Instructies

4 personen

De verse marsepein

250 g amandelpoeder, 250 g bloemsuiker, 1 ei, citroensap
1

Weeg het amandelpoeder en de suiker zorgvuldig af.

2

Meng het amandelpoeder en de bloemsuiker in een ruime schaal.

3

Breek het ei in een apart schaaltje en scheid de dooier en het eiwit. Voeg het eiwit toe aan de mix van amandelen en suiker. Het eigeel gebruiken we niet.

4

Kneed alles tot een solide bol marsepein. Neem er de tijd voor!

5

Voeg enkele druppels citroensap toe aan de marsepein, en kneed nog even verder. Het citroensap brengt de smaken wat in balans.

6

Als je dat wil, kan je de marsepein een extra aroma geven door bv. een klein scheutje amaretto toe te voegen, of wat amandelextract.

De marsepeinsnoepjes

100 g speculaas, 1 cacaopoeder
7

Voorbeeld 1: Blend of mix de speculaas fijn, en kneed de gemalen koekjes onder de marsepein. Rol balletjes van de speculaasmarsepein en wentel ze ook nog even door wat gemalen speculaas.

8

Voorbeeld 2: Rol balletjes van de marsepein en wentel ze door wat cacaopoeder.