Marmercake met praliné en hazelnoot
Marmercake met praliné en hazelnoot
Een vier-vierdecake met vanille- en chocoladebeslag, pralinépasta en hazelnoten.
Marmercake met praliné en hazelnoot
Marmercake met praliné en hazelnoot
Een vier-vierdecake met vanille- en chocoladebeslag, pralinépasta en hazelnoten.
Ingrediënten
4 personen
Suiker
200 g
Natuurlijke zoetmakerBananen of dadels als suikervervanger
Eieren
4
Malse boter
200 g
Bloem
200 g
Bakpoeder
1 tl
Zout
1 snuifje
Praliné pasta
2 el
Cacaopoeder
2 el
Hazelnoten
100 g
Bloemsuikerom af te werken
Vanille-extract
1 tl
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Natuurlijke zoetmaker
Bananen of dadels als suikervervangerWist je dat…? De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
200 g suiker, 4 eieren
2
Klop de suiker met de eieren tot ruban.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Wist je dat…? De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!
200 g malse boter
3
Wissel de klopper met het k-vormige hulpstuk en voeg de boter toe.
200 g bloem, 1 snuifje zout, 1 tl bakpoeder, 1 tl vanille-extract
4
Doe de bloem, het zout, het bakpoeder en het vanille-extract erbij. Klop het geheel luchtig.
5
Verdeel het beslag in twee.
2 el cacaopoeder, 2 el praliné pasta
6
Meng de ene helft van het beslag met het cacaopoeder en de pralinépasta. Schep het beslag in een spuitzak.
7
Vet een cakevorm in en bestuif hem met bloem.
100 g hazelnoten
8
Hak de hazelnoten grof.
9
Schep een deel van het vanillecakebeslag in de cakevorm.
10
Spuit het pralinébeslag in delen op het vanillebeslag.
11
Ga met een mes door het cakebeslag om het marmereffect te maken.
12
Strooi de hazelnoten erover en bak de cake 45 minuten op 175 °C.
bloemsuiker (om af te werken)
13
Laat de cake wat afkoelen en ontvorm ze. Werk af met bloemsuiker.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Natuurlijke zoetmaker
Bananen of dadels als suikervervangerWist je dat…? De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
200 g suiker, 4 eieren
2
Klop de suiker met de eieren tot ruban.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Wist je dat…? De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!
200 g malse boter
3
Wissel de klopper met het k-vormige hulpstuk en voeg de boter toe.
200 g bloem, 1 snuifje zout, 1 tl bakpoeder, 1 tl vanille-extract
4
Doe de bloem, het zout, het bakpoeder en het vanille-extract erbij. Klop het geheel luchtig.
5
Verdeel het beslag in twee.
2 el cacaopoeder, 2 el praliné pasta
6
Meng de ene helft van het beslag met het cacaopoeder en de pralinépasta. Schep het beslag in een spuitzak.
7
Vet een cakevorm in en bestuif hem met bloem.
100 g hazelnoten
8
Hak de hazelnoten grof.
9
Schep een deel van het vanillecakebeslag in de cakevorm.
10
Spuit het pralinébeslag in delen op het vanillebeslag.
11
Ga met een mes door het cakebeslag om het marmereffect te maken.
12
Strooi de hazelnoten erover en bak de cake 45 minuten op 175 °C.
bloemsuiker (om af te werken)
13
Laat de cake wat afkoelen en ontvorm ze. Werk af met bloemsuiker.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 10m
Ingrediënten
Eieren
4
Suiker
200 g
Malse boter
200 g
Bloem
200 g
Bakpoeder
1 tl
Zout
1 snuifje
Praliné pasta
2 el
Cacaopoeder
2 el
Hazelnoten
100 g
Bloemsuikerom af te werken
Vanille-extract
1 tl
Marmercake met praliné en hazelnoot
Een vier-vierdecake met vanille- en chocoladebeslag, pralinépasta en hazelnoten.Instructies
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
200 g suiker, 4 eieren
2
Klop de suiker met de eieren tot ruban.
200 g malse boter
3
Wissel de klopper met het k-vormige hulpstuk en voeg de boter toe.
200 g bloem, 1 snuifje zout, 1 tl bakpoeder, 1 tl vanille-extract
4
Doe de bloem, het zout, het bakpoeder en het vanille-extract erbij. Klop het geheel luchtig.
5
Verdeel het beslag in twee.
2 el cacaopoeder, 2 el praliné pasta
6
Meng de ene helft van het beslag met het cacaopoeder en de pralinépasta. Schep het beslag in een spuitzak.
7
Vet een cakevorm in en bestuif hem met bloem.
100 g hazelnoten
8
Hak de hazelnoten grof.
9
Schep een deel van het vanillecakebeslag in de cakevorm.
10
Spuit het pralinébeslag in delen op het vanillebeslag.
11
Ga met een mes door het cakebeslag om het marmereffect te maken.
12
Strooi de hazelnoten erover en bak de cake 45 minuten op 175 °C.
bloemsuiker (om af te werken)
13
Laat de cake wat afkoelen en ontvorm ze. Werk af met bloemsuiker.