Matcha cake met limoen-matchacrème
Een groene cake met matcha thee, afgewerkt met een romige crème van matcha en limoen.
Matcha cake met limoen-matchacrème
Een groene cake met matcha thee, afgewerkt met een romige crème van matcha en limoen.
Receptinformatie
Ingrediënten
4 personen
Suiker
200 g
Natuurlijke zoetmakerBananen of dadels als suikervervanger
Bloem
200 g
Melk
110 ml
Bloem
1 el
Eieren
4
Boter
200 g
Bakpoeder
1 tl
Matchapoeder
3 tl
Sap en de zestes van een halve limoen
Malse boter
100 g
Bloemsuiker
100 g
Matchapoeder
1 tl
Extra matchapoeder en zestes van limoenom af te werken
Limoen zeste
Benodigdheden
Keukenmachine, cakevorm, garde, spuitzak
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Natuurlijke zoetmaker
Bananen of dadels als suikervervangerWist je dat…? De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C (boven -en onderwarmte).
4 eieren, 200 g suiker
2
Doe de eieren met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop ze tot ruban.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Wist je dat…? De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!
200 g bloem, 1 tl bakpoeder, 3 tl matchapoeder
3
Weeg de bloem af en voeg er het bakpoeder, zout en matchapoeder aan toe.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
limoen zeste
4
Rasp de limoenzeste bij de ruban.
200 g boter
5
Wissel de klopper met de vlinder en voeg de zachte boter toe.
6
Schep er vervolgens de bloemmengeling bij. Laat de machine nog even goed doorkloppen en stort het beslag in een cakevorm.
7
Bak de cake 45 minuten in de voorverwarmde oven.
110 ml melk, 1 tl matchapoeder
8
Doe de melk in een steelpannetje en laat het matchapoeder erin oplossen.
1 el bloem
9
Voeg de bloem toe en breng het geheel al roerend met een garde aan de kook, tot je een dikke crème hebt.
sap en de zestes van een halve limoen
10
Rasp er de limoenzeste bij en pers er het sap bij. Laat de crème afkoelen tot kamertemperatuur.
100 g malse boter, 100 g bloemsuiker
11
Klop de boter wit in de kom van de keukenmachine. Voeg er de bloemsuiker aan toe en laat de machine weer even kloppen. Schep alles in een spuitzak met een platte spuitmond en laat de crème nog even opstijven in de koelkast.
12
Haal de cake uit de oven wanneer ze gaar is en laat ze afkoelen op een rooster.
extra matchapoeder en zestes van limoen (om af te werken)
13
Werk af met de limoen-matchacrème, strooi er nog wat matchapoeder over en werk af met extra limoenzeste.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Natuurlijke zoetmaker
Bananen of dadels als suikervervangerWist je dat…? De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C (boven -en onderwarmte).
4 eieren, 200 g suiker
2
Doe de eieren met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop ze tot ruban.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Wist je dat…? De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!
200 g bloem, 1 tl bakpoeder, 3 tl matchapoeder
3
Weeg de bloem af en voeg er het bakpoeder, zout en matchapoeder aan toe.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
limoen zeste
4
Rasp de limoenzeste bij de ruban.
200 g boter
5
Wissel de klopper met de vlinder en voeg de zachte boter toe.
6
Schep er vervolgens de bloemmengeling bij. Laat de machine nog even goed doorkloppen en stort het beslag in een cakevorm.
7
Bak de cake 45 minuten in de voorverwarmde oven.
110 ml melk, 1 tl matchapoeder
8
Doe de melk in een steelpannetje en laat het matchapoeder erin oplossen.
1 el bloem
9
Voeg de bloem toe en breng het geheel al roerend met een garde aan de kook, tot je een dikke crème hebt.
sap en de zestes van een halve limoen
10
Rasp er de limoenzeste bij en pers er het sap bij. Laat de crème afkoelen tot kamertemperatuur.
100 g malse boter, 100 g bloemsuiker
11
Klop de boter wit in de kom van de keukenmachine. Voeg er de bloemsuiker aan toe en laat de machine weer even kloppen. Schep alles in een spuitzak met een platte spuitmond en laat de crème nog even opstijven in de koelkast.
12
Haal de cake uit de oven wanneer ze gaar is en laat ze afkoelen op een rooster.
extra matchapoeder en zestes van limoen (om af te werken)
13
Werk af met de limoen-matchacrème, strooi er nog wat matchapoeder over en werk af met extra limoenzeste.