Een Mexicaans geïnspireerde croque, omdat het kan. Twee dikke sneden zuurdesembrood met chili con carne en gemalen cheddar, verse guacamole en een gebakken spiegelei, met schijfjes pittige jalapeño en koriander voor de liefhebbers. Daar kan niet veel meer over gezegd worden!
Ingrediënten
- een scheutje olijfolie
- 1 pak boter
- 1 ajuin
- 1 teentje look
- 400 g rundergehakt
- 1 wortel
- 0.5 rode paprika
- 1 stengel selder
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 0.5 rode chilipeper
- flinke snuif komijn
- gerookt paprikapoeder
- 1 kaneelstokje
- keukenzout
- een scheutje rode wijn
- 1 blikje tomatenblokjes
- 1 blikje rode bonen
- 1 avocado
- paprikapoeder
- cayennepeper
- 0.5 limoen
- 8 sneetjes zuurdesembrood
- 200 g geraspte cheddar
- 4 ei
- enkele stukken jalapeño
- koriander
Benodigdheden
- plasticfolie
Bereiding
BEREIDING
Doe een scheut olie en een klont boter in een grote pan.
Pel de ui en de look, en snipper ze fijn. Bak ze samen met het gehakt.
Maak de wortel, paprika en selder schoon. Snijd alle groenten in kleine blokjes en
laat ze meestoven.
Voeg de tomatenpuree toe en laat even bakken. Snijd de chilipeper fijn en voeg
deze ook toe. Kruid het geheel met een flinke snuif komijn, gerookte
paprikapoeder, een kaneelstokje en wat zout.
Blus het gehakt met de rode wijn. Laat de saus even inkoken en voeg vervolgens
de tomatenblokjes toe.
Meng de rode bonen, rechtstreeks uit het blik, onder de saus.
Pel de avocado en plet het vruchtvlees met een vork. Breng op smaak met komijn,
paprikapoeder, zout en cayennepeper.
Meng er het limoensap en een scheutje olijfolie onder. Dek de guacamole af met
een plasticfolie om verkleuring te voorkomen.
AFWERKING
Smelt boter in een grote pan op een middelhoog vuur. Zet ook al een tweede pan
op het vuur voor het spiegelei.
Snijd eerst het brood in sneetjes van ongeveer 1 cm dik. Laat de korst eraan.
Bedek de snee brood met een laagje chili con carne en strooi er een handvol
gemalen cheddar over. Dek af met een tweede snee brood en bak de croques aan
beide kanten goudbruin in de pan.
Bak ondertussen in de andere pan de spiegeleieren
Schik de krokante croque op een bord en leg het spiegelei erbovenop. Werk af met
de verse guacamole, enkele schijfjes jalapeño en fijngesnipperde koriander.