
Een hongerige trip naar de afhaalchinees levert vaak een bakje kleine loempia’s op met een portie zoetzure saus. Een beetje zondig, maar altijd lekker. Ik stel voor om zelf aan de slag te gaan en kleine loempia’s te vullen met een Oosters gevogeltegehakt, met een huisgemaakte pittige zoete chilisaus om de pakketjes in te dippen. En geloof me: het is fingerfood dat smaakt naar méér!
Ingrediënten
- 3 rode chilipeper
- 2 teentje look
- 1 koffielepel tomatenpuree
- 1 limoenblad
- 2 dl water
- 1 dl witte wijnazijn
- 100 g suiker
- 1 eetlepel maïszetmeel
- snuifje zout
- 25 loempiavel
- 300 g gevogeltegehakt
- 3 lente-uitje
- 30 g gemberknol
- koriander
- 1 eetlepel vissaus
- scheutje sesamolie
- geroosterd sesamzaad
Benodigdheden
- een hakmolen
- een fijne rasp
- een borsteltje
- een friteuse (met olie)
Bereiding
De zoetzure chilisaus
Meng de suiker en het water en breng het mengsel aan de kook.
Pel en kneus de tenen look. Snij de chilipepers grof en doe beide ingrediënten in de hakmolen. (Wie niet bang is van pikant, kan meer chilipeper toevoegen.)
Mix alles fijn en lepel de pasta in de hete suikerstroop. Voeg ook het gekneusd limoenblad toe en een beetje geconcentreerde tomatenpuree.
Opmerking: Gebruik minder rode chilipeper als je niet van een sterk pikante smaak houdt.
Laat het mengsel een paar minuten pruttelen en voeg dan de witte wijnazijn toe.
Meng het maiszetmeel met een scheutje water en roer het mengsel met de garde door de warme saus. Voeg een snuif zout toe en laat de saus afkoelen.