dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Massaman curry met zoete aardappel en lamsvlees (thumbnail)Massaman curry met zoete aardappel en lamsvlees

Massaman curry met zoete aardappel en lamsvlees

1u 40m
25
92%
3.2K
Recepten

Massaman curry met zoete aardappel en lamsvlees

De massaman curry is het buitenbeentje van de curry’s. Deze lamscurry bevat namelijk de warme smaken van komijn, nootmuskaat, kaneel en steranijs die niet snel in de Thaise keuken voorkomen. Gebruik gerust kip, rund of vis in de plaats van lamsvlees. Voor de vegetarische variant laat je het vlees of de vis eruit.
Massaman curry met zoete aardappel en lamsvlees (thumbnail)Massaman curry met zoete aardappel en lamsvlees

Massaman curry met zoete aardappel en lamsvlees

1u 40m
25
92%
3.2K
Recepten

Massaman curry met zoete aardappel en lamsvlees

De massaman curry is het buitenbeentje van de curry’s. Deze lamscurry bevat namelijk de warme smaken van komijn, nootmuskaat, kaneel en steranijs die niet snel in de Thaise keuken voorkomen. Gebruik gerust kip, rund of vis in de plaats van lamsvlees. Voor de vegetarische variant laat je het vlees of de vis eruit.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u 40m
Ingrediënten25
Beoordeling92%
Aantal likes3.2K

Ingrediënten

4 personen
Arachideolie
1 flinke scheut
Arachideolie
1 scheutje
Lamsvlees
800 g
Peper
Zout
Ajuinen
2
Zoete aardappelen
2
Wortels
3
Look
2 teentjes
Gember
1 duim
Kurkuma
1 flinke snuif
Komijn
1 flinke snuif
Steranijs
1
Kaneelstokje
1
Laurierblaadjes
Massama pasta
2 flinke eetlepel
Kokosmelk
1 blik
Sjalotten
1
Gember (stukje knol)
1
Basmatirijst
250 g
Sugar snaps
1 pakje
Lente-uien
2
Pindanoten
handvol
Sesamolie
Sesamzaadjes
Korianderblaadjes

Benodigdheden

Een rasp, een vuurvaste casserole

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Verwarm de oven voor op 160°C.
1 flinke scheut arachideolie, 800 g lamsvlees, peper, zout
2
Zet een vuurvaste casserole met een flinke scheut arachideolie op het vuur. Kruid het lamsvlees met peper en zout. Bak het vlees in de hete olie.
2 ajuinen, 2 Zoete aardappelen, 3 Wortels
3
Snijd de uien en de zoete aardappel in blokjes. Snijd ook de wortels grof.
4
Haal het vlees uit de casserole en stoof er vervolgens de groenten in aan.
2 teentjes Look, 1 duim gember, 1 flinke snuif kurkuma, 1 flinke snuif komijn, 1 Steranijs, 1 kaneelstokje, laurierblaadjes, 2 flinke eetlepel massama pasta
5
Rasp er de teentjes look en de gember bij. Breng de groenten verder op smaak met kurkuma, komijn, het steranijsje, het kaneelstokje, de laurierblaadjes, de massaman pasta en de kruidnagels.
1 blik kokosmelk
6
Voeg er vervolgens het vlees opnieuw aan toe, gevolgd door de kokosmelk.
7
Schuif de casserole ongeveer een uur in de oven.
1 scheutje arachideolie, zout, 1 Sjalotten, 1 Gember (stukje knol)
8
Laat een scheutje arachideolie met een scheutje water en zout verwarmen in een casserole. Snijd een sjalot en een geschild stukje gember fijn en laat de groenten garen in de casserole.
250 g basmatirijst
9
Voeg er de rijst aan toe gevuld door het water. Volg de instructies op de verpakking.
1 pakje Sugar snaps
10
Kook de sugar snaps gaar in een aparte casserole en giet ze vervolgens af. Bewaar ze in een kommetje voor later.
11
Haal de curry uit de oven en roer er voorzichtig door.
2 lente-uien, handvol pindanoten
12
Snijd enkele lente-uien fijn. Hak de gezouten pindanoten fijn.
sesamolie, sesamzaadjes
13
Doe de sesamzaadjes bij de sugar snaps en giet er de sesamolie over.
korianderblaadjes
14
Schep de rijst op een bord en doe er de massaman curry over. Werk het bord af met de fijngesneden lente-uien, enkele blaadjes koriander en de fijngehakte pindanoten.
1
Verwarm de oven voor op 160°C.
2
Zet een vuurvaste casserole met een flinke scheut arachideolie op het vuur. Kruid het lamsvlees met peper en zout. Bak het vlees in de hete olie.

Instructies

1
Verwarm de oven voor op 160°C.
1 flinke scheut arachideolie, 800 g lamsvlees, peper, zout
2
Zet een vuurvaste casserole met een flinke scheut arachideolie op het vuur. Kruid het lamsvlees met peper en zout. Bak het vlees in de hete olie.
2 ajuinen, 2 Zoete aardappelen, 3 Wortels
3
Snijd de uien en de zoete aardappel in blokjes. Snijd ook de wortels grof.
4
Haal het vlees uit de casserole en stoof er vervolgens de groenten in aan.
2 teentjes Look, 1 duim gember, 1 flinke snuif kurkuma, 1 flinke snuif komijn, 1 Steranijs, 1 kaneelstokje, laurierblaadjes, 2 flinke eetlepel massama pasta
5
Rasp er de teentjes look en de gember bij. Breng de groenten verder op smaak met kurkuma, komijn, het steranijsje, het kaneelstokje, de laurierblaadjes, de massaman pasta en de kruidnagels.
1 blik kokosmelk
6
Voeg er vervolgens het vlees opnieuw aan toe, gevolgd door de kokosmelk.
7
Schuif de casserole ongeveer een uur in de oven.
1 scheutje arachideolie, zout, 1 Sjalotten, 1 Gember (stukje knol)
8
Laat een scheutje arachideolie met een scheutje water en zout verwarmen in een casserole. Snijd een sjalot en een geschild stukje gember fijn en laat de groenten garen in de casserole.
250 g basmatirijst
9
Voeg er de rijst aan toe gevuld door het water. Volg de instructies op de verpakking.
1 pakje Sugar snaps
10
Kook de sugar snaps gaar in een aparte casserole en giet ze vervolgens af. Bewaar ze in een kommetje voor later.
11
Haal de curry uit de oven en roer er voorzichtig door.
2 lente-uien, handvol pindanoten
12
Snijd enkele lente-uien fijn. Hak de gezouten pindanoten fijn.
sesamolie, sesamzaadjes
13
Doe de sesamzaadjes bij de sugar snaps en giet er de sesamolie over.
korianderblaadjes
14
Schep de rijst op een bord en doe er de massaman curry over. Werk het bord af met de fijngesneden lente-uien, enkele blaadjes koriander en de fijngehakte pindanoten.
1
Verwarm de oven voor op 160°C.
2
Zet een vuurvaste casserole met een flinke scheut arachideolie op het vuur. Kruid het lamsvlees met peper en zout. Bak het vlees in de hete olie.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Massaman curry met zoete aardappel en lamsvlees (thumbnail)Massaman curry met zoete aardappel en lamsvlees
4 personen
1u 40m
Ingrediënten
Arachideolie
1 flinke scheut
Arachideolie
1 scheutje
Lamsvlees
800 g
Peper
Zout
Ajuinen
2
Zoete aardappelen
2
Wortels
3
Look
2 teentjes
Gember
1 duim
Kurkuma
1 flinke snuif
Komijn
1 flinke snuif
Steranijs
1
Kaneelstokje
1
Laurierblaadjes
Massama pasta
2 flinke eetlepel
Kokosmelk
1 blik
Sjalotten
1
Gember (stukje knol)
1
Basmatirijst
250 g
Sugar snaps
1 pakje
Lente-uien
2
Pindanoten
handvol
Sesamolie
Sesamzaadjes
Korianderblaadjes

Massaman curry met zoete aardappel en lamsvlees

De massaman curry is het buitenbeentje van de curry’s. Deze lamscurry bevat namelijk de warme smaken van komijn, nootmuskaat, kaneel en steranijs die niet snel in de Thaise keuken voorkomen. Gebruik gerust kip, rund of vis in de plaats van lamsvlees. Voor de vegetarische variant laat je het vlees of de vis eruit.
Instructies
1
Verwarm de oven voor op 160°C.
1 flinke scheut arachideolie, 800 g lamsvlees, peper, zout
2
Zet een vuurvaste casserole met een flinke scheut arachideolie op het vuur. Kruid het lamsvlees met peper en zout. Bak het vlees in de hete olie.
2 ajuinen, 2 Zoete aardappelen, 3 Wortels
3
Snijd de uien en de zoete aardappel in blokjes. Snijd ook de wortels grof.
4
Haal het vlees uit de casserole en stoof er vervolgens de groenten in aan.
2 teentjes Look, 1 duim gember, 1 flinke snuif kurkuma, 1 flinke snuif komijn, 1 Steranijs, 1 kaneelstokje, laurierblaadjes, 2 flinke eetlepel massama pasta
5
Rasp er de teentjes look en de gember bij. Breng de groenten verder op smaak met kurkuma, komijn, het steranijsje, het kaneelstokje, de laurierblaadjes, de massaman pasta en de kruidnagels.
1 blik kokosmelk
6
Voeg er vervolgens het vlees opnieuw aan toe, gevolgd door de kokosmelk.
7
Schuif de casserole ongeveer een uur in de oven.
1 scheutje arachideolie, zout, 1 Sjalotten, 1 Gember (stukje knol)
8
Laat een scheutje arachideolie met een scheutje water en zout verwarmen in een casserole. Snijd een sjalot en een geschild stukje gember fijn en laat de groenten garen in de casserole.
250 g basmatirijst
9
Voeg er de rijst aan toe gevuld door het water. Volg de instructies op de verpakking.
1 pakje Sugar snaps
10
Kook de sugar snaps gaar in een aparte casserole en giet ze vervolgens af. Bewaar ze in een kommetje voor later.
11
Haal de curry uit de oven en roer er voorzichtig door.
2 lente-uien, handvol pindanoten
12
Snijd enkele lente-uien fijn. Hak de gezouten pindanoten fijn.
sesamolie, sesamzaadjes
13
Doe de sesamzaadjes bij de sugar snaps en giet er de sesamolie over.
korianderblaadjes
14
Schep de rijst op een bord en doe er de massaman curry over. Werk het bord af met de fijngesneden lente-uien, enkele blaadjes koriander en de fijngehakte pindanoten.