Instructies
4 personen
De verse marsepein
250 g amandelpoeder, 250 g bloemsuiker, 1 ei, citroensap
1
Weeg het amandelpoeder en de suiker zorgvuldig af.
2
Meng het amandelpoeder en de bloemsuiker in een ruime schaal.
3
Breek het ei in een apart schaaltje en scheid de dooier en het eiwit. Voeg het eiwit toe aan de mix van amandelen en suiker. Het eigeel gebruiken we niet.
4
Kneed alles tot een solide bol marsepein. Neem er de tijd voor!
5
Voeg enkele druppels citroensap toe aan de marsepein, en kneed nog even verder. Het citroensap brengt de smaken wat in balans.
6
Als je dat wil, kan je de marsepein een extra aroma geven door bv. een klein scheutje amaretto toe te voegen, of wat amandelextract.
De marsepeinsnoepjes
100 g speculaas, 1 cacaopoeder
7
Voorbeeld 1: Blend of mix de speculaas fijn, en kneed de gemalen koekjes onder de marsepein. Rol balletjes van de speculaasmarsepein en wentel ze ook nog even door wat gemalen speculaas.
8