de lente-ui fijn.
100 g babyspinazie, 2 kropslaharten
8
Spoel de spinazieblaadjes en laat uitlekken in een vergiet. Doe hetzelfde met de kropslaharten.
200 g feta
9
Doe de sla, de spinazie, de lente-ui en de meloenbolletjes- en blokjes in een kom. Verkruimel de feta erover. Voeg ook de geroosterde pijnboompitten toe.
dragon, basilicum
10
Pluk een paar blaadjes basilicum en enkele takjes dragon. Doe ze bij de salade.
peper, 1 scheutje dragonazijn, olijfolie, 1 bosje tuinkers
11
Breng op smaak met een scheutje dragonazijn, een scheutje olijfolie, wat peper en de tuinkers. Meng alles met je handen voorzichtig onder elkaar.
12
Serveer de salade met wat krokante pumpernickelkruimels. Smakelijk!
boter
1
Verhit een klontje boter in een pan op het vuur
200 g Pompernikkel
2
Mix de pumpernickel fijn in de blender. Bak de broodkruimels krokant in de boter en laat ze uitlekken op een vel keukenpapier.
olijfolie, 50 g pijnboompitten
3
Verwarm in dezelfde pan een scheut olijfolie en rooster de pijnboompitten. Laat ze ook uitlekken op het keukenpapier.
1 meloen
4
Snijd de meloen in twee en verwijder de pitjes. Snijd met een parisiennelepel kleine bolletjes uit de meloen.
olijfolie, 1 scheutje xeresazijn, 1 snuifje grof zout
5
Breng de meloenbolletjes op smaak met een lekje olijfolie, een scheutje xérèsazijn en wat grof zout.
1 scheutje sesamolie, 0,25 watermeloenen
6
Snijd de watermeloen in blokjes en sprenkel er wat sesamolie over.
3 stengels lente-uien
7
Snijd de lente-ui fijn.
100 g babyspinazie, 2 kropslaharten
8
Spoel de spinazieblaadjes en laat uitlekken in een vergiet. Doe hetzelfde met de kropslaharten.
200 g feta
9
Doe de sla, de spinazie, de lente-ui en de meloenbolletjes- en blokjes in een kom. Verkruimel de feta erover. Voeg ook de geroosterde pijnboompitten toe.
dragon, basilicum
10
Pluk een paar blaadjes basilicum en enkele takjes dragon. Doe ze bij de salade.
peper, 1 scheutje dragonazijn, olijfolie, 1 bosje tuinkers
11
Breng op smaak met een scheutje dragonazijn, een scheutje olijfolie, wat peper en de tuinkers. Meng alles met je handen voorzichtig onder elkaar.
12
Serveer de salade met wat krokante pumpernickelkruimels. Smakelijk!
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Boter
Pompernikkel
200 g
Olijfolie
Pijnboompitten
50 g
Meloen
1
Xeresazijn
1 scheutje
Grof zout
1 snuifje
Sesamolie
1 scheutje
Watermeloenen
0,25
Lente-uien
3 stengels
Babyspinazie
100 g
Kropslaharten
2
Feta
200 g
Dragon
Basilicum
Peper
Dragonazijn
1 scheutje
Tuinkers
1 bosje
Salade van meloen met feta en pumpernickel
Fruit in een gerecht werkt niet altijd maar in deze salade zit het er boenk op. De zoute fetakruimels passen goed bij de zoete smaak van de bolletjes cavaillon en blokjes watermeloen. De salade krijgt ook een krokante beet dankzij de croutons van pumpernickel.Instructies
boter
1
Verhit een klontje boter in een pan op het vuur
200 g Pompernikkel
2
Mix de pumpernickel fijn in de blender. Bak de broodkruimels krokant in de boter en laat ze uitlekken op een vel keukenpapier.
olijfolie, 50 g pijnboompitten
3
Verwarm in dezelfde pan een scheut olijfolie en rooster de pijnboompitten. Laat ze ook uitlekken op het keukenpapier.
1 meloen
4
Snijd de meloen in twee en verwijder de pitjes. Snijd met een parisiennelepel kleine bolletjes uit de meloen.
olijfolie, 1 scheutje xeresazijn, 1 snuifje grof zout
5
Breng de meloenbolletjes op smaak met een lekje olijfolie, een scheutje xérèsazijn en wat grof zout.
1 scheutje sesamolie, 0,25 watermeloenen
6
Snijd de watermeloen in blokjes en sprenkel er wat sesamolie over.
3 stengels lente-uien
7
Snijd de lente-ui fijn.
100 g babyspinazie, 2 kropslaharten
8
Spoel de spinazieblaadjes en laat uitlekken in een vergiet. Doe hetzelfde met de kropslaharten.
200 g feta
9
Doe de sla, de spinazie, de lente-ui en de meloenbolletjes- en blokjes in een kom. Verkruimel de feta erover. Voeg ook de geroosterde pijnboompitten toe.
dragon, basilicum
10
Pluk een paar blaadjes basilicum en enkele takjes dragon. Doe ze bij de salade.
peper, 1 scheutje dragonazijn, olijfolie, 1 bosje tuinkers
11
Breng op smaak met een scheutje dragonazijn, een scheutje olijfolie, wat peper en de tuinkers. Meng alles met je handen voorzichtig onder elkaar.
12
Serveer de salade met wat krokante pumpernickelkruimels. Smakelijk!