Instructies
4 personen
boter
1
Verhit een klontje boter in een pan op het vuur
200 g Pompernikkel
2
Mix de pumpernickel fijn in de blender. Bak de broodkruimels krokant in de boter en laat ze uitlekken op een vel keukenpapier.
olijfolie, 50 g pijnboompitten
3
Verwarm in dezelfde pan een scheut olijfolie en rooster de pijnboompitten. Laat ze ook uitlekken op het keukenpapier.
1 meloen
4
Snijd de meloen in twee en verwijder de pitjes. Snijd met een parisiennelepel kleine bolletjes uit de meloen.
olijfolie, 1 scheutje xeresazijn, 1 snuifje grof zout
5
Breng de meloenbolletjes op smaak met een lekje olijfolie, een scheutje xérèsazijn en wat grof zout.
1 scheutje sesamolie, 0,25 watermeloenen
6
Snijd de watermeloen in blokjes en sprenkel er wat sesamolie over.
3 stengels lente-uien
7
Snijd de lente-ui fijn.
100 g babyspinazie, 2 kropslaharten
8
Spoel de spinazieblaadjes en laat uitlekken in een vergiet. Doe hetzelfde met de kropslaharten.
200 g feta
9
Doe de sla, de spinazie, de lente-ui en de meloenbolletjes- en blokjes in een kom. Verkruimel de feta erover. Voeg ook de geroosterde pijnboompitten toe.
dragon, basilicum
10
Pluk een paar blaadjes basilicum en enkele takjes dragon. Doe ze bij de salade.
peper, 1 scheutje dragonazijn, olijfolie, 1 bosje tuinkers
11
Breng op smaak met een scheutje dragonazijn, een scheutje olijfolie, wat peper en de tuinkers. Meng alles met je handen voorzichtig onder elkaar.
12