Instructies
4 personen
De bouillon
1
Zet een grote soepketel op het vuur.
3 ajuinen, 3 teentjes Look, 50 g gember, 3 stengel selder, 0,5 chilipeper
2
Snijd alle ingrediënten in stukken en voeg toe in de soepketel.
2 runderschenkels
3
Snijd de schenkel in stukken en voeg samen met het been toe in de ketel.
2 limoenblaadjes, 3 l Water, zout, peper
4
Voeg de limoenblaadjes toe samen met koud water. Kruid nog af met een flinke snuif zout en laat de bouillon gedurende twee uur koken.
De bakso/gehaktballetjes
300 g rundergehakt, 1 ei, zout, peper
5
Doe het gehakt met het volledige ei in de mengkom van de keukenrobot. Kruid met een snuif zout en een draai van de pepermolen.
2 el krokante uitjes, 1 teentje Look
6
Voeg de krokante uitjes toe. Pel en kneus de knoflook en voeg ook toe.
7
Laat de keukenrobot alles goed mengen tot een stevig geheel.
TIPAls je gehakt te nat is, kan je steeds wat paneermeel toevoegen om een stevigere massa te bekomen.
Afwerken en serveren
1 pak noedels
8
Zet een grote pot op het vuur met gezouten water en kook de noedels.
9
Zet nog een pot op het vuur en zeef er de soep in.
10
Rol het gehakt tot balletjes en voeg toe aan de soep.Als de balletjes boven komen drijven, zijn ze klaar.
1 scheutje sojasaus
11
Breng de soep op smaak met wat sojasaus.
12
Snijd het soepvlees in stukjes en voeg toe aan de soep.
2 stengel lente-uien, 1 Paksoi, 0,5 chilipeper
13
Hak de lente-ui, paksoi en chilipeper fijn en houd opzij als garnituur.
14
Ontdoe de soep van het vet met behulp van een pollepel.
15
Gaf de noedels eraf.
koriander
16