Instructies

4 personen
1

Verwarm de oven voor tot 160 °C.

1 scheutje olijfolie
2

Doe een flinke scheut olijfolie in een grote pot.

1.000 g short ribs, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout
3

Snijd het vlees in stukken en kruid met peper en zout en bak even aan in de hete olie.

3 ajuinen, 3 teentjes Look, 40 g gember
4

Pel de ajuinen en de look en schil de gember. Snijd de ajuin grof en stoof mee aan. Snijd de gember en de look fijn en voeg ze toe.

2 Zoete aardappelen, 2 tomaten, 4 Thaise aubergines, 2 el Tamarindepasta, 1 el massaman currypasta, 70 g palmsuiker, 1 kaneelstokje, 2 Steranijs, 3 el Vissaus
5

Schil de zoete aardappelen, snijd in grote stukken. Snijd de tomaten grof en snijd de aubergines in vier. Voeg de groenten toe. Doe de currypasta en tamarindepasta erbij, gevolgd door de palmsuiker, een kaneelstokje, de steranijs en de vissaus.

TIPJe kan ook kokossuiker of zelfs bruine suiker gebruiken.
2 blikje kokosmelk, 4 limoenblaadjes
6

Voeg de kokosmelk, het water en de limoenblaadjes toe en breng het geheel aan de kook. Zet een deksel op de pot en schuif de pot ongeveer 2 uur in de oven, tot het vlees van de ribben gaar en zacht is.

1 scheutje olijfolie, 1 Sjalotten
7

Doe een scheut olijfolie in een pan. Pel en snipper de sjalot en stoof aan. Voeg de rijst toe en laat even meestoven.

125 g jasmijnrijst, 1 snuifje zout
8

Meet dubbel zoveel water als de hoeveelheid rijst en voeg toe met een snuif zout. Zet een deksel op de pot en laat de rijst 10 tot 12 minuten garen.

100 g Gezouten pindanoten, 1 chilipeper, koriander
9

Hak de pinda’s fijn en snijd de chilipeper in fijne ringetjes. Pluk de blaadjes van de koriander. Hou even apart.

10

Schep een lepel rijst in een diepe kom en schep er een flinke lepel curry bij. Werk de curry af met de chili, pindanootjes en koriander.