Marmercake met praliné en hazelnoot
Een vier-vierdecake met vanille- en chocoladebeslag, pralinépasta en hazelnoten.
Marmercake met praliné en hazelnoot
Een vier-vierdecake met vanille- en chocoladebeslag, pralinépasta en hazelnoten.
Receptinformatie
Ingrediënten
4 personen
Suiker
200 g
Natuurlijke zoetmakerBananen of dadels als suikervervanger
Bloem
200 g
Eieren
4
Malse boter
200 g
Bakpoeder
1 tl
Zout
1 snuifje
Praliné pasta
2 el
Cacaopoeder
2 el
Hazelnoten
100 g
Bloemsuikerom af te werken
Vanille-extract
1 tl
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Natuurlijke zoetmaker
Bananen of dadels als suikervervangerWist je dat…? De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
200 g suiker, 4 eieren
2
Klop de suiker met de eieren tot ruban.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Wist je dat…? De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!
200 g malse boter
3
Wissel de klopper met het k-vormige hulpstuk en voeg de boter toe.
200 g bloem, 1 snuifje zout, 1 tl bakpoeder, 1 tl vanille-extract
4
Doe de bloem, het zout, het bakpoeder en het vanille-extract erbij. Klop het geheel luchtig.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
5
Verdeel het beslag in twee.
2 el cacaopoeder, 2 el praliné pasta
6
Meng de ene helft van het beslag met het cacaopoeder en de pralinépasta. Schep het beslag in een spuitzak.
7
Vet een cakevorm in en bestuif hem met bloem.
100 g hazelnoten
8
Hak de hazelnoten grof.
9
Schep een deel van het vanillecakebeslag in de cakevorm.
10
Spuit het pralinébeslag in delen op het vanillebeslag.
11
Ga met een mes door het cakebeslag om het marmereffect te maken.
12
Strooi de hazelnoten erover en bak de cake 45 minuten op 175 °C.
bloemsuiker (om af te werken)
13
Laat de cake wat afkoelen en ontvorm ze. Werk af met bloemsuiker.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Natuurlijke zoetmaker
Bananen of dadels als suikervervangerWist je dat…? De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
200 g suiker, 4 eieren
2
Klop de suiker met de eieren tot ruban.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Wist je dat…? De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!
200 g malse boter
3
Wissel de klopper met het k-vormige hulpstuk en voeg de boter toe.
200 g bloem, 1 snuifje zout, 1 tl bakpoeder, 1 tl vanille-extract
4
Doe de bloem, het zout, het bakpoeder en het vanille-extract erbij. Klop het geheel luchtig.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
5
Verdeel het beslag in twee.
2 el cacaopoeder, 2 el praliné pasta
6
Meng de ene helft van het beslag met het cacaopoeder en de pralinépasta. Schep het beslag in een spuitzak.
7
Vet een cakevorm in en bestuif hem met bloem.
100 g hazelnoten
8
Hak de hazelnoten grof.
9
Schep een deel van het vanillecakebeslag in de cakevorm.
10
Spuit het pralinébeslag in delen op het vanillebeslag.
11
Ga met een mes door het cakebeslag om het marmereffect te maken.
12
Strooi de hazelnoten erover en bak de cake 45 minuten op 175 °C.
bloemsuiker (om af te werken)
13
Laat de cake wat afkoelen en ontvorm ze. Werk af met bloemsuiker.