Geroosterde bloemkool en bisque met vadouvan
Geroosterde bloemkool en bisque met vadouvan
Geroosterde bloemkool en bisque met vadouvan
Geroosterde bloemkool en bisque met vadouvan
Ingrediënten
4 personen
Grijze garnalen
500 g
Bloemkool
1
Za'atar
1 flinke snuif
Peper
Grof zout
Olijfolie
1 flinke scheut
Olijfolie
1 scheutje
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Rode chilipepers
0,5
Tijm
Laurierblaadjes
3
Vadouvan
1 flinke snuif
Cognac
1 scheutje
Witte wijn
0,5 fles
Room
0,1 l
Boter
100 g
Citroenen
0,25
Zout
1 snuifje
Waterkers
Benodigdheden
Een blender, een fijne zeef, een mixer
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
500 g grijze garnalen
2
Pel de grijze garnalen en bewaar de pantsers voor later.
1 bloemkool
3
Pluk de bladeren van de bloemkool en spoel de kool onder koud water. Dep hem vervolgens droog.
1 flinke snuif Za'atar, peper, grof zout, 1 flinke scheut olijfolie
4
Leg de bloemkool vervolgens in een ovenschaal. Breng de kool op smaak met za’atar, peper, zout en een scheutje lookolie.
TIPGeen lookolie in huis? Wrijf de bloemkool dan eerst in met een teentje look.
5
Schuif de ovenschaal in de oven gedurende 40 minuten tot de bloemkool zacht en gaar is.
1 scheutje olijfolie, 2 ajuinen
6
Zet een grote pan met een scheutje olijfolie op het vuur. Pel en snijd de uien grof en stoof ze aan in de hete olijfolie.
2 teentjes Look
7
Pel en plet de teentjes look en voeg ook deze toe aan de stovende ui.
0,5 rode chilipepers, tijm, 3 laurierblaadjes
8
Snijd de rode chilipeper fijn en voeg toe aan de pan gevolgd door enkele takjes tijm en laurierblaadjes. Laat het geheel rustig verder stoven.
9
Voeg er de garnalenpantsers aan toe en laat het geheel even bakken.
1 flinke snuif vadouvan
10
Doe er vervolgens de vadouvan bij en roer alles onder elkaar.
1 scheutje cognac
11
Voeg er een scheut cognac aan toe en flambeer de basis van de saus.
TIPhttps://dagelijksekost.een.be/flamberen-hoe-begin-je-eraan
0,5 fles witte wijn
12
Blus het geheel met witte wijn en laat de wijn inkoken.
0,1 l Room
13
Doe er een flinke scheut room bij als het grootste deel van de witte wijn verdampt is.
14
Mix de saus fijn en laat vervolgens door een fijne zeef lopen. Kook de gezeefde saus opnieuw op.
100 g boter, 0,25 citroenen, 1 snuifje zout
15
Doe er enkele klontjes boter bij, gevolgd door het citroensap en een snuifje zout. Mix de saus opnieuw.
16
Haal de bloemkool uit de oven en laat hem afkoelen.
17
Leg de bloemkool in zijn geheel op het bord en giet er de bisque over.
Waterkers
18
Serveer met de grijze garnalen en enkele takjes waterkers.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
500 g grijze garnalen
2
Pel de grijze garnalen en bewaar de pantsers voor later.
1 bloemkool
3
Pluk de bladeren van de bloemkool en spoel de kool onder koud water. Dep hem vervolgens droog.
1 flinke snuif Za'atar, peper, grof zout, 1 flinke scheut olijfolie
4
Leg de bloemkool vervolgens in een ovenschaal. Breng de kool op smaak met za’atar, peper, zout en een scheutje lookolie.
TIPGeen lookolie in huis? Wrijf de bloemkool dan eerst in met een teentje look.
5
Schuif de ovenschaal in de oven gedurende 40 minuten tot de bloemkool zacht en gaar is.
1 scheutje olijfolie, 2 ajuinen
6
Zet een grote pan met een scheutje olijfolie op het vuur. Pel en snijd de uien grof en stoof ze aan in de hete olijfolie.
2 teentjes Look
7
Pel en plet de teentjes look en voeg ook deze toe aan de stovende ui.
0,5 rode chilipepers, tijm, 3 laurierblaadjes
8
Snijd de rode chilipeper fijn en voeg toe aan de pan gevolgd door enkele takjes tijm en laurierblaadjes. Laat het geheel rustig verder stoven.
9
Voeg er de garnalenpantsers aan toe en laat het geheel even bakken.
1 flinke snuif vadouvan
10
Doe er vervolgens de vadouvan bij en roer alles onder elkaar.
1 scheutje cognac
11
Voeg er een scheut cognac aan toe en flambeer de basis van de saus.
TIPhttps://dagelijksekost.een.be/flamberen-hoe-begin-je-eraan
0,5 fles witte wijn
12
Blus het geheel met witte wijn en laat de wijn inkoken.
0,1 l Room
13
Doe er een flinke scheut room bij als het grootste deel van de witte wijn verdampt is.
14
Mix de saus fijn en laat vervolgens door een fijne zeef lopen. Kook de gezeefde saus opnieuw op.
100 g boter, 0,25 citroenen, 1 snuifje zout
15
Doe er enkele klontjes boter bij, gevolgd door het citroensap en een snuifje zout. Mix de saus opnieuw.
16
Haal de bloemkool uit de oven en laat hem afkoelen.
17
Leg de bloemkool in zijn geheel op het bord en giet er de bisque over.
Waterkers
18
Serveer met de grijze garnalen en enkele takjes waterkers.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Grijze garnalen
500 g
Bloemkool
1
Za'atar
1 flinke snuif
Peper
Grof zout
Olijfolie
1 flinke scheut
Olijfolie
1 scheutje
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Rode chilipepers
0,5
Tijm
Laurierblaadjes
3
Vadouvan
1 flinke snuif
Cognac
1 scheutje
Witte wijn
0,5 fles
Room
0,1 l
Boter
100 g
Citroenen
0,25
Zout
1 snuifje
Waterkers
Geroosterde bloemkool en bisque met vadouvan
Bloemkool kan op ontzettend veel manieren bereid worden. Jeroen roostert ze hier in de oven met een flink kruidenlaagje. Hij serveert er deze rijke bisque van grijze garnalen bij met vadouvan.Instructies
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
500 g grijze garnalen
2
Pel de grijze garnalen en bewaar de pantsers voor later.
1 bloemkool
3
Pluk de bladeren van de bloemkool en spoel de kool onder koud water. Dep hem vervolgens droog.
1 flinke snuif Za'atar, peper, grof zout, 1 flinke scheut olijfolie
4
Leg de bloemkool vervolgens in een ovenschaal. Breng de kool op smaak met za’atar, peper, zout en een scheutje lookolie.
TIPGeen lookolie in huis? Wrijf de bloemkool dan eerst in met een teentje look.
5
Schuif de ovenschaal in de oven gedurende 40 minuten tot de bloemkool zacht en gaar is.
1 scheutje olijfolie, 2 ajuinen
6
Zet een grote pan met een scheutje olijfolie op het vuur. Pel en snijd de uien grof en stoof ze aan in de hete olijfolie.
2 teentjes Look
7
Pel en plet de teentjes look en voeg ook deze toe aan de stovende ui.
0,5 rode chilipepers, tijm, 3 laurierblaadjes
8
Snijd de rode chilipeper fijn en voeg toe aan de pan gevolgd door enkele takjes tijm en laurierblaadjes. Laat het geheel rustig verder stoven.
9
Voeg er de garnalenpantsers aan toe en laat het geheel even bakken.
1 flinke snuif vadouvan
10
Doe er vervolgens de vadouvan bij en roer alles onder elkaar.
1 scheutje cognac
11
Voeg er een scheut cognac aan toe en flambeer de basis van de saus.
TIPhttps://dagelijksekost.een.be/flamberen-hoe-begin-je-eraan
0,5 fles witte wijn
12
Blus het geheel met witte wijn en laat de wijn inkoken.
0,1 l Room
13
Doe er een flinke scheut room bij als het grootste deel van de witte wijn verdampt is.
14
Mix de saus fijn en laat vervolgens door een fijne zeef lopen. Kook de gezeefde saus opnieuw op.
100 g boter, 0,25 citroenen, 1 snuifje zout
15
Doe er enkele klontjes boter bij, gevolgd door het citroensap en een snuifje zout. Mix de saus opnieuw.
16
Haal de bloemkool uit de oven en laat hem afkoelen.
17
Leg de bloemkool in zijn geheel op het bord en giet er de bisque over.
Waterkers
18
Serveer met de grijze garnalen en enkele takjes waterkers.