dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Mousselinesaus (thumbnail)Mousselinesaus

Mousselinesaus

15m
7
-
2.4K
Recepten

Mousselinesaus

Werk je hollandaisesaus af met licht opgeklopte room. Het resultaat? Een onweerstaanbare saus voor bij je gepocheerde, gebakken of geroosterde vis.
Mousselinesaus (thumbnail)Mousselinesaus

Mousselinesaus

15m
7
-
2.4K
Recepten

Mousselinesaus

Werk je hollandaisesaus af met licht opgeklopte room. Het resultaat? Een onweerstaanbare saus voor bij je gepocheerde, gebakken of geroosterde vis.
Type gerechtBasisbereiding
Totale tijd15m
Ingrediënten7
Beoordeling-
Aantal likes2.4K

Ingrediënten

4 personen
Room
1 dl
Boter
250 g
Witte wijn
2 eierdopje
Water
1 eierdopje
Citroenen
0,5
Cayennepeper
1 snuifje
Zout
1 snuifje

Benodigdheden

Een garde klopper

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Mousselinesaus

1 dl Room
1
Klop de volle room half op, tot een dikte vergelijkbaar met yoghurt. Zet de opgeklopte room in de koelkast.
250 g boter, 2 eierdopje witte wijn, 1 eierdopje Water
2
Bereid een hollandaise volgens deze basistechniek, maar wacht even alvorens de saus op smaak te brengen met citroensap, peper en zout.
3
Spatel en roer de half opgeklopte room door de schuimige botersaus.
0,5 citroenen, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje zout
4
Proef en breng de mousselinesaus op smaak met het citroensap, een beetje cayennepeper en wat zout.
1
Klop de volle room half op, tot een dikte vergelijkbaar met yoghurt. Zet de opgeklopte room in de koelkast.
2
Bereid een hollandaise volgens deze basistechniek, maar wacht even alvorens de saus op smaak te brengen met citroensap, peper en zout.

Instructies

Mousselinesaus

1 dl Room
1
Klop de volle room half op, tot een dikte vergelijkbaar met yoghurt. Zet de opgeklopte room in de koelkast.
250 g boter, 2 eierdopje witte wijn, 1 eierdopje Water
2
Bereid een hollandaise volgens deze basistechniek, maar wacht even alvorens de saus op smaak te brengen met citroensap, peper en zout.
3
Spatel en roer de half opgeklopte room door de schuimige botersaus.
0,5 citroenen, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje zout
4
Proef en breng de mousselinesaus op smaak met het citroensap, een beetje cayennepeper en wat zout.
1
Klop de volle room half op, tot een dikte vergelijkbaar met yoghurt. Zet de opgeklopte room in de koelkast.
2
Bereid een hollandaise volgens deze basistechniek, maar wacht even alvorens de saus op smaak te brengen met citroensap, peper en zout.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Mousselinesaus (thumbnail)Mousselinesaus
4 personen
15m
Ingrediënten
Room
1 dl
Boter
250 g
Witte wijn
2 eierdopje
Water
1 eierdopje
Citroenen
0,5
Cayennepeper
1 snuifje
Zout
1 snuifje

Mousselinesaus

Werk je hollandaisesaus af met licht opgeklopte room. Het resultaat? Een onweerstaanbare saus voor bij je gepocheerde, gebakken of geroosterde vis.
Instructies

Mousselinesaus

1 dl Room
1
Klop de volle room half op, tot een dikte vergelijkbaar met yoghurt. Zet de opgeklopte room in de koelkast.
250 g boter, 2 eierdopje witte wijn, 1 eierdopje Water
2
Bereid een hollandaise volgens deze basistechniek, maar wacht even alvorens de saus op smaak te brengen met citroensap, peper en zout.
3
Spatel en roer de half opgeklopte room door de schuimige botersaus.
0,5 citroenen, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje zout
4
Proef en breng de mousselinesaus op smaak met het citroensap, een beetje cayennepeper en wat zout.