Matcha cake met limoen-matchacrème
Matcha cake met limoen-matchacrème
Een groene cake met matcha thee, afgewerkt met een romige crème van matcha en limoen.
Matcha cake met limoen-matchacrème
Matcha cake met limoen-matchacrème
Een groene cake met matcha thee, afgewerkt met een romige crème van matcha en limoen.
Receptinformatie
Ingrediënten
4 personen
Bloem
200 g
AH TarwebloemAltijd prijsfavoriet bij Albert Heijn
Suiker
200 g
Bloem
1 el
Eieren
4
Boter
200 g
Bakpoeder
1 tl
Matchapoeder
3 tl
Sap en de zestes van een halve limoen
Malse boter
100 g
Bloemsuiker
100 g
Melk
110 ml
Matchapoeder
1 tl
Extra matchapoeder en zestes van limoenom af te werken
Limoen zeste
Benodigdheden
Keukenmachine, cakevorm, garde, spuitzak
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C (boven -en onderwarmte).
4 eieren, 200 g suiker
2
Doe de eieren met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop ze tot ruban.
200 g bloem, 1 tl bakpoeder, 3 tl matchapoeder
3
Weeg de bloem af en voeg er het bakpoeder, zout en matchapoeder aan toe.
limoen zeste
4
Rasp de limoenzeste bij de ruban.
200 g boter
5
Wissel de klopper met de vlinder en voeg de zachte boter toe.
6
Schep er vervolgens de bloemmengeling bij. Laat de machine nog even goed doorkloppen en stort het beslag in een cakevorm.
7
Bak de cake 45 minuten in de voorverwarmde oven.
110 ml melk, 1 tl matchapoeder
8
Doe de melk in een steelpannetje en laat het matchapoeder erin oplossen.
1 el bloem
9
Voeg de bloem toe en breng het geheel al roerend met een garde aan de kook, tot je een dikke crème hebt.
sap en de zestes van een halve limoen
10
Rasp er de limoenzeste bij en pers er het sap bij. Laat de crème afkoelen tot kamertemperatuur.
100 g malse boter, 100 g bloemsuiker
11
Klop de boter wit in de kom van de keukenmachine. Voeg er de bloemsuiker aan toe en laat de machine weer even kloppen. Schep alles in een spuitzak met een platte spuitmond en laat de crème nog even opstijven in de koelkast.
12
Haal de cake uit de oven wanneer ze gaar is en laat ze afkoelen op een rooster.
extra matchapoeder en zestes van limoen (om af te werken)
13
Werk af met de limoen-matchacrème, strooi er nog wat matchapoeder over en werk af met extra limoenzeste.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!1
Verwarm de oven voor tot 175 °C (boven -en onderwarmte).
4 eieren, 200 g suiker
2
Doe de eieren met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop ze tot ruban.
200 g bloem, 1 tl bakpoeder, 3 tl matchapoeder
3
Weeg de bloem af en voeg er het bakpoeder, zout en matchapoeder aan toe.
limoen zeste
4
Rasp de limoenzeste bij de ruban.
200 g boter
5
Wissel de klopper met de vlinder en voeg de zachte boter toe.
6
Schep er vervolgens de bloemmengeling bij. Laat de machine nog even goed doorkloppen en stort het beslag in een cakevorm.
7
Bak de cake 45 minuten in de voorverwarmde oven.
110 ml melk, 1 tl matchapoeder
8
Doe de melk in een steelpannetje en laat het matchapoeder erin oplossen.
1 el bloem
9
Voeg de bloem toe en breng het geheel al roerend met een garde aan de kook, tot je een dikke crème hebt.
sap en de zestes van een halve limoen
10
Rasp er de limoenzeste bij en pers er het sap bij. Laat de crème afkoelen tot kamertemperatuur.
100 g malse boter, 100 g bloemsuiker
11
Klop de boter wit in de kom van de keukenmachine. Voeg er de bloemsuiker aan toe en laat de machine weer even kloppen. Schep alles in een spuitzak met een platte spuitmond en laat de crème nog even opstijven in de koelkast.
12
Haal de cake uit de oven wanneer ze gaar is en laat ze afkoelen op een rooster.
extra matchapoeder en zestes van limoen (om af te werken)
13
Werk af met de limoen-matchacrème, strooi er nog wat matchapoeder over en werk af met extra limoenzeste.