Instructies
4 personen
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
500 g grijze garnalen
2
Pel de grijze garnalen en bewaar de pantsers voor later.
1 bloemkool
3
Pluk de bladeren van de bloemkool en spoel de kool onder koud water. Dep hem vervolgens droog.
1 flinke snuif Za'atar, peper, grof zout, 1 flinke scheut olijfolie
4
Leg de bloemkool vervolgens in een ovenschaal. Breng de kool op smaak met za’atar, peper, zout en een scheutje lookolie.
TIPGeen lookolie in huis? Wrijf de bloemkool dan eerst in met een teentje look.
5
Schuif de ovenschaal in de oven gedurende 40 minuten tot de bloemkool zacht en gaar is.
1 scheutje olijfolie, 2 ajuinen
6
Zet een grote pan met een scheutje olijfolie op het vuur. Pel en snijd de uien grof en stoof ze aan in de hete olijfolie.
2 teentjes Look
7
Pel en plet de teentjes look en voeg ook deze toe aan de stovende ui.
0,5 rode chilipepers, tijm, 3 laurierblaadjes
8
Snijd de rode chilipeper fijn en voeg toe aan de pan gevolgd door enkele takjes tijm en laurierblaadjes. Laat het geheel rustig verder stoven.
9
Voeg er de garnalenpantsers aan toe en laat het geheel even bakken.
1 flinke snuif vadouvan
10
Doe er vervolgens de vadouvan bij en roer alles onder elkaar.
1 scheutje cognac
11
Voeg er een scheut cognac aan toe en flambeer de basis van de saus.
TIPhttps://dagelijksekost.een.be/flamberen-hoe-begin-je-eraan
0,5 fles witte wijn
12
Blus het geheel met witte wijn en laat de wijn inkoken.
0,1 l Room
13
Doe er een flinke scheut room bij als het grootste deel van de witte wijn verdampt is.
14
Mix de saus fijn en laat vervolgens door een fijne zeef lopen. Kook de gezeefde saus opnieuw op.
100 g boter, 0,25 citroenen, 1 snuifje zout
15
Doe er enkele klontjes boter bij, gevolgd door het citroensap en een snuifje zout. Mix de saus opnieuw.
16
Haal de bloemkool uit de oven en laat hem afkoelen.
17
Leg de bloemkool in zijn geheel op het bord en giet er de bisque over.
Waterkers
18