Bakso soep
Bakso soep
Bakso soep
Bakso soep
Ingrediënten
4 personen
Ajuinen
3
Look
4 teentjes
Gember
50 g
Selder
3 stengel
Chilipeper
1
Runderschenkels
2
Limoenblaadjes
2
Water
3 l
Zout
Peper
Rundergehakt
300 g
Ei
1
Krokante uitjes
2 el
Noedels
1 pak
Sojasaus
1 scheutje
Lente-uien
2 stengel
Paksoi
1
Koriander
Benodigdheden
Een zeef, een keukenrobot met mengstuk, een pollepel
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De bouillon
1
Zet een grote soepketel op het vuur.
3 ajuinen, 3 teentjes Look, 50 g gember, 3 stengel selder, 0,5 chilipeper
2
Snijd alle ingrediënten in stukken en voeg toe in de soepketel.
2 runderschenkels
3
Snijd de schenkel in stukken en voeg samen met het been toe in de ketel.
2 limoenblaadjes, 3 l Water, zout, peper
4
Voeg de limoenblaadjes toe samen met koud water. Kruid nog af met een flinke snuif zout en laat de bouillon gedurende twee uur koken.
De bakso/gehaktballetjes
300 g rundergehakt, 1 ei, zout, peper
5
Doe het gehakt met het volledige ei in de mengkom van de keukenrobot. Kruid met een snuif zout en een draai van de pepermolen.
2 el krokante uitjes, 1 teentje Look
6
Voeg de krokante uitjes toe. Pel en kneus de knoflook en voeg ook toe.
7
Laat de keukenrobot alles goed mengen tot een stevig geheel.
TIPAls je gehakt te nat is, kan je steeds wat paneermeel toevoegen om een stevigere massa te bekomen.
Afwerken en serveren
1 pak noedels
8
Zet een grote pot op het vuur met gezouten water en kook de noedels.
9
Zet nog een pot op het vuur en zeef er de soep in.
10
Rol het gehakt tot balletjes en voeg toe aan de soep.Als de balletjes boven komen drijven, zijn ze klaar.
1 scheutje sojasaus
11
Breng de soep op smaak met wat sojasaus.
12
Snijd het soepvlees in stukjes en voeg toe aan de soep.
2 stengel lente-uien, 1 Paksoi, 0,5 chilipeper
13
Hak de lente-ui, paksoi en chilipeper fijn en houd opzij als garnituur.
14
Ontdoe de soep van het vet met behulp van een pollepel.
15
Gaf de noedels eraf.
koriander
16
Serveer de noedels met de soep en fijngesneden paksoi. Werk af met wat lente-ui, chilipeper en enkele blaadjes koriander.
De bouillon
1
Zet een grote soepketel op het vuur.
3 ajuinen, 3 teentjes Look, 50 g gember, 3 stengel selder, 0,5 chilipeper
2
Snijd alle ingrediënten in stukken en voeg toe in de soepketel.
2 runderschenkels
3
Snijd de schenkel in stukken en voeg samen met het been toe in de ketel.
2 limoenblaadjes, 3 l Water, zout, peper
4
Voeg de limoenblaadjes toe samen met koud water. Kruid nog af met een flinke snuif zout en laat de bouillon gedurende twee uur koken.
De bakso/gehaktballetjes
300 g rundergehakt, 1 ei, zout, peper
5
Doe het gehakt met het volledige ei in de mengkom van de keukenrobot. Kruid met een snuif zout en een draai van de pepermolen.
2 el krokante uitjes, 1 teentje Look
6
Voeg de krokante uitjes toe. Pel en kneus de knoflook en voeg ook toe.
7
Laat de keukenrobot alles goed mengen tot een stevig geheel.
TIPAls je gehakt te nat is, kan je steeds wat paneermeel toevoegen om een stevigere massa te bekomen.
Afwerken en serveren
1 pak noedels
8
Zet een grote pot op het vuur met gezouten water en kook de noedels.
9
Zet nog een pot op het vuur en zeef er de soep in.
10
Rol het gehakt tot balletjes en voeg toe aan de soep.Als de balletjes boven komen drijven, zijn ze klaar.
1 scheutje sojasaus
11
Breng de soep op smaak met wat sojasaus.
12
Snijd het soepvlees in stukjes en voeg toe aan de soep.
2 stengel lente-uien, 1 Paksoi, 0,5 chilipeper
13
Hak de lente-ui, paksoi en chilipeper fijn en houd opzij als garnituur.
14
Ontdoe de soep van het vet met behulp van een pollepel.
15
Gaf de noedels eraf.
koriander
16
Serveer de noedels met de soep en fijngesneden paksoi. Werk af met wat lente-ui, chilipeper en enkele blaadjes koriander.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Ajuinen
3
Look
4 teentjes
Gember
50 g
Selder
3 stengel
Chilipeper
1
Runderschenkels
2
Limoenblaadjes
2
Water
3 l
Zout
Peper
Rundergehakt
300 g
Ei
1
Krokante uitjes
2 el
Noedels
1 pak
Sojasaus
1 scheutje
Lente-uien
2 stengel
Paksoi
1
Koriander
Bakso soep
Als je ziek bent, genees je met deze soep onmiddellijk. Jeroen maakt de betere versie van de instantnoedels die je op het vliegtuig kan eten. Een oosterse soep met verrukkelijke gehaktballetjes en noedels. Een festijn aan smaken.Instructies
De bouillon
1
Zet een grote soepketel op het vuur.
3 ajuinen, 3 teentjes Look, 50 g gember, 3 stengel selder, 0,5 chilipeper
2
Snijd alle ingrediënten in stukken en voeg toe in de soepketel.
2 runderschenkels
3
Snijd de schenkel in stukken en voeg samen met het been toe in de ketel.
2 limoenblaadjes, 3 l Water, zout, peper
4
Voeg de limoenblaadjes toe samen met koud water. Kruid nog af met een flinke snuif zout en laat de bouillon gedurende twee uur koken.
De bakso/gehaktballetjes
300 g rundergehakt, 1 ei, zout, peper
5
Doe het gehakt met het volledige ei in de mengkom van de keukenrobot. Kruid met een snuif zout en een draai van de pepermolen.
2 el krokante uitjes, 1 teentje Look
6
Voeg de krokante uitjes toe. Pel en kneus de knoflook en voeg ook toe.
7
Laat de keukenrobot alles goed mengen tot een stevig geheel.
TIPAls je gehakt te nat is, kan je steeds wat paneermeel toevoegen om een stevigere massa te bekomen.
Afwerken en serveren
1 pak noedels
8
Zet een grote pot op het vuur met gezouten water en kook de noedels.
9
Zet nog een pot op het vuur en zeef er de soep in.
10
Rol het gehakt tot balletjes en voeg toe aan de soep.Als de balletjes boven komen drijven, zijn ze klaar.
1 scheutje sojasaus
11
Breng de soep op smaak met wat sojasaus.
12
Snijd het soepvlees in stukjes en voeg toe aan de soep.
2 stengel lente-uien, 1 Paksoi, 0,5 chilipeper
13
Hak de lente-ui, paksoi en chilipeper fijn en houd opzij als garnituur.
14
Ontdoe de soep van het vet met behulp van een pollepel.
15
Gaf de noedels eraf.
koriander
16
Serveer de noedels met de soep en fijngesneden paksoi. Werk af met wat lente-ui, chilipeper en enkele blaadjes koriander.