dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Tom Yum Goong (thumbnail)Tom Yum Goong

Tom Yum Goong

40m
15
-
1.9K
Recepten

Tom Yum Goong

Wie ooit al eens naar Thailand reisde, hield er misschien wel een pittig vakantielief met de naam Tom aan over. Deze Tom Yum Goong is een klassieke Thaise soep van garnalen en andere verse ingrediënten, zoals citroengras, laoswortel en limoen. Jeroen werkt de soep af met beukenzwammen en zomerse kerstomaatjes.
Tom Yum Goong (thumbnail)Tom Yum Goong

Tom Yum Goong

40m
15
-
1.9K
Recepten

Tom Yum Goong

Wie ooit al eens naar Thailand reisde, hield er misschien wel een pittig vakantielief met de naam Tom aan over. Deze Tom Yum Goong is een klassieke Thaise soep van garnalen en andere verse ingrediënten, zoals citroengras, laoswortel en limoen. Jeroen werkt de soep af met beukenzwammen en zomerse kerstomaatjes.
Type gerechtSoep
Totale tijd40m
Ingrediënten15
Beoordeling-
Aantal likes1.9K

Ingrediënten

4 personen
Groentebouillon
2 l
Citroengras
2 stengels
Limoenblaadjes
4
Laoswortel
40 g
Rode chilipepers
0,5
Sjalotten
2
Limoen
1
Tom yum goong pasta
2 el
Kerstomaten
200 g
Beukenzwammen
200 g
Scampi
12
Vissaus
1 scheutje
Kristalsuiker
1 tl
Lente-uien
2
Koriander
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

2 l groentebouillon
1
Verwarm de bouillon op het vuur. Een recept om zelf een ketel groentebouillon te maken vind je hier.
2 stengels Citroengras, 4 limoenblaadjes
2
Snijd het citroengras in stukken en leg het in de bouillon. Haal de nerf uit de limoenblaadjes en voeg deze ook toe aan de bouillon.
40 g laoswortel
3
Snijd de laoswortel in fijne plakjes en doe ze bij de bouillon.
0,5 rode chilipepers, 2 Sjalotten
4
Snipper de chilipeper. Pel en snipper de sjalotten. Doe de chili en de sjalot bij de bouillon.
1 limoen, 2 el Tom Yum Goong pasta
5
Pers de limoen uit en kruid de bereiding met de Tom Yum Goong pasta.
200 g kerstomaten
6
Halveer de kerstomaten en doe ze in de bouillon.
200 g beukenzwammen
7
Snijd de beukenzwammen los en doe ze bij de bouillon.
12 scampi, 1 scheutje Vissaus, 1 tl kristalsuiker
8
Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Laat ze mee garen in de groentebouillon. Voeg er een scheutje vissaus en de suiker aan toe.
2 lente-uien
9
Snipper de lente-uien.
koriander
10
Werk de Tom Yum Goong af met de gesnipperde lente-ui en enkele blaadjes koriander.
1
Verwarm de bouillon op het vuur. Een recept om zelf een ketel groentebouillon te maken vind je hier.
2
Snijd het citroengras in stukken en leg het in de bouillon. Haal de nerf uit de limoenblaadjes en voeg deze ook toe aan de bouillon.

Instructies

2 l groentebouillon
1
Verwarm de bouillon op het vuur. Een recept om zelf een ketel groentebouillon te maken vind je hier.
2 stengels Citroengras, 4 limoenblaadjes
2
Snijd het citroengras in stukken en leg het in de bouillon. Haal de nerf uit de limoenblaadjes en voeg deze ook toe aan de bouillon.
40 g laoswortel
3
Snijd de laoswortel in fijne plakjes en doe ze bij de bouillon.
0,5 rode chilipepers, 2 Sjalotten
4
Snipper de chilipeper. Pel en snipper de sjalotten. Doe de chili en de sjalot bij de bouillon.
1 limoen, 2 el Tom Yum Goong pasta
5
Pers de limoen uit en kruid de bereiding met de Tom Yum Goong pasta.
200 g kerstomaten
6
Halveer de kerstomaten en doe ze in de bouillon.
200 g beukenzwammen
7
Snijd de beukenzwammen los en doe ze bij de bouillon.
12 scampi, 1 scheutje Vissaus, 1 tl kristalsuiker
8
Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Laat ze mee garen in de groentebouillon. Voeg er een scheutje vissaus en de suiker aan toe.
2 lente-uien
9
Snipper de lente-uien.
koriander
10
Werk de Tom Yum Goong af met de gesnipperde lente-ui en enkele blaadjes koriander.
1
Verwarm de bouillon op het vuur. Een recept om zelf een ketel groentebouillon te maken vind je hier.
2
Snijd het citroengras in stukken en leg het in de bouillon. Haal de nerf uit de limoenblaadjes en voeg deze ook toe aan de bouillon.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Tom Yum Goong (thumbnail)Tom Yum Goong
4 personen
40m
Ingrediënten
Groentebouillon
2 l
Citroengras
2 stengels
Limoenblaadjes
4
Laoswortel
40 g
Rode chilipepers
0,5
Sjalotten
2
Limoen
1
Tom yum goong pasta
2 el
Kerstomaten
200 g
Beukenzwammen
200 g
Scampi
12
Vissaus
1 scheutje
Kristalsuiker
1 tl
Lente-uien
2
Koriander

Tom Yum Goong

Wie ooit al eens naar Thailand reisde, hield er misschien wel een pittig vakantielief met de naam Tom aan over. Deze Tom Yum Goong is een klassieke Thaise soep van garnalen en andere verse ingrediënten, zoals citroengras, laoswortel en limoen. Jeroen werkt de soep af met beukenzwammen en zomerse kerstomaatjes.
Instructies
2 l groentebouillon
1
Verwarm de bouillon op het vuur. Een recept om zelf een ketel groentebouillon te maken vind je hier.
2 stengels Citroengras, 4 limoenblaadjes
2
Snijd het citroengras in stukken en leg het in de bouillon. Haal de nerf uit de limoenblaadjes en voeg deze ook toe aan de bouillon.
40 g laoswortel
3
Snijd de laoswortel in fijne plakjes en doe ze bij de bouillon.
0,5 rode chilipepers, 2 Sjalotten
4
Snipper de chilipeper. Pel en snipper de sjalotten. Doe de chili en de sjalot bij de bouillon.
1 limoen, 2 el Tom Yum Goong pasta
5
Pers de limoen uit en kruid de bereiding met de Tom Yum Goong pasta.
200 g kerstomaten
6
Halveer de kerstomaten en doe ze in de bouillon.
200 g beukenzwammen
7
Snijd de beukenzwammen los en doe ze bij de bouillon.
12 scampi, 1 scheutje Vissaus, 1 tl kristalsuiker
8
Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Laat ze mee garen in de groentebouillon. Voeg er een scheutje vissaus en de suiker aan toe.
2 lente-uien
9
Snipper de lente-uien.
koriander
10
Werk de Tom Yum Goong af met de gesnipperde lente-ui en enkele blaadjes koriander.