Mousse van mango met mangosalade en studentenhaver met pistache

Mousse van mango met mangosalade en studentenhaver met pistache

40m
11
-
372
Recepten

Mousse van mango met mangosalade en studentenhaver met pistache

Mousse van mango met yoghurt, salade van mango en munt en studentenhaver met witte chocolade en pistachenootjes.
Mousse van mango met mangosalade en studentenhaver met pistache

Mousse van mango met mangosalade en studentenhaver met pistache

40m
11
-
372
Recepten

Mousse van mango met mangosalade en studentenhaver met pistache

Mousse van mango met yoghurt, salade van mango en munt en studentenhaver met witte chocolade en pistachenootjes.
Type gerechtDessert
Totale tijd40m
Ingrediënten11
Beoordeling-
Aantal likes372

Ingrediënten

4 personen
Mango'sdiepvries
250 g
AH Mango
AH MangoAltijd prijsfavoriet bij Albert Heijn
Suiker
120 g
Mango
1
Water
0,1 l
Vanillesuiker
3 el
Eieren
3
Griekse yoghurt
200 g
Gelatine
3 blaadjes
Witte chocolade
200 g
Pistachenoten
50 g
Munt
LimoenenHet sap
0,5
Witte chocoladeextra
50 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Voor de coulis:

250 g mango's (diepvries), 0,1 l Water, 3 el vanillesuiker
1
Doe de bevroren mangoblokjes met het water en de vanillesuiker in een steelpan en breng het geheel aan de kook.
3 blaadjes gelatine
2
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
3
Los de gelatineblaadjes op in de warme mangocompote, doe alles in een maatbeker en zet er de mixer in.

Voor de ruban en de mousse:

3 eieren
4
Splits de eieren.
120 g suiker
5
Doe de dooiers met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop ze tot ruban.
6
Zeef de coulis bij de ruban en laat alles koud kloppen.
200 g Griekse yoghurt
7
Roer de Griekse yoghurt onder de ruban met coulis en klop de eiwitten stijf.
8
Spatel de eiwitten onder de ruban met mango, schep alles in een kom en laat de mousse opstijven in de koelkast.

Voor de studentenhaver:

200 g witte chocolade
9
Breek de chocolade in stukken en laat hem au bain-marie smelten en haal de pot van het vuur wanneer de chocolade gesmolten is.
50 g witte chocolade (extra)
10
Breek de extra chocolade in stukken en voeg hem toe en blijf roeren tot de extra chocolade gesmolten is.
50 g pistachenoten
11
Stort de gesmolten chocolade dun uit op een bakplaat met wat bakpapier, hak de pistachenootjes fijn en strooi ze over de chocolade.
12
Laat de chocolade uitharden in de koelkast.

Om af te werken:

0,5 limoenen (Het sap), 1 mango
13
Snijd de mango in sliertjes, doe ze in een kom en pers er het sap van de limoen bij.
Munt
14
Schep wat van de salade in een bord en schep er een quenelle van mangomousse op. Werk af met stukken witte chocolade en een takje munt.
1
Doe de bevroren mangoblokjes met het water en de vanillesuiker in een steelpan en breng het geheel aan de kook.
2
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!


Instructies

Voor de coulis:

250 g mango's (diepvries), 0,1 l Water, 3 el vanillesuiker
1
Doe de bevroren mangoblokjes met het water en de vanillesuiker in een steelpan en breng het geheel aan de kook.
3 blaadjes gelatine
2
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
3
Los de gelatineblaadjes op in de warme mangocompote, doe alles in een maatbeker en zet er de mixer in.

Voor de ruban en de mousse:

3 eieren
4
Splits de eieren.
120 g suiker
5
Doe de dooiers met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop ze tot ruban.
6
Zeef de coulis bij de ruban en laat alles koud kloppen.
200 g Griekse yoghurt
7
Roer de Griekse yoghurt onder de ruban met coulis en klop de eiwitten stijf.
8
Spatel de eiwitten onder de ruban met mango, schep alles in een kom en laat de mousse opstijven in de koelkast.

Voor de studentenhaver:

200 g witte chocolade
9
Breek de chocolade in stukken en laat hem au bain-marie smelten en haal de pot van het vuur wanneer de chocolade gesmolten is.
50 g witte chocolade (extra)
10
Breek de extra chocolade in stukken en voeg hem toe en blijf roeren tot de extra chocolade gesmolten is.
50 g pistachenoten
11
Stort de gesmolten chocolade dun uit op een bakplaat met wat bakpapier, hak de pistachenootjes fijn en strooi ze over de chocolade.
12
Laat de chocolade uitharden in de koelkast.

Om af te werken:

0,5 limoenen (Het sap), 1 mango
13
Snijd de mango in sliertjes, doe ze in een kom en pers er het sap van de limoen bij.
Munt
14
Schep wat van de salade in een bord en schep er een quenelle van mangomousse op. Werk af met stukken witte chocolade en een takje munt.
1
Doe de bevroren mangoblokjes met het water en de vanillesuiker in een steelpan en breng het geheel aan de kook.
2
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden