Mexicaanse croque-madame met guacamole

Een Mexicaans geïnspireerde croque, omdat het kan. Twee dikke sneden zuurdesembrood met chili con carne en gemalen cheddar, verse guacamole en een gebakken spiegelei, met schijfjes pittige jalapeño en koriander voor de liefhebbers. Daar kan niet veel meer over gezegd worden!

Ingrediënten

  • een scheutje olijfolie
  • 1 pak boter
  • 1 ajuin
  • 1 teentje look
  • 400 g rundergehakt
  • 1 wortel
  • 0.5 rode paprika
  • 1 stengel selder
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 0.5 rode chilipeper
  • flinke snuif komijn
  • gerookt paprikapoeder
  • 1 kaneelstokje
  • keukenzout
  • een scheutje rode wijn
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 blikje rode bonen
  • 1 avocado
  • paprikapoeder
  • cayennepeper
  • 0.5 limoen
  • 8 sneetjes zuurdesembrood
  • 200 g geraspte cheddar
  • 4 ei
  • enkele stukken jalapeño
  • koriander

Benodigdheden

  • plasticfolie

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

BEREIDING

Doe een scheut olie en een klont boter in een grote pan.

Pel de ui en de look, en snipper ze fijn. Bak ze samen met het gehakt.

Maak de wortel, paprika en selder schoon. Snijd alle groenten in kleine blokjes en

laat ze meestoven.

Voeg de tomatenpuree toe en laat even bakken. Snijd de chilipeper fijn en voeg

deze ook toe. Kruid het geheel met een flinke snuif komijn, gerookte

paprikapoeder, een kaneelstokje en wat zout.

Blus het gehakt met de rode wijn. Laat de saus even inkoken en voeg vervolgens

de tomatenblokjes toe.

Meng de rode bonen, rechtstreeks uit het blik, onder de saus.

tip Spoel de bonen niet. Het zetmeel zorgt voor de binding van de saus.

Pel de avocado en plet het vruchtvlees met een vork. Breng op smaak met komijn,

paprikapoeder, zout en cayennepeper.

Meng er het limoensap en een scheutje olijfolie onder. Dek de guacamole af met

een plasticfolie om verkleuring te voorkomen.

AFWERKING

Smelt boter in een grote pan op een middelhoog vuur. Zet ook al een tweede pan

op het vuur voor het spiegelei.

Snijd eerst het brood in sneetjes van ongeveer 1 cm dik. Laat de korst eraan.

Bedek de snee brood met een laagje chili con carne en strooi er een handvol

gemalen cheddar over. Dek af met een tweede snee brood en bak de croques aan

beide kanten goudbruin in de pan.

Bak ondertussen in de andere pan de spiegeleieren

Schik de krokante croque op een bord en leg het spiegelei erbovenop. Werk af met

de verse guacamole, enkele schijfjes jalapeño en fijngesnipperde koriander.

Mexicaanse croque-madame met guacamole