Instructies
4 personen
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
200 g suiker, 4 eieren
2
Klop de suiker met de eieren tot ruban.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Wist je dat…? De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!
200 g malse boter
3
Wissel de klopper met het k-vormige hulpstuk en voeg de boter toe.
200 g bloem, 1 snuifje zout, 1 tl bakpoeder, 1 tl vanille-extract
4
Doe de bloem, het zout, het bakpoeder en het vanille-extract erbij. Klop het geheel luchtig.
5
Verdeel het beslag in twee.
2 el cacaopoeder, 2 el praliné pasta
6
Meng de ene helft van het beslag met het cacaopoeder en de pralinépasta. Schep het beslag in een spuitzak.
7
Vet een cakevorm in en bestuif hem met bloem.
100 g hazelnoten
8
Hak de hazelnoten grof.
9
Schep een deel van het vanillecakebeslag in de cakevorm.
10
Spuit het pralinébeslag in delen op het vanillebeslag.
11
Ga met een mes door het cakebeslag om het marmereffect te maken.
12
Strooi de hazelnoten erover en bak de cake 45 minuten op 175 °C.
bloemsuiker (om af te werken)
13