Instructies
4 personen
BEREIDING
1 scheutje olijfolie, 1 pak boter
1
Doe een scheut olie en een klont boter in een grote pan.
1 ajuin, 1 teentje Look, 400 g rundergehakt
2
Pel de ui en de look, en snipper ze fijn. Bak ze samen met het gehakt.
1 Wortel, 0,5 rode paprika's, 1 stengel selder
3
Maak de wortel, paprika en selder schoon. Snijd alle groenten in kleine blokjes enlaat ze meestoven.
1 el Tomatenpuree, 0,5 rode chilipepers, 1 snuifje komijn, gerookt paprikapoeder, 1 kaneelstokje, zout
4
Voeg de tomatenpuree toe en laat even bakken. Snijd de chilipeper fijn en voegdeze ook toe. Kruid het geheel met een flinke snuif komijn, gerooktepaprikapoeder, een kaneelstokje en wat zout.
1 scheutje rode wijn, 1 blikje Tomatenblokjes
5
Blus het gehakt met de rode wijn. Laat de saus even inkoken en voeg vervolgensde tomatenblokjes toe.
1 blikje rode bonen
6
Meng de rode bonen, rechtstreeks uit het blik, onder de saus.
TIPSpoel de bonen niet. Het zetmeel zorgt voor de binding van de saus.
1 avocado, paprikapoeder, cayennepeper
7
Pel de avocado en plet het vruchtvlees met een vork. Breng op smaak met komijn,paprikapoeder, zout en cayennepeper.
0,5 limoenen
8
Meng er het limoensap en een scheutje olijfolie onder. Dek de guacamole af meteen plasticfolie om verkleuring te voorkomen.
AFWERKING
9
Smelt boter in een grote pan op een middelhoog vuur. Zet ook al een tweede panop het vuur voor het spiegelei.
8 sneetjes Zuurdesembrood, 200 g geraspte cheddar
10
Snijd eerst het brood in sneetjes van ongeveer 1 cm dik. Laat de korst eraan.Bedek de snee brood met een laagje chili con carne en strooi er een handvolgemalen cheddar over. Dek af met een tweede snee brood en bak de croques aanbeide kanten goudbruin in de pan.
4 eieren
11
Bak ondertussen in de andere pan de spiegeleieren
jalapenopepers, koriander
12