Instructies

4 personen
2 l groentebouillon
1

Verwarm de bouillon op het vuur. Een recept om zelf een ketel groentebouillon te maken vind je hier.

2 stengels Citroengras, 4 limoenblaadjes
2

Snijd het citroengras in stukken en leg het in de bouillon. Haal de nerf uit de limoenblaadjes en voeg deze ook toe aan de bouillon.

40 g laoswortel
3

Snijd de laoswortel in fijne plakjes en doe ze bij de bouillon.

0,5 rode chilipepers, 2 Sjalotten
4

Snipper de chilipeper. Pel en snipper de sjalotten. Doe de chili en de sjalot bij de bouillon.

1 limoen, 2 el Tom Yum Goong pasta
5

Pers de limoen uit en kruid de bereiding met de Tom Yum Goong pasta.

200 g kerstomaten
6

Halveer de kerstomaten en doe ze in de bouillon.

200 g beukenzwammen
7

Snijd de beukenzwammen los en doe ze bij de bouillon.

12 scampi, 1 scheutje Vissaus, 1 tl kristalsuiker
8

Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Laat ze mee garen in de groentebouillon. Voeg er een scheutje vissaus en de suiker aan toe.

2 lente-uien
9

Snipper de lente-uien.

koriander
10

Werk de Tom Yum Goong af met de gesnipperde lente-ui en enkele blaadjes koriander.