dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Marokkaans brood met vleesbrood (thumbnail)Marokkaans brood met vleesbrood

Marokkaans brood met vleesbrood

50m
17
-
3.5K
Recepten

Marokkaans brood met vleesbrood

Jeroen maakt een Marokkaans brood opgevuld met gehaktbrood zoals zijn vader het maakte. Het is een ideaal gerecht voor een picknick of om mee te nemen onderweg naar je vakantiebestemming.
Marokkaans brood met vleesbrood (thumbnail)Marokkaans brood met vleesbrood

Marokkaans brood met vleesbrood

50m
17
-
3.5K
Recepten

Marokkaans brood met vleesbrood

Jeroen maakt een Marokkaans brood opgevuld met gehaktbrood zoals zijn vader het maakte. Het is een ideaal gerecht voor een picknick of om mee te nemen onderweg naar je vakantiebestemming.
Type gerechtTussendoortje
Totale tijd50m
Ingrediënten17
Beoordeling-
Aantal likes3.5K

Ingrediënten

4 personen
Gemengd gehakt
600 g
Eierdooiers
2
Paneermeel
50 g
Gezouten spek
200 g
Boter
Ajuin
1
Peterselie
1 bosje
Peper
Zout
Mayonaise
4 el
Ketchup
2 el
Tabasco
Kropsla
1
Rode ui
1
Tomaten
2
Komkommers
0,5
Plat brood
1

Benodigdheden

Een keukenmachine met k vormig hulpstuk

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Het vleesbrood

1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
600 g gemengd gehakt, 2 eierdooiers, 50 g paneermeel
2
Meng het gehakt met de eierdooiers en het paneermeel in de keukenmachine.
200 g Gezouten spek, boter
3
Smelt een klontje boter in een pan. Snijd het spek in fijne reepjes (lardons) en bak ze krokant in de boter. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
4
Doe de spekjes bij het gehakt.
1 ajuin, 1 bosje peterselie, peper, zout
5
Pel en snipper de ui. Snipper de peterselie. Doe ze ook bij het gehakt. Kruid met peper en zout.
6
Vorm met natte handen een plat vleesbrood.
7
Smelt een klont boter in een grote pan. Korst het vleesbrood aan beide kanten.
8
Laat het verder garen in de voorverwarmde oven.
9
Haal het vleesbrood uit de oven en laat het afkoelen.

De saus

4 el mayonaise, 2 el ketchup, tabasco
10
Meng de mayonaise met ketchup en enkele druppels tabasco.

Afwerken en serveren

1 kropsla
11
Was de kropsla en laat uitlekken in een vergiet.
12
Kook de eieren hard en laat ze afkoelen. Snijd ze in plakken.
1 rode ui
13
Pel de rode ui en snijd hem in dunne ringen.
2 tomaten, 0,5 komkommers
14
Snijd de tomaten en de komkommer in dunne plakjes.
1 plat brood
15
Maak het brood een beetje nat en verwarm het kort in de oven.
16
Snijd het vleesbrood in plakjes.
17
Snijd het brood middendoor en smeer cocktailsaus op elke helft. Leg er plakjes vleesbrood, blaadjes sla, rode ui, plakjes kommer, tomaat en ei op.
18
Leg de bovenste helft op het brood en snijd het in stukken.
1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
2
Meng het gehakt met de eierdooiers en het paneermeel in de keukenmachine.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

Het vleesbrood

1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
600 g gemengd gehakt, 2 eierdooiers, 50 g paneermeel
2
Meng het gehakt met de eierdooiers en het paneermeel in de keukenmachine.
200 g Gezouten spek, boter
3
Smelt een klontje boter in een pan. Snijd het spek in fijne reepjes (lardons) en bak ze krokant in de boter. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
4
Doe de spekjes bij het gehakt.
1 ajuin, 1 bosje peterselie, peper, zout
5
Pel en snipper de ui. Snipper de peterselie. Doe ze ook bij het gehakt. Kruid met peper en zout.
6
Vorm met natte handen een plat vleesbrood.
7
Smelt een klont boter in een grote pan. Korst het vleesbrood aan beide kanten.
8
Laat het verder garen in de voorverwarmde oven.
9
Haal het vleesbrood uit de oven en laat het afkoelen.

De saus

4 el mayonaise, 2 el ketchup, tabasco
10
Meng de mayonaise met ketchup en enkele druppels tabasco.

Afwerken en serveren

1 kropsla
11
Was de kropsla en laat uitlekken in een vergiet.
12
Kook de eieren hard en laat ze afkoelen. Snijd ze in plakken.
1 rode ui
13
Pel de rode ui en snijd hem in dunne ringen.
2 tomaten, 0,5 komkommers
14
Snijd de tomaten en de komkommer in dunne plakjes.
1 plat brood
15
Maak het brood een beetje nat en verwarm het kort in de oven.
16
Snijd het vleesbrood in plakjes.
17
Snijd het brood middendoor en smeer cocktailsaus op elke helft. Leg er plakjes vleesbrood, blaadjes sla, rode ui, plakjes kommer, tomaat en ei op.
18
Leg de bovenste helft op het brood en snijd het in stukken.
1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
2
Meng het gehakt met de eierdooiers en het paneermeel in de keukenmachine.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Marokkaans brood met vleesbrood (thumbnail)Marokkaans brood met vleesbrood
4 personen
50m
Ingrediënten
Gemengd gehakt
600 g
Eierdooiers
2
Paneermeel
50 g
Gezouten spek
200 g
Boter
Ajuin
1
Peterselie
1 bosje
Peper
Zout
Mayonaise
4 el
Ketchup
2 el
Tabasco
Kropsla
1
Rode ui
1
Tomaten
2
Komkommers
0,5
Plat brood
1

Marokkaans brood met vleesbrood

Jeroen maakt een Marokkaans brood opgevuld met gehaktbrood zoals zijn vader het maakte. Het is een ideaal gerecht voor een picknick of om mee te nemen onderweg naar je vakantiebestemming.
Instructies

Het vleesbrood

1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
600 g gemengd gehakt, 2 eierdooiers, 50 g paneermeel
2
Meng het gehakt met de eierdooiers en het paneermeel in de keukenmachine.
200 g Gezouten spek, boter
3
Smelt een klontje boter in een pan. Snijd het spek in fijne reepjes (lardons) en bak ze krokant in de boter. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
4
Doe de spekjes bij het gehakt.
1 ajuin, 1 bosje peterselie, peper, zout
5
Pel en snipper de ui. Snipper de peterselie. Doe ze ook bij het gehakt. Kruid met peper en zout.
6
Vorm met natte handen een plat vleesbrood.
7
Smelt een klont boter in een grote pan. Korst het vleesbrood aan beide kanten.
8
Laat het verder garen in de voorverwarmde oven.
9
Haal het vleesbrood uit de oven en laat het afkoelen.

De saus

4 el mayonaise, 2 el ketchup, tabasco
10
Meng de mayonaise met ketchup en enkele druppels tabasco.

Afwerken en serveren

1 kropsla
11
Was de kropsla en laat uitlekken in een vergiet.
12
Kook de eieren hard en laat ze afkoelen. Snijd ze in plakken.
1 rode ui
13
Pel de rode ui en snijd hem in dunne ringen.
2 tomaten, 0,5 komkommers
14
Snijd de tomaten en de komkommer in dunne plakjes.
1 plat brood
15
Maak het brood een beetje nat en verwarm het kort in de oven.
16
Snijd het vleesbrood in plakjes.
17
Snijd het brood middendoor en smeer cocktailsaus op elke helft. Leg er plakjes vleesbrood, blaadjes sla, rode ui, plakjes kommer, tomaat en ei op.
18
Leg de bovenste helft op het brood en snijd het in stukken.