Massaman curry met zoete aardappel en short ribs

Deze zalige curry met zachtgegaarde runderribben, grote stukken zoete aardappel en Thaise aubergines heeft misschien wat tijd nodig, maar je zal zo blij zijn als je het eindresultaat proeft! Het ideale gerecht om wat volk uit te nodigen en samen te genieten.

Ingrediënten

  • een scheut olijfolie
  • 1 kg short ribs
  • een snuif peper
  • een snuif zout
  • 3 ajuin
  • 3 teentje look
  • 40 g gember
  • 2 zoete aardappel
  • 2 tomaten
  • 4 Thaise aubergine
  • 2 eetlepel tamarindepasta
  • 1 eetlepel massaman currypasta
  • 70 g palmsuiker
  • 1 kaneelstokje
  • 2 steranijs
  • 3 eetlepel vissaus
  • 2 blikje kokosmelk
  • 4 limoenblaadje
  • 1 sjalot
  • 125 g jasmijnrijst
  • 100 g pinda's
  • 1 chilipeper
  • enkele takjes koriander

Benodigdheden

  • stoofpot

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 160 °C.

Doe een flinke scheut olijfolie in een grote pot. 

Snijd het vlees in stukken en kruid met peper en zout en bak even aan in de hete olie.

Pel de ajuinen en de look en schil de gember. Snijd de ajuin grof en stoof mee aan. Snijd de gember en de look fijn en voeg ze toe.

Schil de zoete aardappelen, snijd in grote stukken. Snijd de tomaten grof en snijd de aubergines in vier. Voeg de groenten toe. Doe de currypasta en tamarindepasta erbij, gevolgd door de palmsuiker, een kaneelstokje, de steranijs en de vissaus.

 

tip Je kan ook kokossuiker of zelfs bruine suiker gebruiken.

Voeg de kokosmelk, het water en de limoenblaadjes toe en breng het geheel aan de kook. Zet een deksel op de pot en schuif de pot ongeveer 2 uur in de oven, tot het vlees van de ribben gaar en zacht is.

Doe een scheut olijfolie in een pan. Pel en snipper de sjalot en stoof aan. Voeg de rijst toe en laat even meestoven.

Meet dubbel zoveel water als de hoeveelheid rijst en voeg toe met een snuif zout. Zet een deksel op de pot en laat de rijst 10 tot 12 minuten garen.

Hak de pinda’s fijn en snijd de chilipeper in fijne ringetjes. Pluk de blaadjes van de koriander. Hou even apart.

Schep een lepel rijst in een diepe kom en schep er een flinke lepel curry bij. Werk de curry af met de chili, pindanootjes en koriander.

 

Massaman curry met zoete aardappel en short ribs