Marsepeinsnoepjes

Marsepein is sowieso al erg populair om taarten mee af te werken, maar naar het einde van het jaar toe kom je het suikergoed pas écht overal tegen. Daar zal de Sint ongetwijfeld voor iets tussen zitten. Zelf marsepein maken is helemaal niet moeilijk, en bovendien is het erg leuk om samen met de kinderen te doen. Je kan je fantasie de vrije loop laten om er allerhande smakelijke snoepjes van te maken.

Ingrediënten

  • 250 g amandelpoeder
  • 250 g bloemsuiker
  • 1 ei
  • citroensap
  • 100 g speculaas
  • cacaopoeder

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

De verse marsepein

Weeg het amandelpoeder en de suiker zorgvuldig af.

Meng het amandelpoeder en de bloemsuiker in een ruime schaal.

Breek het ei in een apart schaaltje en scheid de dooier en het eiwit. Voeg het eiwit toe aan de mix van amandelen en suiker. Het eigeel gebruiken we niet.

Kneed alles tot een solide bol marsepein. Neem er de tijd voor!

Voeg enkele druppels citroensap toe aan de marsepein, en kneed nog even verder. Het citroensap brengt de smaken wat in balans.

Als je dat wil, kan je de marsepein een extra aroma geven door bv. een klein scheutje amaretto toe te voegen, of wat amandelextract.

De marsepeinsnoepjes

Voorbeeld 1: Blend of mix de speculaas fijn, en kneed de gemalen koekjes onder de marsepein. Rol balletjes van de speculaasmarsepein en wentel ze ook nog even door wat gemalen speculaas.

Voorbeeld 2: Rol balletjes van de marsepein en wentel ze door wat cacaopoeder.

Marsepeinsnoepjes