Mosselkroketjes met salsa en klassieke mosselsaus
Mosselkroketjes met salsa en klassieke mosselsaus
Een goude tip: maak de vulling voor de kroketten van tevoren klaar. Zodra de vulling is opgesteven, kun je balletjes rollen en paneren. Dan hoef je de kroketten alleen nog te frituren vlak voor het serveren.
Mosselkroketjes met salsa en klassieke mosselsaus
Mosselkroketjes met salsa en klassieke mosselsaus
Een goude tip: maak de vulling voor de kroketten van tevoren klaar. Zodra de vulling is opgesteven, kun je balletjes rollen en paneren. Dan hoef je de kroketten alleen nog te frituren vlak voor het serveren.
Ingrediënten
4 personen
Mosselen
1,5 kg
Olijfolie
Ajuin
1
Groene selder
5 stengels
Witte wijn
0,2 l
Pepers
Laurier
Tijm
Gelatine2g/stuk
4 blaadjes
Boter
100 g
Bloem
150 g
Bloem
Mosselvocht
0,6 l
Platte peterselie
0,5 bosjes
Bakolie
Mayonaise
3 el
Mosterd
3 el
Yoghurt
2 el
Dragonazijn
Peper
Zout
Sjalotten
1
Dille
Eieren
2
Pankogrof Japans paneermeel
100 g
Paneermeel
100 g
Krulpeterselie
1 bosje
Benodigdheden
Een ovenschaal, een friteuse, keukenpapier, huishoudfolie
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De mosselen
1,5 kg mosselen
1
Spoel de mosselen in koud water.
olijfolie
2
Verwarm een scheut olijfolie in een kookpot op het vuur.
1 ajuin, 3 stengels groene selder
3
Pel en snipper de ui. Spoel de selder en snijd hem in stukken.
4
Stoof de ui en de selder in de olie.
0,2 l witte wijn, pepers, laurier, tijm
5
Doe de mosselen bij de groenten en giet er de witte wijn bij. Kruid met peper, laurier en tijm.
6
Zet een deksel op de kookpot en laat de mosselen garen. Schud een paar keer op.
7
Schep de mosselen uit de kookpot als ze open zijn. Haal ze uit hun schelp. Snijd het mosselvlees fijn.
8
Giet het mosselvocht door een fijne zeef en houd apart.
9
Snijd de groenten wat fijner en houd apart.
De vulling
4 blaadjes gelatine
10
Week de gelatine in koud water.
100 g boter, 150 g bloem
11
Smelt de boter in een pan op het vuur. Roer er de bloem door en laat even mee bakken.
0,6 l mosselvocht
12
Giet het mosselvocht bij de roux en laat onder voortdurend roeren binden.
13
Knijp de gelatine uit. Los de blaadjes op in de saus.
14
Doe de fijngesneden mosselen en groenten bij de saus.
0,5 bosjes platte peterselie
15
Snipper de peterselie. Meng hem door de saus.
bakolie
16
Wrijf een ovenschaal in met olie. Leg er een vel huishoudfolie in.
17
Stort de vulling in de schaal. Dek af met folie en laat minstens 4 uur in de koelkast opstijven.
De saus
3 el mayonaise, 3 el mosterd, 2 el Yoghurt
18
Meng de mayonaise met de mosterd en de yoghurt.
dragonazijn, peper, zout
19
Breng de saus op smaak met een scheutje dragonazijn, een snuif zout en wat versgemalen peper.
De salsa
1 Sjalotten
20
Pel en snipper de sjalot.
2 stengels groene selder
21
Snijd de selder in fijne blokjes (brunoise).
olijfolie, dragonazijn
22
Meng de sjalot en de selder met een scheutje olijfolie en dragonazijn naar smaak.
dille
23
Snipper de dille. Roer hem door de salsa.
24
Breng de salsa op smaak met peper en zout.
De afwerking
25
Verwarm de friteuse tot 175 °C.
2 eieren, bloem, 100 g panko, 100 g paneermeel
26
Klop de eieren los in een diep bord of schaal. Doe de bloem in een tweede bord of schaal en de panko en het paneermeel in een derde.
27
Rol balletjes van de opgesteven vulling. Haal ze eerst door de bloem, dan door het ei en ten slotte door het broodkruim.
28
Bak de mosselkroketten goudbruin in de friteuse. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
1 bosje krulpeterselie
29
Frituur enkele takjes krulpeterselie. Laat ze uitlekken op keukenpapier en strooi er wat zout over.
30
Serveer de kroketjes met salsa, saus en gefrituurde peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!De mosselen
1,5 kg mosselen
1
Spoel de mosselen in koud water.
olijfolie
2
Verwarm een scheut olijfolie in een kookpot op het vuur.
1 ajuin, 3 stengels groene selder
3
Pel en snipper de ui. Spoel de selder en snijd hem in stukken.
4
Stoof de ui en de selder in de olie.
0,2 l witte wijn, pepers, laurier, tijm
5
Doe de mosselen bij de groenten en giet er de witte wijn bij. Kruid met peper, laurier en tijm.
6
Zet een deksel op de kookpot en laat de mosselen garen. Schud een paar keer op.
7
Schep de mosselen uit de kookpot als ze open zijn. Haal ze uit hun schelp. Snijd het mosselvlees fijn.
8
Giet het mosselvocht door een fijne zeef en houd apart.
9
Snijd de groenten wat fijner en houd apart.
De vulling
4 blaadjes gelatine
10
Week de gelatine in koud water.
100 g boter, 150 g bloem
11
Smelt de boter in een pan op het vuur. Roer er de bloem door en laat even mee bakken.
0,6 l mosselvocht
12
Giet het mosselvocht bij de roux en laat onder voortdurend roeren binden.
13
Knijp de gelatine uit. Los de blaadjes op in de saus.
14
Doe de fijngesneden mosselen en groenten bij de saus.
0,5 bosjes platte peterselie
15
Snipper de peterselie. Meng hem door de saus.
bakolie
16
Wrijf een ovenschaal in met olie. Leg er een vel huishoudfolie in.
17
Stort de vulling in de schaal. Dek af met folie en laat minstens 4 uur in de koelkast opstijven.
De saus
3 el mayonaise, 3 el mosterd, 2 el Yoghurt
18
Meng de mayonaise met de mosterd en de yoghurt.
dragonazijn, peper, zout
19
Breng de saus op smaak met een scheutje dragonazijn, een snuif zout en wat versgemalen peper.
De salsa
1 Sjalotten
20
Pel en snipper de sjalot.
2 stengels groene selder
21
Snijd de selder in fijne blokjes (brunoise).
olijfolie, dragonazijn
22
Meng de sjalot en de selder met een scheutje olijfolie en dragonazijn naar smaak.
dille
23
Snipper de dille. Roer hem door de salsa.
24
Breng de salsa op smaak met peper en zout.
De afwerking
25
Verwarm de friteuse tot 175 °C.
2 eieren, bloem, 100 g panko, 100 g paneermeel
26
Klop de eieren los in een diep bord of schaal. Doe de bloem in een tweede bord of schaal en de panko en het paneermeel in een derde.
27
Rol balletjes van de opgesteven vulling. Haal ze eerst door de bloem, dan door het ei en ten slotte door het broodkruim.
28
Bak de mosselkroketten goudbruin in de friteuse. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
1 bosje krulpeterselie
29
Frituur enkele takjes krulpeterselie. Laat ze uitlekken op keukenpapier en strooi er wat zout over.
30
Serveer de kroketjes met salsa, saus en gefrituurde peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Mosselen
1,5 kg
Olijfolie
Ajuin
1
Groene selder
5 stengels
Witte wijn
0,2 l
Pepers
Laurier
Tijm
Gelatine2g/stuk
4 blaadjes
Boter
100 g
Bloem
150 g
Bloem
Mosselvocht
0,6 l
Platte peterselie
0,5 bosjes
Bakolie
Mayonaise
3 el
Mosterd
3 el
Yoghurt
2 el
Dragonazijn
Peper
Zout
Sjalotten
1
Dille
Eieren
2
Pankogrof Japans paneermeel
100 g
Paneermeel
100 g
Krulpeterselie
1 bosje
Mosselkroketjes met salsa en klassieke mosselsaus
Een goude tip: maak de vulling voor de kroketten van tevoren klaar. Zodra de vulling is opgesteven, kun je balletjes rollen en paneren. Dan hoef je de kroketten alleen nog te frituren vlak voor het serveren.Instructies
De mosselen
1,5 kg mosselen
1
Spoel de mosselen in koud water.
olijfolie
2
Verwarm een scheut olijfolie in een kookpot op het vuur.
1 ajuin, 3 stengels groene selder
3
Pel en snipper de ui. Spoel de selder en snijd hem in stukken.
4
Stoof de ui en de selder in de olie.
0,2 l witte wijn, pepers, laurier, tijm
5
Doe de mosselen bij de groenten en giet er de witte wijn bij. Kruid met peper, laurier en tijm.
6
Zet een deksel op de kookpot en laat de mosselen garen. Schud een paar keer op.
7
Schep de mosselen uit de kookpot als ze open zijn. Haal ze uit hun schelp. Snijd het mosselvlees fijn.
8
Giet het mosselvocht door een fijne zeef en houd apart.
9
Snijd de groenten wat fijner en houd apart.
De vulling
4 blaadjes gelatine
10
Week de gelatine in koud water.
100 g boter, 150 g bloem
11
Smelt de boter in een pan op het vuur. Roer er de bloem door en laat even mee bakken.
0,6 l mosselvocht
12
Giet het mosselvocht bij de roux en laat onder voortdurend roeren binden.
13
Knijp de gelatine uit. Los de blaadjes op in de saus.
14
Doe de fijngesneden mosselen en groenten bij de saus.
0,5 bosjes platte peterselie
15
Snipper de peterselie. Meng hem door de saus.
bakolie
16
Wrijf een ovenschaal in met olie. Leg er een vel huishoudfolie in.
17
Stort de vulling in de schaal. Dek af met folie en laat minstens 4 uur in de koelkast opstijven.
De saus
3 el mayonaise, 3 el mosterd, 2 el Yoghurt
18
Meng de mayonaise met de mosterd en de yoghurt.
dragonazijn, peper, zout
19
Breng de saus op smaak met een scheutje dragonazijn, een snuif zout en wat versgemalen peper.
De salsa
1 Sjalotten
20
Pel en snipper de sjalot.
2 stengels groene selder
21
Snijd de selder in fijne blokjes (brunoise).
olijfolie, dragonazijn
22
Meng de sjalot en de selder met een scheutje olijfolie en dragonazijn naar smaak.
dille
23
Snipper de dille. Roer hem door de salsa.
24
Breng de salsa op smaak met peper en zout.
De afwerking
25
Verwarm de friteuse tot 175 °C.
2 eieren, bloem, 100 g panko, 100 g paneermeel
26
Klop de eieren los in een diep bord of schaal. Doe de bloem in een tweede bord of schaal en de panko en het paneermeel in een derde.
27
Rol balletjes van de opgesteven vulling. Haal ze eerst door de bloem, dan door het ei en ten slotte door het broodkruim.
28
Bak de mosselkroketten goudbruin in de friteuse. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
1 bosje krulpeterselie
29
Frituur enkele takjes krulpeterselie. Laat ze uitlekken op keukenpapier en strooi er wat zout over.
30
Serveer de kroketjes met salsa, saus en gefrituurde peterselie.